ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΠΕΡΣΙ ΕΝΤΟΣ ΣΦΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ ΡΙΝΑΛΝΤΙ)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Τις κινήσεις εγκατάλειψης του Σφύριζα ποιός τις υπαγόρεψε ? Ποιός μανιπουλάρει τα συνέδρια.? Ποιός επιλέγει διοικήσεις εγκαθέτων της …παγκοσμιότητας ? Γιατί οι αντιδράσεις στη δημιουργία τετελεσμένων ήταν τόσο περιορισμένες ? Μήπως «τράβαμε κι ας κλαίω» ? ))

ΡΟΥΝΤΙ ΡΙΝΑΛΝΤΙ: ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ Η ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !

Γ. ΜΗΛΙΟΣ: «ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΜΙΑΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΑΙΤΙΑΣ» Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Ορισμένα βασικά σημεία όσων δήλωσε ο Ρ. Ρινάλντι: –

Πρωτοφανείς οι εσωκομματικές διαδικασίες σαν την πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, όπου αντί για πολιτική συζήτηση και απόφαση, το θέμα ήταν αν θα κάνουμε διαρκές ή έκτακτο συνέδριο, αφού η κυβέρνηση φέρει (αν φέρει) μια συμφωνία. Μεγάλη υποβάθμιση, ακόμη και κατάργηση του κόμματος.

– Οι ευθύνες που παίρνει η κυβέρνηση και που είναι σαφώς έξω από το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν εμένα και άλλα μέλη της Κ.Ε. να μην θέλουμε να είμαστε στα όργανα ενός πολιτικού οργανισμού που μεταλλάσσεται με βίαιο τρόπο.

– Στα δύσκολα κανείς παίρνει καθαρή στάση. Για άλλο πράγμα μας εμπιστεύτηκε ο λαός και άλλο εφαρμόζουμε.

– Η συμφωνία οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική καταστροφή. Το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit δεν έχει αποφευχθεί. – Στήθηκε από τον Δεκέμβριο μια παγίδευση που δεν την πήρε υπόψη το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πίστευε ότι μια συμφωνία θα έρθει με εύκολο τρόπο.

– Την εποχή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, είχα υπογράψει μια δήλωση για το πρόγραμμα που έχουμε ανάγκη. Τότε απειλήθηκα μέχρι και με παραίτηση από την πολιτική Γραμματεία. Έπρεπε να ακολουθηθεί ένας διαφορετικός δρόμος από την «υποσχεσιολογία».

– (Για τη χρηματοδότηση από Ρωσία, Κίνα). Με σοβαρό τρόπο θα έπρεπε κανείς να αξιοποιήσει τη γεωπολιτική διάσταση και όχι σαν ένα «διαπραγματευτικό χαρτί στο τραπέζι».

– Η τελευταία φορά που μίλησα εκτενώς με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν τον Οκτώβριο του 2014, οπότε και του εξέθεσα τις διαφωνίες μου για την ακολουθούμενη πολιτική.

– Η συμβολή του Αλ. Τσίπρα ήταν καθοριστική για να αποκτήσει η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ ακροατήρια μέσα στο λαό. Αυτή τη στιγμή έχει πέσει σε σοβαρά λάθη και είναι εγκλωβισμένος. Δεν στηρίζω την πολιτική του.

– Το κόμμα-ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίστηκε σαν «βαρίδι» από τις ηγεσίες και εγκαταλείφθηκε.

– Τα δύο χρόνια προετοιμασίας για τη διακυβέρνηση ήταν χρόνια προσαρμογής και υπήρξε απίστευτη προχειρότητα στη διακυβέρνηση το επόμενο εξάμηνο. Όλα επενδύθηκαν σε μια διαπραγμάτευση που στηρίχθηκε σε μια ψευδαίσθηση.

– Ο κ. Παπαδημούλης με το twitter και τα τιτιβίσματά του προκαλεί και θα έλεγα να μην παίζει το ρόλο λαγού κάθε φορά δεξιών τάσεων και καταστάσεων.

– Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός του μαζικού λαϊκού κινήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκόβει από αυτή την ανάγκη.

– Έχω μεγάλες αμφιβολίες αν θα πραγματοποιηθεί ποτέ αυτό το συνέδριο. Έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω ότι αν γίνει, θα είναι με όρους πολύ δύσκολους για όποιον θέλει να συμμετάσχει.

– Έχω τη γνώμη ότι το «brand name» του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στο Μαξίμου…

– Μας ωθούν σε ένα μείγμα Μνημονίου και Grexit. Δεν είναι απλά τα πράγματα και δεν τελειώνουν στο θέμα του νομίσματος, χρειάζεται μια πιο σύνθετη πολιτική διεξόδου. –

 

Σημ. Και βέβαιως ως προς το νόμισμα τα πράγματα είναι απλά, σίγουρα ΔΡΑΧΜΗ !  Αυτό δε σημαίνει ότι με το νόμισμα «απλοποιούνται» και τα πολιτικά και άλλα μη οικονομικά ζητήματα.. Το πως σχετίζονται μεταξύ τους επίσης άλλη  υπόθεση. Ο Δημοσιογράφος που κλήθηκε να ενισχύσει την όντως αδύναμη σε τέτοια θέματα ομάδα δεν έχει σχέση με κανένα «κίνημα» μάλλον ως «μπάστακας» ήταν εκεί..

«ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΜΙΑΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΑΙΤΙΑΣ»

Σχετικά με το πασόκικο απ’ ότι καταλάβαμε πραξικόπημα στο Σφύριζα ο Γιάννης Μηλιός είπε ότι είναι ευθυνη του πρωθυπουργού το .. θέαμα που παρουσιάζει ο μνημονιακός επιστήμων Πανούσης

«Μαθαίνω ότι συλλέγονται υπογραφές κατά της συμμετοχής του κ. Πανούση στην κυβέρνηση. Καθώς όμως ο κ. Πανούσης δεν αυτοδιορίστηκε, η παρουσία του στην κυβέρνηση αποτελεί απλό σύμπτωμα μιας βαθύτερης αιτίας» σχολίασε με νόημα.

«Θα ασχοληθούμε ποτέ με τις βαθύτερες αιτίες της σημερινής κατάστασης; Δεν μπορώ να δώσω άλλοθι για ό,τι συμβαίνει στοχοποιώντας ένα μόνο πρόσωπο, ενώ είναι ξεκάθαρη η διαφωνία μου μαζί του» πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 5 =