ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΜΕ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤΑCIA !

FLABURIARES

Ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, δήλωσε ότι «η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως θα γίνει σε τμήμα οικοπέδου, περίπου 40 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, Αγ. Πολυκάρπου 89, στο Βοτανικό». Παράλληλα, ανέφερε ότι «η μετεγκατάσταση θα γίνει σε λίγες ημέρες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες προετοιμασίας του χώρου».Θεοδώρα Αττάρδ : Απαξίωσαν τον ιστορικό Ελαιώνα των Αθηνών,εντός του οποίου σώζονταν μερικά από τα αιωνόβια, ιερά ελαιόδενδρα, τα οποία –σύμφωνα με την παράδοση– φυτεύτηκαν κατά τον χρυσό αιώνα 480-450 π.Χ., επί Περικλή. Μαγαρίζουν τον ιερό τόπο. Εκεί θα φτιάξουν ΤΖΑΜΙ κι εκεί θα εγκαταστήσουν όλο το σόϊ τους…… ( Α. Φλαμπουράρης: Θα γίνει μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως στον Ελαιώνα)

ΠΡΟΣ»ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»!

ΣΦΙΓΓΟΦΩΛΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΝΥΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ

Κατ’ εξαίρεση εγγραφή προσφύγων – φοιτητών  από τη Συρία, εκτός φυσικά Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις σχολές των ΑΕΙ με έδρα Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο, Ρόδο, Σύρο και Λήμνο, διέρρευσαν κύκλοι της ΤαΣΙΑ΄ς στο Πρώτο Ψέμα με τη μεγαλύτερη  κυκλοφορία. Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του Παν. Αιγαίου εξήγησε ο πρύτανης Στέφανος Γκρίτζαλης μελετάται η εγκατάσταση των «φοιτητών προσφύγων» σε Μυτιλήνη, Σύρο, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Λήμνο. Πάνω στην ώρα αδερφέ, το τάϊμινγκ σε σχέση με την επίθεση στη Συρία φανερώνει τσαχπινιά..  ))

ARKAS STROUTHO

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ? Misha Sarov : O Aύγουστος είναι γενικά ένας κακός μήνας … Αύγουστο χάσαμε τη μάχη στο Μαντζικέρτ, μετά απο αλλεπάλληλες προδοσίες αυλικών εις βάρος του αυτοκράτορα Ρωμανού. Τέτοιες μέρες πέρυσι έγινε η γενοκτονία των Κούρδων Γιεζίντι από τους ισλαμοκανίβαλους του Ερντογάν… Μετά το 15Αυγουστο ξεκίνησε κι η Μικρασιατική Καταστροφή το 1922… Ανήμερα της Παναγίας τορπιλίστηκε η Ελλη στην Τήνο. Της Μεταμορφώσεως έπεσε η πρώτη πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα..και στις 9 η δεύτερη στο Ναγκασάκι… 15 Αύγουστο ξεκίνησε κι ο Αττίλας 2 το 1974 που ήταν κι η καταστροφικότερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Αύγουστο του 1996 γκρίζοι λύκοι δολοφόνησαν στην Κύπρο τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού. Τέλη Αυγούστου του 2007 έγινε και ο Αρμαγεδώνας με τις πυρκαγιές στην Ηλεία 30 Αυγούστου είναι η γιορτή της «Μέρας της Νίκης» για την Τουρκία…Αυτη την ημερομηνία χασαμε την τελευταία μας μάχη στη Μικρασία απο τον Κεμάλ… Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει ο φετινός ….

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΜΕ «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ» ΚΑΘΩΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΟ ΑΝ. ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΜΕ ΗΠΑ ΚΛΠ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ειδικότερα, με βάση το δημοσίευμα, το σχέδιο επεξεργάζεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που εδρεύει στη Μυτιλήνη  περιλαμβάνει την κατ’ εξαίρεση εγγραφή φοιτητών προσφύγων από τη Συρία ή αλλού εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων και πέραν του ποσοστού που προβλέπεται στη νομοθεσία για την εισαγωγή των αλλοδαπών-αλλογενών φοιτητών και φοιτητριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας, με απλούστευση των σχετικών διοικητικών διαδικασιών.

Οπως είπε στο «ΘΕΜΑ» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης, στόχος του κάθε πανεπιστημίου είναι η διεθνοποίηση. Με αφορμή τους πρόσφυγες από τη Συρία που υπάρχουν στη Μυτιλήνη, έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο πρύτανης μελετά το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν φοιτητές και στα έξι νησιά, όπου υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα, δηλαδή σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Ρόδο, Σύρο και Λήμνο, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί το μοντέλο. «Κάποιοι έχουν χαρτιά μαζί τους και πιστοποιητικά σπουδών, κάποιοι άλλοι όχι», επισημαίνει ο κ. Γκρίτζαλης, «οπότε πρέπει να έρθουμε σε επαφές με τις πρεσβείες».

