ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ 3 ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ :

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ !

 

titanikos fwto

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΦΛΥΑΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ !

ΠΟΡΔΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η … «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ», ΚΟΡΟΪΔΑ  !

 

Την απόφασή της να μην ψηφίσει μέτρα και νομοσχέδια που επιβάλλει η συμφωνία με τους δανειστές προανήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής, ουσιαστικά συντασόμενη με την αριστερή αντιπολίτευση, η οποία δεν αποκλείει ακόμα και νέα τούμπα του Τσίπρα προς την αντίθετη κατεύθυνση..  Παράλληλα, αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών και επέμεινε στην καταγγελία του ιδίου, ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται…

Τσίπρας: Η συμφωνία έχει αγκάθια και πολιτικές που δεν είναι επιλογή μας

Τσίπρας: Η συμφωνία με αγκάθια και πολιτικές που δεν είναι επιλογή μας. Δεν θα σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, ώστε να πετύχουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων, που να κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη, να ευνοεί την παραγωγή και να μην απομακρύνει τους νέους αγρότες από την ύπαιθρο,

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΟΕΟΟ !))

«Επιμένετε να μιλάτε για συμφωνία… Είναι σαφές αυτό που έχει πει ο Πρωθυπουργός. Η τρόικα εκβίασε και σήμερα είπε ότι δεν υλοποιεί κυβερνητική βούληση» επεσήμανε η κυρία Κωνσταντοπούλου…«Το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί», ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά η κ. Κωνσταντοπούλου, κατακρίνοντας όσους αφήνουν αιχμές για την… επιμονή της.

«Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη», τόνισε με νόημα.

Η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει το πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος και είπε ότι η ίδια θα επιμείνει προς το σκοπό αυτό.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έστρεψε τα πυρά της κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα καταλογίζοντάς του έλλειψη συνεργασίας τόσο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

 

«Ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή εργασιών της Βουλής, «θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες προκειμένου ο διοικητής της ΤτΕ να προσέλθει στις αρμόδιες επιτροπές και να χορηγήσει τα στοιχεία που οφείλει».

Ακόμη, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για ανώνυμο «bullying» εντός της Βουλής εις βάρος της ίδιας και των συνεργατών της από τα όργανα της διαπλοκής.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού «αντί να υλοποιήσει το κοινοβουλευτικό καθήκον διαφάνειας και συνδρομής στο έργο της Βουλής έκανε παρεμβάσεις εξόχως πολιτικές, οι οποίες συνοψίστηκαν σε ευθεία επίθεση στον πρώην υπουργό οικονομικών με στοιχεία που δεν διακρίνονται από την επιστημονικότητα που αρμόζει».

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Παράλληλα, είπε ότι την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Βουλής ζητά η γνωστή «Τρόικα» της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι απορίας άξιον τα τρία αυτά κόμματα να ζητούν την απομάκρυνσή μου», συνέχισε, λέγοντας ότι δεν ζήτησε την στήριξή τους για την εκλογή της στην προεδρία ούτε έκανε προεκλογική καμπάνια.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη να στηρίξει την υποψηφιότητά μου», τόνισε, και κάλεσε τα τρία αυτά κόμματα να υποβάλουν πρόταση μομφής εις βάρος της, εάν το επιθυμούν.

 

Η κ. Κωνσταντοπούλου επέκρινε την κυβέρνηση για το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, με τον οποίο έφερε τρία νομοσχέδια στη Βουλή.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τοποθέτησε νέα πρόσωπα μόνο τον γενικό γραμματέα και τον φρούραρχο, «δεν προέβην σε καρατομήσεις», είπε

«Δεν θέλησα να δημιουργήσω κομματική βουλή, ούτε κάστες ανθρώπων» .

«Για το κανάλι της Βουλής που γίνονται αναφορές ότι το εκμεταλλεύομαι, δεν έκανα καμία τοποθέτηση δεν έδωσα καμία οδηγία παρά μόνο να μεταδίδονται ζωντανά οι επιτροπές της Βουλής καθώς και την οδηγία να καλύπτεται πλήρως το έργο της Βουλής» σχολίασε.

Ανακοίνωσε ότι «επειδή έχει εκτραχυνθεί ο δημόσιος λόγος για το κανάλι» αποφάσισε «για τη θέση του συντονιστή του καναλιού να αξιοποιήσω έναν άνθρωπο που υπηρετεί στο κανάλι την Κατερίνα Κατωτάκη».

Είπε δε πως «δεν εκτίμησα ποτέ τους κόλακες πολύ λιγότερο τους κόλακες όταν ματαιώνονται οι προσδοκίες τους».

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 + 13 =