Η ΖΩΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟCIA’S ΤΟΥΣ (ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΑ)

ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Δ.Υ.

ΡΟΖ ΜΑΦΙΑ : «ΘΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ» !

ΖΩΗ Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να ξεκινήσει η Ολομέλεια πριν τις 00:30…
Οι χρονικές προθεσμίες τίθενται “με δεδομένο το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την επικύρωση της συμφωνίας από το Eurogroup και τα εθνικά κοινοβούλια» επισήμανε στην τοποθέτηση του στην Διάσκεψη των Προέδρων ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Από τη πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «η πρόταση μου είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια να ξεκινήσει κανονικά το πρωί και να γίνει μια συζήτηση δεκάωρη, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των όσων έχουν να συζητηθούν» . Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να ξεκινήσει η Ολομέλεια πριν τις 00:30, πρόσθεσε…

ΠΑΛΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ «Κ»ΚΕ !

Αυτή την είδηση για τις συντάξεις στρατιωτικών και Δημόσιων διαστρέβλωσαν απόψε όλες οι κουραδομηχανές της «ενημέρωσης», αποκρύπτοντας την ισοψηφία που αναφέρει το αληθινο ρεπορτάζ.. Οχι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι δημοσιοκάφροι τα παίρνουν και διαστρέφουν…

 

Κόπηκαν οι τροπολογίες της Κυβέρνησης με 10-10 ψήφους στη Διάσκεψη των Προέδρων και με υπερίσχυση της ψήφου της Κωνσταντοπούλου. Νωρίτερα η ΠτΒ  ειχε εισηγηθεί να κριθούν αντισυνταγματικές και εξέφρασε την θέση της και είπε ότι αυτή πρέπει να είναι και η απόφαση της Διάσκεψης και πρόταση προς την ολομέλεια. Διάβασε μάλιστα και το σχετικό άρθρο του Συντάγματος που αναφέρει ότι δεν μπορεί να συζητούνται τροπολογίες συνταξιοδοτικού χαρακτήρα σε άσχετα νομοσχέδια.

 

Κείμενο μομφής για τη Ζωή ετοιμάζει το «Ποτάμι»….
Την «πατρότητα» της πρότασης μομφής που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους της Βουλής, αποδέχεται το Ποτάμι.
Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το περιβάλλον του προέδρου του Στ. Θεοδωράκη η σχετική πρωτοβουλία πρόκειται να «αναπτυχθεί» από Σεπτέμβρη και όχι άμεσα. Όπως υποστηρίζεται παρά το γεγονός ότι την πρόταση προτίθενται να υπογράψουν βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν την υπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ή των ΑΝΕΛ, αφού (όπως εκτιμά το Ποτάμι) αναμένουν τις γενικότερες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πηγές, η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής οφείλει να είναι μυστική. Το Ποτάμι επικαλείται ως προς αυτό γνωματεύσεις των συνταγματολόγων Γ.Αλεβιζάτου και Κ.Τσακιράκη («λουλουδια»).

 

Η πρόεδρος της Βουλής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος συγκρούστηκαν ξανά, με την κ. Κωνσταντοπούλου να καταλήγει λέγοντας ότι ο κ.Φίλης πριν από μήνες της είχε πει «θα σε τελειώσουμε».

«Λυπάμαι, η σημερινή διαδικασία δεν θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα κοινοβουλευτικής λειτουργίας», είπε ο κ. Φίλης στην παρέμβασή του, κάνοντας λόγο για προσωπικές αντεγκλήσεις που μετατρέπουν τη διαδικασία σε φτηνή προσωπική αντιπαράθεση.

«Όταν καταφεύγουμε σε προσπάθεια θυματοποίησης ή αυτο-θυματοποίησης, είναι ένας κύκλος που δεν βοηθά τη δημοκρατική λειτουργία της βουλής», είπε ρίχνοντας ένα καρφί στην κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ακολούθησε πιο ευθεία επίθεση, αναφέροντας ότι «η διαμάχη για το ποιοι είναι φασίστες άλλους βοηθάνε.

Είναι βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής», σχολιάζοντας τα όσα νωρίτερα είχε πει η κ. Κωνσταντοπούλου για φασιστικά, ναζιστικά και ρατσιστικά στοιχεία της ΝΔ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη.

Ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΛΥΣΣΟΜΑΝΑΝΕ !

«Η στοχοποίηση που δέχομαι επί μήνες με τη σύμπραξή σας δεν είναι αυτοθυματοποίηση», του απάντησε, ενώ σε κάποια αποστροφή του λόγου της σημείωσε με νόημα «οι σύντροφοι, δεν ξέρω αν μπορούμε να αποκαλούμαστε έτσι».

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε ο κ. Φίλης για τη Χρυσή Αυγή, του απάντησε «Εδώ και μήνες προσπαθείτε να με ταυτίσετε με τη Χρυσή Αυγή» και πρόσθεσε «Εδώ και μήνες μου έχετε πει »θα σε τελειώσουμε». Όταν ξαναπήρε το λόγο, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για ψεύδη και χυδαιότητες της κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε με νόημα: «Όποιος βγαίνει στα κεραμίδια ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους, δυστυχώς δεν είναι».

ΠΑΛΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ «Κ»ΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟ Eurogroup !

Με την κωλοτούμπα Μητρόπουλου, και το «πούλημα» από το «Κ»ΚΕ ξεκινάει τώρα η συζήτηση για την ψήφιση του Μνημονίου 3 της «Αριστεράς»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να μεταθέσουν την έναρξη της συζήτησης για την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου το πρωί, ώστε να μην προφτάσουμε το Eurogroup και υπήρχε μια πιθανότητα να μπλοκαριστεί το Μνημονίο, και όλα αυτά στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
Στην πρόταση της Ζωής, συντάχθηκαν οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το Μνημόνιο, ο Μητρόπουλος για διαδικαστικούς λόγους και ο Χρυσαυγίτης, συγκεντρώνοντας 8 ψήφους. 10 ψήφους συγκέντρωσε η πρόταση των υπολοίπων του ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού που ήθελαν να άρχισει αμέσως η συζήτηση. Οι 2 βουλευτές του ΚΚΕ, αν στήριζαν την πρόταση της Ζωής, και όχι παρών όπως έπραξαν, θα είχαμε ισοψηφία 10-10, και σε αυτή τη περίπτωση θα υπερίσχυε η πρόταση της Ζωής, ως Προέδρου, αλλά το ΚΚΕ επέμενε, να προλάβουμε το Eurogroup!
Στο τέλος, έκανε την κωλοτούμπα του, ο Μητρόπουλος, και άλλαξε την ψήφο του, και στήριξε την πρόταση των μνημονιακών, και με 11 ψήφους πέρασε η απόφαση, να αρχίσει στις 1:30 η συνεδρίαση της Ολομέλειας!

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + sixteen =