Ο πρύτανης υπογραμμίζει ότι σε κάθε περίπτωση αναφέρεται στην ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς μελετάται αρχικά η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας αλλά και η δημιουργία κάποιας κοινωνικής υπηρεσίας που να κατευθύνει τους πρόσφυγες στις σωστές γι’ αυτούς σπουδές, καθώς, όπως επισημαίνει ο πρύτανης, «υπάρχουν 17 τμήματα και χρειάζεται προεργασία στην επιλογή σπουδών». Ο κ. Γκρίτζαλης έχει κάνει μια πρώτη επαφή με τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα οποία «αιφνιδιάστηκαν επί το θετικόν», όπως είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Εμείς θέλουμε να τους εντάξουμε στην κοινωνία ώστε αν θέλουν να παραμείνουν στη χώρα».

theodorakismetanastes1

ΣΤΑΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣΑΥΡΟΣ στη Λέσβο : Δεν είναι δυνατόν οι μετανάστες να έχουν Ιντερνετ τις μισές μέρες της εβδομάδας..

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος, ο πρύτανης επεσήμανε ότι μπορούν να διαμένουν στις εστίες και να σιτίζονται στις φοιτητικές λέσχες, χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά το πανεπιστήμιο, αφού το ίδρυμα μπορεί να έρθει σε επαφή με την Υπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που χρηματοδοτεί ανάλογα προγράμματα, αλλά και να βρεθούν χρήματα από κοινοτικούς πόρους για τη διαμονή των φοιτητών.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε με απόφαση του πρύτανη, καθηγητή Στέφανου Γκρίτζαλη, κατόπιν εισήγησης του πρώην πρύτανη Θεμιστοκλή Λέκκα, ομότιμου καθηγητή στο ίδιο πανεπιστήμιο, με σκοπό τη διερεύνηση των προϋποθέσεων εγγραφής σε τμήματά του των αιτούντων άσυλο στη χώρα μας (προσώπων που εμπίπτουν στα κριτήρια του άρθρου 1 της Συνθήκης της Γενεύης του 1951), ομόφωνα αποφάσισε σειρά ενεργειών με στόχο νομοθετική πρόβλεψη για κατ’ εξαίρεση εισαγωγή προσφύγων φοιτητών στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η απόφαση της Συγκλήτου υπογραμμίζει: «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από την ίδρυσή του το 1984( σσ. Θενκς Αντρέα κλπ πασόκικα σκουπίδια που έλαβαν ακαδημαίκές δάφνες..) μέχρι σήμερα, με πανεπιστημιακές μονάδες σε έξι νησιά, αποτελεί σταθερό πυλώνα εκπαίδευσης και βασικό παράγοντα κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης του αιγαιοπελαγίτικου χώρου. Παράλληλα, η συγκεκριμένη γεωπολιτική του θέση δίνει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς ο χώρος του Αιγαίου αποτελεί διαχρονικά ένα όριο τομής και σύζευξης ταυτόχρονα, ανάμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί στενά τις μεταβολές και τις εξελίξεις στις γείτονες περιοχές. Σταθερός στόχος του ιδρύματος, διαχρονικά, παραμένει η ενίσχυση της διεθνοποίησης της δράσης και της εξωστρέφειάς του. Με ειδικότερη δε αναφορά στο θέμα των σπουδών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, λόγω της γεωγραφικής του θέσης και των γνωστικών αντικειμένων που θεραπεύει, δύναται να αποτελέσει φορέα εκπαίδευσης που θα απευθύνεται σε όλη τη γειτονική ανατολική και μεσογειακή κοινότητα, υποδεχόμενο φοιτητές και φοιτήτριες από τις περιοχές αυτές, με πολλαπλά και μείζονα οφέλη για την περιοχή του Αιγαίου, για τις κοινωνίες προέλευσης των φοιτητών και φοιτητριών, για την Παιδεία, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.

Με δεδομένα τα παραπάνω, αλλά και την πρόσφατη αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο εν δυνάμει προσφύγων από τη Συρία στα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τη μακρά εμπειρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τη λειτουργία του σε περιοχή σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δύναται να στηρίξει κοινωνικούς μηχανισμούς που θα συμβάλουν στη δημιουργία πολιτικών και δράσεων για την ευνοϊκότερη υποδοχή, αποδοχή, συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των παραπάνω ομάδων πληθυσμού με την ελληνική κοινωνία, παρέχοντας παράλληλα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο».

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 5 =