ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ !

ΚΡΕΜΛΙΝΟ : ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Al-Dubeit neighborhood in Idlib city, April 5, 2015. (Reuters/Ammar Abdallah)

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Τουρκία μετέφερε σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις προς τα νοτιοανατολικά σύνορά της και άνοιξε τις αεροπορικές βάσεις του Ιντσιρλίκ και του Ντιγιαρμπακίρ για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ. Από τη στιγμή που η Τουρκία παραχώρησε τις βάσεις για χρήση από αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα και η ίδια άρχισε έστω και περιορισμένες επιθέσεις κατά των ισλαμιστών συνεπάγεται ότι σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό οι δύο χώρες έχουν ρυθμίσει τις διαφορές τους στο θέμα της Συρίας.

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ Γ’ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!

 

Eντολή για βομβαρδισμό των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα εμπλέκοντας έτσι επισήμως τις ΗΠΑ στις επιχειρήσεις Τούρκων, Σαουδαράβων Ισλαμοφασιστών κλπ στη Συρία. Τα διεθνή πρακτωρεία έκαναν γνωστό ότι την Παρασκευή 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αεροπορική επιδρομή αμερικανικών μαχητικών εναντίον «αγνώστων στρατιωτικών».

Tell Erdogan to Go to Hell with his ISIS Terrorists: Putin to Turkish Ambassador

ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΥ : ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΤΟΥ ΙΣΙΣ. Διεθνή Ισλαμική Ταξιαρχία συγκρότησε η Τουρκία με την φασιστική Ουκρανία (!) με έδρα την Χερσώνα και απώτερο στόχο την «απελευθέρωση» της Κριμαίας, προκαλώντας, όπως είναι ευνόητο, για δεύτερη φορά, μετά την επέμβαση στην Συρία, την οργή της Μόσχας..

Ουάσινγκτων «Δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες για την εμπλοκή μας, αλλά θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαβεβαιώσουμε ότι οι δυνάμεις μας θα φέρουν σε πέρας επιτυχώς την αποστολή τους», δήλωσε αόριστα –επιβεβαιώνοντας έμμεσα την επιδρομή- ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου Alistair Baskey. Για να προσθέσει πως στους Αμερικανούς εκπαιδευτές παρέχεται ευρύτατη υποστήριξη «καθώς και αμυντικά πυρά προστασίας».

Ο Ρώσος στρατηγός Βλαντόμιρ Σαμάνοφ (Vladimir Shamanov), διοικητής αερομεταφερόμενων δυνάμεων του ρωσικού Στρατού δήλωσε πως «Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές είναι έτοιμοι να συνδράμουν το καθεστώς Άσσαντ στον αγώνα του κατά των τρομοκρατών».

«Φυσικά και θα εκτελέσουμε τις αποφάσεις που θα τεθούν από την ηγεσία της χώρας μας, εάν μας ανατεθεί μια αποστολή», είπε ο Σαμάνοφ σε ερώτηση Σύρου δημοσιογράφου αναφορικά με την ετοιμότητα των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων στο να παράσχουν βοήθεια στη συριακή κυβέρνηση στη μάχη της ενάντια στην τρομοκρατία για να συμπληρώσει:

«Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Συρία στη μάχη της εναντίον των τρομοκρατών εάν μια τέτοια αποστολή τους ανατεθεί από την ρωσική ηγεσία».

Στη συνέχεια ο Σαμάνοφ ανέφερε πως η Ρωσία και η Συρία έχουν βαθιές και καλές σχέσεις: «Πολλοί Σύροι στρατιωτικοί έχουν λάβει εκπαίδευση τόσο την περίοδο της ΕΣΣΔ όσο και στην Ρωσία».

