«ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ», ΠΡΙΝ ΤΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ «ΠΕΡΑΣΕΙ» ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ‘ΝΑΙ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΩΝ ΑΛΗΤ !

GIANA TSIPRAS

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : «Η διαπραγματευση απέτυχε παταγωδως !  Ηταν  γεμάτη από παλινωδίες, αντιφάσεις και μεγάλες αυταπάτες. Η αδιέξοδη παράτασή της επιδείνωνε την οικονομική ύφεση και στράγγιζε και τα τελευταία πολύτιμα αποθεματικά της χώρας, αφήνοντας την πατρίδα μας έκθετη στο έλεος των βρώμικων εκβιασμών της ΕΚΤ». Η μεγαλύτερη αυταπάτη ήταν η φαντασίωση ότι μπορούσε το σημερινό νεοαποικιακό ευρωζωνικό κατεστημένο να αποδεχθεί, με ένα μίγμα από κυβερνητικές ικεσίες και κατάρες, μια δήθεν «καλή συμφωνία»..

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΞΑΝΑΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ – ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ Η  ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙΖΑ

Έντονη προετοιμασία του εδάφους για επίσπευση των μνημονιακών εξελίξεων αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες χωρίς η κυβέρνηση να επιχειρεί να την διαψεύσει. Σύμφωνα με το σενάριο που υποστηρίζεται από πολλές πλευρές, θα ανακοινώσουν το κλείσιμο της συμφωνίας έως την Δευτέρα, ενώ στην συνέχεια η σχετική πρόταση θα επιχειρηθεί να «περάσει» από την Βουλή πρίν τον 15αύγουστο στην προοπτική της προκήρυξης εκλογών λίγο μετά τα μέσα Σεπτέμβρη.  Με ενδιαφέρον  αναμένεται η αντίδραση της  προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου στην πραξικοπηματική διαδικασία που άλλη  μια φορά ακυρώνει το  «κΥνοβούλιο»..
Η πλατφόρμα καλείται να ρίξει την παγκόσμια κυβέρνηση της Αθήνας πριν την ψηφοφορία στη Βολή..

Τι βρισίδι στη Ζωή, τι απειλές, τι λύσσα βγάζουν πάνω της οι κατοχικές κουραδομηχανές δε λέγεται.. Κορυφαία χυδαιότητα επέδειξε χθες η Εφημερίδα δήθεν των συντακτών με πρωτοσέλιδο κεντρικό τίτλο «ΔΥΟ ΠΟΡΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ» και φωτό να την παρουσιάζει δαρμένη.. Φανταστείτε να μην είχε κλείσει η ομογάλακτη φυλλάδα, η επονομαζόμενη «Χαφιεδοτυπία»,  τι θα ‘σουρναν στην πρόεδρο της Βολής οι «Ιοι» της προδοΤαΣία’ς.. Ολο το Σύστημα ξεφαντώνει στον ίδιο σκοπό ίσως επειδή η Ανεξάρτητη-Θεόστραβη τώρα κυνηγάει μόνο Ελληνες..

Τα σχετικά σενάρια θεωρούνται αληθή τόσο από κοινοτικές πηγές και αξιωματούχους της Ευρωζώνης, όσο και από την Αριστερή Πλατφόρμα που εκτιμά ότι επιχειρείται μεθόδευση αντιδημοκρατικού χαρακτήρα. Πάντως επίσημα η κυβέρνηση κρατά ακόμη «κλειστά τα χαρτιά της» ενώ δεν συντρέχει ακόμη το βασικό «προαπαιτούμενο» ώστε αυτού του είδους τα σενάρια να πάρουν «σάρκα και οστά», δηλαδή η επίτευξη της συμφωνίας.  Ανώτατη κυβερνητική πηγή έλεγε ότι, μαζί με το νέο Μνημόνιο, που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θα συμπεριληφθούν και τα πρώτα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου από τον ESM.«Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά» ήταν η σιβυλλική δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη κατά την προσέλευσή του στο Χίλτον όπου το μαζί με τον Ε.Τσακαλώτο είχαν   ακόμη μία πολύωρη επαφή με τους εκπροσώπους των θεσμών (Σάββατο 8/8) ενώ προβλέπονται δύο ακόμη συναντήσεις για την Κυριακή 9/8 στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των διαπραγματεύσεων.
Ο Γ.Σταθάκης θέλησε να αφήσει την αίσθηση ότι η συμφωνία είναι κοντά επιλέγοντας να μην διαψεύσει σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής Welt. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συμφωνία θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα προαπαιτούμενα ώστε να γίνει η εκταμίευση της δόσης που οφείλεται στην ΕΚΤ και να αποπληρωθεί έγκαιρα στις 20 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις πολιτικού χαρακτήρα επαφές συνεχίζονται και οι επαφές των τεχνικών κλιμακίων.

