ΟΛΗ Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑΛΗΤΕΣ ΚΙ ΑΥΛΙΚΟΥΣ… ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΡΚΕΙ, ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ… ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟ ΣΕΞ..

JOHN MORIKANOS : Εάν είσαι άστεγος και κοιμάσαι στα παγκάκια, έχεις μηδενικά εισοδήματα (φυσικά δεν έχεις ακίνητη περιουσία) οφείλεις μέχρι 20.000€ μαζί με τους τόκους, αλλά, δεν υπάρχουν και πιστωτές ασφαλισμένοι έναντι της απόλυτης χρεοκοπίας σου, τότε τα χρέη σου διαγράφονται, αρκεί να συντρέχει κι ένας ακόμα λόγος. Να είσαι συνεργάσιμος και να το βεβαιώνουν οι τράπεζες! Μετά, έτσι χρεοκοπημένος, άστεγος και πεινασμένος πρέπει να βρεις δικηγόρο και τα δικαστικά έξοδα για την προσφυγή σου στο Ειρηνοδικείο. Τέτοια τροπολογία – εξπρές κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη βουλή μαζί με τη συμφωνία λαιμητόμο κυβέρνησης – τροικας αποδεικνύοντας ότι «η ελπίδα έρχεται». Ντροπή είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει. Ούτε ίχνος. Που να βρεθεί άλλωστε;

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 –  Το μεταναστευτικό κάθε μέρα οξύνεται..

 – Η οικονομία έπρεπε να έχει σταθεροποιηθει από προχθες..

 – «Προσχήματα» εκ μέρους της γερμανικής δημόσιας επιχείρησης Fraport που κάνει πως δε θέλει τώρα τα αεροδρόμια. Τα προσχήματα «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά»

Υπάρχουν «ορατά θέματα» και με τη σταθερότητα της κυβέρνησης και με το κατά πόσο είναι σε θέση να εξασφαλιστεί η κυβερνητική διαδικασία, καθώς και ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό του κόμματος, παραδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη. Το μεταναστευτικό κάθε μέρα οξύνεται..

Τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν το μέγεθος του προσφυγικού προβλήματος και προκαλούν ανησυχία όσον αφορά στο κατά πόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές αρχές. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τον Ιούλιο έφτασαν στην χώρα μας 50.000 «μετανάστες», ενώ όλη την περσινή χρονιά είχαν μπει στην ελληνική επικράτεια 47.000 ξεριζωμένοι από τους πολέμους του ιμπεριαλισμού !

Σε μια εβδομάδα στην Ελλάδα έφτασαν οι μισοί μετανάστες όλου του 2014

Συγκεκριμένα στο διάστημα από 8 έως 14 Αυγούστου στα ελληνικά νησιά έφτασαν 20.843 μετανάστες, όταν στις 365 ημέρες του 2014 είχαν φτάσει 43.500 άτομα.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί, μάλιστα, ότι «ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες» συνεχίζοντας τον ρυθμό του Ιουλίου όταν σε έναν μήνα καταγράφηκαν 50.242 αφίξεις, περισσότερες δηλαδή από ολόκληρο το 12μηνο του 2014.

Η πλεινότητα των μεταναστών προέρχεται από τη Συρία (82%) και ακολουθούν οι Αφγανοί (14%) και οι Ιρακινοί (3%).

«Η μεγάλη πλειονότητα των αφιχθέντων αυτών πρέπει να λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα» η Ύπατη Αρμοστεία, η οποία ζητεί να ενισχυθούν «επειγόντως» οι δομές υποδοχής στα νησιά και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ ο βασικός λόγος για τον οποίο οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών δεν μπορούν να βοηθήσουν στην διαχείριση της ωρολογιακής βόμβας των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών είναι η έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Εξάλλου, η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν είχε στο σχεδιασμό της τις εκλογές – μέχρι ενός σημείου – και υπάρχουν προτεραιότητες που πρέπει να εξασφαλιστούν για να μη διαταραχθούν οι κυρίαρχοι στόχοι. Σε ότι αφορά την ελληνική οικονομια, παραδέχτηκε πως έπρεπε να είχε σταθεροποιηθεί από χθες. Πρόσθεσε πάντως ότι αποφύγαμε τα χειρότερα, τονίζοντας επίσης ότι και από τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων προκύπτει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει αποκατάσταση στην σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Για την αποκρατικοποίηση των 14ων περιφερειακών αεροδρομίων και τις πρόσθετες εγγυήσεις που φέρεται να ζητά η ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport – Slentel, από την ελληνική πλευρά, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για προσχήματα, μιλώντας στον Σκάι: «Προφανώς μια εταιρεία θα θέλει να χρησιμοποιήσει όλα τα επιχειρήματα, προκειμένου να βελτιώσει τους όρους υπέρ της» πρόσθεσε. «Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Αυτή είναι μια συμφωνία η οποία έχει καταλήξει, έχει γίνει ο διαγωνισμός και έχει γίνει η διαδικασία» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven + 6 =