Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΡΑΧΜΟΛΑΦΑΖΑΝΙ

Stamatelatou Rozina To 3 μνημονιο δεν εχει να κανει με το χρεος αλλα με την πωληση της ελλαδας , ολα  ξεπουλιονται ,λιμανια , αεροδρομια , ενεργεια , ακινητα , ορυκτος πλουτος ,,,κλπ  Λενε για πενηντα δις , αλλα οσα και να ειναι λες και προκειται να μπουν σε ελληνικα ταμεια , θα πανε σε ενα βαρελι που λεγεται χρεος Πουλωντας μια χωρα οτι κερδοφορα στοιχεια εχει , εκτος του οτι γινεται παμπτωχη , δεν ειναι και σε θεση να αποπληρωση τα χρεη της Τα εργασιακα και συνταξεις θα υποστουν ταχειες περικοπες , θα βγαλουν απο την μεση αγροτες , μικρες επιχειρησεις,,,,, Οπως βλεπετε το πειραμα των γερμανων να μας μετατρεψουν σε οικονομικη ζωνη πετυχε , για να ευνοησουν τις δικες τους επιχειρησεις , τις αμερικανικες , γαλλικες ,,,,,,, Και μην ξεχνατε οτι αυτο το πειραμα οι γερμανοι μονο στην ελλαδα τολμησαν να το εφαρμοσουν , γιατι μονον  εδω ο τόπος χωρίς κράτος, γενναει προδοτες πολιτικους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝ Β’ ΑΠΟ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ !

ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ;

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδινε σε κάθε ευκαιρία όρκους πίστης στο ευρώ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του σε αμερικανοκατοχική φυλλάδα. Ο ίδιος λέει, προτείνει «εθνικό νόμισμα σε συνδυασμό με ριζοσπαστικό πρόγραμμα» ως «μια  βιώσιμη και πολύ προτιμότερη λύση».

ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ J.P Morgan

Ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας η JP Morgan : «Αγοράστε σε ευρώ, εξοφλήστε σε δραχμές!»

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας τονιζει, πως, «η αιχμαλωσία στο ευρώ έφερε το τρίτο μνημόνιο» και βάλλει κατά του Αλέξη Τσίπρα και της πλειοψηφίας, λέγοντας: «Κατ’ αρχάς δεν ήμουν μόνο εγώ αλλά το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την κατάργηση των μνημονίων. Μάλιστα, υπογραμμίζαμε από κοινού, σε όλους τους τόνους ότι θα προχωρήσουμε μονομερώς στην ακύρωση των μνημονίων. Δεν είχαμε εναλλακτική λύση όταν αναλαμβάναμε αυτές τις δεσμεύσεις; Κορόιδευαν κάποιοι τον ελληνικό λαό; . Η ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης, παρά τις Συνεδριακές αποφάσεις, οι οποίες δεν ετηρούντο σε όλα, σχεδόν, τα πιο ριζοσπαστικά σημεία τους, όπως, για παράδειγμα η εθνικοποίηση των τραπεζών, ήταν δογματικά προσκολλημένη στο ευρώ. Η κατάσταση μου θύμιζε αρκετά την αντίστοιχη προσκόλληση του ΚΚΕ στο λεγόμενο «υπαρκτό» σοσιαλισμό.». .
Εδώ και χρόνια, τονίζουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη δε συνιστά καταστροφή αλλά ότι, σε συνδυασμό με ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα, μπορεί να είναι μία βιώσιμη επιλογή διεξόδου από την κρίση και ανόρθωσης της χώρας. Η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι απλώς ένα τεχνικό θέμα για κάποιους ειδικούς. Είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα και πολιτική επιλογή. Αυτήν την επιλογή, ως ένα ανοικτό ενδεχόμενο και ως μία δυνατή απάντηση στους εκβιασμούς των κυρίαρχων της Ε.Ε., αρνείτο πεισματικά να δεχθεί η ηγετική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και αντιθέτως την απέρριπτε με ένα ιδιαίτερο πείσμα. Αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα τρίτο φρικτό μνημόνιο.
«Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα Plan B του Γ. Βαρουφάκη ούτε ξέρω να είχε Plan B η κυβέρνηση. Αυτό που ξέρω και λέω, είναι ότι η κυβέρνηση όφειλε να είχε, ως ενδεχόμενο που να το εννοεί, πολιτική επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη, η οποία να ήταν δημόσια κατατεθειμένη και γνωστή στους πιστωτές και κυρίως τον ελληνικό λαό. Τέτοια ενδεχόμενη πολιτική επιλογή δεν υπήρξε. Το αντίθετο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδινε σε κάθε ευκαιρία και όσους εκβιασμούς κι αν εδέχετο, όρκους πίστης και προσήλωσης στο ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «η κυβέρνηση, από εδώ και εμπρός, θα προωθεί και θα υλοποιεί εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους και μνημονιακές πολιτικές και επομένως θα έχει σε αυτήν την κατεύθυνση την απλόχερη στήριξη από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ο κύριος λόγος, επομένως, για να προσφύγει άμεσα η κυβέρνηση στις κάλπες, θα είναι να εκκαθαρίσει τις εκλογικές λίστες από τα «βαρίδια» του «ΟΧΙ» στο μνημόνιο. Οι δικές μας κινήσεις στο άμεσο μέλλον θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό, αλλά φυσικά όχι μόνο, και από τις κινήσεις και τη στάση όσων έχουν την κεντρική ευθύνη στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζουμε ότι οι διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Μνημόνιο 3 ήταν περισσότερες από πριν (44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν με 32 «όχι», 11 παρών και μία απουσία). Κυριαρχεί η αίσθηση ότι η σημερινή πολιτική κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.  Δηλαδή αργότερα ή συντομότερα, δηλαδή είτε Σεπτέμβριο είτε Νοέμβριο, θα υπάρξει εκτόνωση της παραδοξότητας και των εντάσεων στην κάλπη.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ Ο,ΤΙ :

«Οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην ‘‘Αριστερή Πλατφόρμα’’ δεν θέλουν να ‘‘ρίξουν’’ την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία του τόπου», αναφέρει ο ιστότοπος Iskra που απηχεί τις απόψεις Λαφαζάνη.

Όπως επισημαίνεται σε κείμενο που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής,  οι βουλευτές με την ψήφο τους και τη δράση τους θέλουν να συμβάλουν ώστε να εγκαταλειφθούν και να ακυρωθούν τα μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο και πρώτα απ’ όλα να συμβάλουν στη μη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών, με στόχο να έρθει στο προσκήνιο η σχεδιασμένη προώθηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Σύμφωνα με τον Iskra τα στελέχη της “Αριστερής Πλατφόρμας” δεν έχουν αυταπάτες πως είναι πλέον εύκολο η κυβέρνηση να επιστρέψει στις αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλο, υπογράμμιζαν, όμως, ότι από την πλευρά της η “Αριστερή Πλατφόρμα” θα κάνει ότι μπορεί μέχρι την ύστατη δυνατή στιγμή για θετικές εξελίξεις και αυτό διότι αν η κυβέρνηση, όπως φαίνεται, “κλειδώσει” ανεπίστρεπτα το μνημονιακό προσανατολισμό της, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες για το λαό και τον τόπο, ενώ την ίδια θα την αναμένει η γενική κατακραυγή και σύντομα η κατάρρευση.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, πηγές που επικαλείται το Iskra επισημαίνουν ότι τα στελέχη που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα διαμηνύουν ότι δεν στοχεύουν να «ρίξουν» την κυβέρνηση.

Ηδη έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου ότι την επόμενη εβδομάδα, αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη συμφωνία και την πρώτη εκταμίευση, θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ακόμη και αν αρκετοί ή πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπερψήφισαν το Μνημόνιο δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, απλώς θα συντηρηθεί μια παραδοξότητα που δεν μπορεί όμως να κρατήσει πολύ. Ο άλλος δρόμος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», «ειδκού σκοπού» στην πραγματικότητα για να εφαρμόσει τη κτηνωδία που ψήφισαν.. «Προκειμένου να σταθεροποιηθεί η χώρα», λένε οι οπαδοί της μορφής αυτής δικτατορίας με πλιάτσικο στους πολίτες, Η νέα Παπαδήμια αυθαιρεσία είναι κάτι που σθεναρά επιδιώκουν οι εταίροι και σθεναρά απορρίπτει ο Α. Τσίπρας γιατί τότε σίγουρα θα εξισωθεί με τον αρχιπροδότη «Γιώργος».

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 + 10 =