Η απόφαση των ΗΠΑ για την από αέρος προστασία των «Σύρων ανταρτών» στον υποτιθέμενο αγώνα τους κατά της ISIS και της alNusra(!) συνιστά ουσιαστικά με μια νέα απόπειρα ανατροπής του Μπασάρ Αλ Άσσαντ καθώς οι Αμερικανοί αναφέρουν πως όποιος επιχειρήσει να επιτεθεί στους «αντάρτες» (ουσιαστικά μισθοφορικές δυνάμεις) θα κτυπηθεί από την αμερικανική Αεροπορία, συμπεριλαμβανομένων και των συριακών δυνάμεων.

Από το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε ότι οι αμερικανικές επιδρομές εναντίον των συριακών δυνάμεων,«αποσταθεροποιούν περαιτέρω την κατάσταση» μετέδωσε το δίκτυο RT.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov υπενθύμισε πως η Μόσχα «επανειλημμένα έχει υπογραμμίσει πως η ενίσχυση με οικονομική τεχνική ή κάθε είδους βοήθεια της συριακής αντιπολίτευσης, οδηγεί σε παραπέρα αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα αυτή». Και πρόσθεσε πως την κατάσταση αυτή «θα εκμεταλλευθούν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου».
Ο ίδιος ο Σ.Λαβρόφ ανακοίνωσε: «Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις θέσαμε ερώτημα στον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Τζον Κέρι. Θεωρούμε ότι είναι αντιπαραγωγικό δημοσίως να ανακοινώνεται ότι η Αεροπορία θα προχωρήσει σε αεροπορικά πλήγματα για να προστατέψει την αποκαλούμενη «μετριοπαθή αντιπολίτευση». Τέτοια σχέδια εγέιρουν ερωτήματα καθώς θα σταματήσουν τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες.»
Δείτε το βίντεο με τον παραλογισμό που εισάγει σε γενική ανάφλεξη, γιατί οι ρώσοι μπορεί να μην απαντήσουν άμεσα οι ίδιοι στην αμερικανοτουρκική εκστρατεία στη Συρία, αλλά είναι γεωστρατηγικά αναγκασμένοι να απαντήσουν αλλού και μετά διαβάστε την περιγραφή της κατάστασης με τις ΗΠΑ από τον διασημότερο ίσως αμερικάνο αναλυτή.

Ο Craig Roberts μιλα για τους επόμενους στόχους των ΗΠΑ:

«Θα φέρουν στρατεύματα στην Ευρώπη και θα κτίσουν νέες βάσεις στην προσπάθειά τους να υποτάξουν στην Ρωσία στη δική τους εξωτερική πολιτική. Οι Ρώσοι όμως δεν πρόκειται να δεχτούν κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με τις αμερικανικές απαιτήσεις.

Έτσι και εκτός αν δεν συμβεί κάτι άλλο, βρισκόμαστε σε τροχιά πολέμου. Και αν υπάρξει ένας πόλεμος η Ευρώπη θα αφανιστεί, Αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα συμβεί. Η Ευρώπη απλά θα εξαφανιστεί από το πρόσωπο της Γής.

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία. Θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και άλλες Δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ όπως το Κιργιστάν ή το Ουζμπεκιστάν. Παράλληλα έχουν δημιουργήσει, μέσω τα προπαγάνδας τους ότι η Ρωσία πρόκειται να επιτεθεί στις Βαλτικές χώρες ή στην Πολωνία.

Ζούμε σε επίφοβους καιρούς. Η νέοσυντηρητική ιδεολογία η οποία κυριαρχεί στην αμερικανική εξωτερική πολιτική αλλά και στην στρατιωτική διπλωματία και σκέψη αναφέρει ως κυρίαρχο δόγμα της την αποτροπή ανόδου της Ρωσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Οπότε αυτός είναι ο πρώτους τους στόχος: Να απαγορεύσουν στη Ρωσία να έχει μια άνοδο. Με άλλα λόγια αυτό αποτελεί δέσμευση  για πόλεμο» αναφέρει ο Αμερικανός αναλυτής και πρώην υφυπουργός.

Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να υποταγούν και η Ευρώπη θα αφανιστεί»

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen − thirteen =