Εξάλλου, αξιωματούχοι των θεσμών δήλωσαν για άλλη μια φορά το Σάββατο ότι η συνεργασία της ελληνικής πλευράς ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και πλέον αυτό που συγγράφεται είναι το κείμενο 27 σελίδων που θα έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Εν συνεχεία θα δοθεί στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και από τη στιγμή που θα εγκριθεί, θα μπορεί να γίνει κανονικά η εκταμίευση των πρώτων χρημάτων έως τις 20 Αυγούστου.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει, πάντως, πως η γερμανική κυβέρνηση επιμένει να μην συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση και έχει προειδοποιήσει πως το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ πιεστικό και ενδέχεται αυτό να οδηγήσει σε λάθη ή παρανοήσεις. Γι’ αυτό και ζητάει να παραταθούν οι συζητήσεις για 2-3 εβδομάδες και στο ενδιάμεσο να δοθεί στην Ελλάδα μια νέα χρηματοδότηση-γέφυρα.

Τα σενάρια προκαλούν ιδιαίτερη ένταση στους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ειδικά η Αριστερή Πλατφόρμα εκτιμά ότι η κατάληξη και η ψήφιση του νέου μνημονίου θα συνυπάρξει με τον πολιτικό στόχο της εκκαθάρισης του ΣΥΡΙΖΑ από τις αντιμνημονιακές φωνές. Αυτό υποστηρίζει θα επιτευχθεί μέσω των πρόωρων εκλογών και τον αποκλεισμό από τις λίστες.

Οι  εξελίξεις κρίνονται πραξικοπηματικές και σε αντίθεση με την άτυπη συμφωνία η οποία φέρεται να επιτεύχθηκε στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην υπάρξουν οργανωτικά μέτρα κανενός είδους μέχρι την διενέργεια του ‘Εκτακτου Συνεδρίου του κόμματος που αποφάσισαν εκεί…
Σε άρθρο της η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων που προβλέπει την αναδρομική παρακράτηση της αύξησης των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη από τους συνταξιούχους  σε 3 δόσεις (Οκτώβρης, Νοέμβρης, Δεκέμβρης) εντάσσεται στον προεκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για εκλογές τον Σεπτέμβριο.Αυτά την ίδια στιγμή που ο υπουργός Επικρατείας,Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην Real News, αντιτίθεται σε όσους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν «τακτικές φραξιονισμού». Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε δηλώσεις του «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα, καταστατικό και κυρίως μέλη, τα οποία δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι `κόμμα μέσα στο κόμμα».
Παράλληλα σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης και ο Θ. Δρίτσας τάσσονται υπέρ της διενέργειας εκλογών μέσα στο 2015 χωρίς να τις προσδιορίζουν χρονικά ενώ ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης απεύθυνε εκ νέου έκκληση για ενότητα.  Δηλώσεις ότι ο «κύβος ερρίφθη» όσον αφορά την οργανωτική διάσπαση  στο Σφύριζα εξέφρασε ο ευρωβουλευτής  Παπαδημιούλης.

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 1 =