ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ..

καθώς το νέο κράτος λένε θα προκύψει μέσα από την Κοινωνία.

«Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΣΧΕΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΗ ΑΠ’ ΕΞΩ» !

ΣΑΤΡΑΠΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ» ΚΑΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ..

Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξηση – «φωτιά» των φόρων στους αγρότες βάζουν ως προϋπόθεση οι δανειστές για να λάβει η κυβέρνηση τη δόση των 25 δις ευρώ.

Και το χειρότερο είναι ότι οι τελεσιγραφικές αυτές απαιτήσεις είναι μόνο τα δύο από τα συνολικά πέντε τελεσιγραφικά «φιρμάνια» (1. Ασφαλιστικό, 2.Εργασιακά 3. «Κόκκινα δάνεια» – ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών 4. Φορολογικό 5.Εξπρές – ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ) που βάζει στο τραπέζι η «τερατόικα» (EE, EKT, ΔNT, ΕSΜ), μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της … «διαπραγμάτευσης» αύριο το μεσημέρι.

 

Οι τέσσερις «θεσμοί» θέλουν την αύξηση έως και 17 έτη των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κάνοντας ακόμα και εργαζόμενους οι οποίοι ήταν μια ανάσα από την πρόωρη σύνταξη να χρειάζεται να συνεχίσουν να δουλεύουν για πολλά ακόμη χρόνια.

Η πρότασή τους παρουσιάστηκε ως τελεσίγραφο στον Υπουργό Γ. Κατρούγκαλο και προβλέπει κλιμακωτή αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους έως και το 2022. Από το 2033 και μετά το σύνολο των ασφαλισμένων θα συνταξιοδοτούνται στα 62 έτη ηλικίας με 40 χρόνια προϋπηρεσίας ή στα 67 με λιγότερη. Δείτε την αντίδραση του Ρωμανιά και το βίντεο στο τέλος..

Οι «θεσμοί» αναμένεται να θέσουν επί τάπητος και εργασιακά ζητήματα το επόμενο διάστημα. Ενώ αναμένεται και «ξήλωμα» των νόμων Στρατούλη.

Στο «φιρμάνι» της «τερατόικα» για το ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, η τετράδα πιέζει για fast track ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου πλούτου που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ, γιατί θεωρούν ότι δεν πάνε καλά οι εισπράξεις από το ξεπούλημα των «ασημικών» της χώρας.

Καταγράφοντας βουτιά – σοκ στην παραγωγή του μεταποιητικού τομέα, η οποία κινδυνεύει να του δώσει την χαριστική βολή το Χρηματιστήριο Αθηνών άνοιξε τη Δευτέρα (3/8) με ένα ιστορικό κραχ πτώσης που ξεπέρασε το 16%, ενώ νέα πτώση σημείωσε και την Τρίτη (4/8) κατά 1,2%.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι εξέφραζαν απορίες για το ευσπευσμένο, χωρίς μέριμνες, άνοιγμα του χρηματιστηρίου, ενώ άλλοι οικονομικοί αναλυτές τόνιζαν ότι με τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία, εξαιτίας και του σπασμωδικού τρόπου που εφαρμόστηκαν τα capital controls, καταστρέφονται, ίσως, και οι τελευταίες εναπομείνασες υγιείς παραγωγικές μονάδες.  

 

Η γενική εντύπωση από την εφαρμογή του ελέγχου κεφαλαίων ότι επίτηδες η κυβέρνηση καταστρέφει ότι έχει απομείνει από το ελληνικό κράτος φέρνει σκληρές αντιδράσεις αλλά και εσωκοματική διχόνοια.

Για σειρά προσβλητικών δηλώσεων και τοποθετήσεων εκ μέρους δύο μελών της κυβέρνησης που στρέφονται εναντίον της ως προέδρου της Βουλής, της άσκησης των αρμοδιοτήτων της αλλά και εναντίον της λειτουργίας και της αυτονομίας της Βουλής, κάνει λόγο η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ατυχείς και προβληματικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας μάλιστα ότι η συνολική του στάση δεν βοηθά στο έργο της κυβέρνησης. δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τραυματιστεί σοβαρά την προηγούμενη περίοδο.

Στην επιστολή, η πρόεδρος της Βουλής αναφέρει:

«Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο σειράς προσβλητικών δηλώσεών του, που στρέφονται εναντίον μου ως προέδρου της Βουλής αλλά και, συνολικότερα, εναντίον της λειτουργίας και της αυτονομίας της Βουλής, προέβη και σε δηλώσεις που αφορούν το έργο και το αντικείμενο αυτής της Επιτροπής, δηλώσεις που δεν απηχούν την εκπεφρασμένη άποψη της κυβέρνησης, πλην όμως δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά. Το ίδιο φαινόμενο, των ανοίκειων και πολλαπλώς προσβλητικών τοποθετήσεων εναντίον μου ως προέδρου της Βουλής αλλά και εναντίον της συνταγματικά και εκ του κανονισμού της Βουλής προβλεπόμενης άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, παρατηρείται εδώ και μήνες από έτερο αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησής σας, τον κ. Γιάννη Πανούση, η επιθετική επιμονή του οποίου γεννά πολλές απορίες».

Στη συνέχεια, η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει: «Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε σχέση με ζητήματα σεβασμού της διάκρισης των εξουσιών, αλλά και σεβασμού της προσωπικότητας των θεσμικών λειτουργών, θα σας παρακαλούσα να μεριμνήσετε προσωπικά, ώστε αυτό το ονειδιστικό για την Δημοκρατία φαινόμενο να λάβει ένα τέλος, καθότι πρώτα τα μέλη της κυβέρνησης, με το παράδειγμα τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα ώστε αυτές οι αρχές να γίνονται σεβαστές και από την αντιπολίτευση και, συνολικά, να θωρακίζεται ο δημόσιος λόγος από φαινόμενα εκτράχυνσης, εκφυλισμού ή και απροκάλυπτου κανιβαλισμού».

Εν τω μεταξύ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε ότι  «…δεν ψηφίζουμε μνημόνια και δεν προσφέρουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών. Αγωνισθήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τη μέγιστη συνέπεια για μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία της χώρας. Επιμένουμε στο περήφανο πατριωτικό και λαϊκό «όχι» του δημοψηφίσματος της 5ης του Ιούλη και θα επιμείνουμε μέχρι τέλους και μέχρι τη δικαίωσή του»!

«Εκείνοι που διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό δεν ξέρουν για κοινωνική ασφάλιση»

Ρωμανιάς: «Μας έδωσαν έναν πίνακα που έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο. Και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, και τώρα, οι νόμοι έρχονται έτοιμοι απ’ έξω. Δεν τους φτιάχνουμε εμείς», είπε μιλώντας το πρωί στο Mega, ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, προσθέτοντας: «και έχω μαζέψει υλικό μπόλικο. Κάποια ώρα θα τα βγάλω στη δημοσιότητα όλα».

«Η νομοθεσία έρχεται έτοιμη απ’ έξω και τώρα το ίδιο γίνεται, εγώ είμαι παραιτημένος. Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα το δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να «διαπραγματεύονται» και τώρα. Οι άλλοι είναι επαγγελματίες, τούτοι εδώ είναι, όχι ερασιτέχνες, δεν ξέρουνε. Εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και θέλω να φύγω από το υπουργείο μια ώρα νωρίτερα», επεσήμανε αναφερόμενος σε διαπραγματευτική  ομάδα που έχει ορίσει το Μαξίμου.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + ten =