ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Η ιδεολογία της ελεύθερης κατασκήνωσης σήμερα αποβαίνει ανατρεπτική για το καθεστώς ξεπουλήματος της χώρας

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ !

Σήμερα οι εποχές είναι δύσκολες και οι διακοπές για  όλους γίνονται πολύτιμες. Ενας τρόπος να μη πληρώσεις  κερατιάτικα, αλλά και να ζήσεις την περιπέτεια είναι να κάνεις κατασκήνωση(κάμπινγκ).  Υπάρχουν  διάφορα  είδη κάμπινγκ, το καλύτερο, ρομαντικότερο, διασκεδαστικότερο, αλλά και φθηνότερο είναι  το ελεύθερο, ή «άγριο»!  Χρειάζεται  όμως ευρεία συναίνεση..

Η «ιδεολογία» του στις μέρες μας είναι ανατρεπτική, αν κι έχει εγκαταβιώσει επί 3 χιλιάδες χρόνια στην ελληνική ψυχή, με αρχαίους νόμους.. Σύμφωνα με τη δημοκρατική αυτή άποψη η ύπαιθρος χώρα είναι Δημόσια, και η χρήση της ανήκει σε  όλους, σαν τις ακτές και οι πηγές..Η κατασκήνωση στα χωράφια παλιά ήταν ένας τρόπος να κάνεις γνωριμίες.. Βεβαίως σήμερα  η επικινδυνότητα είναι αυξημένη.. Τα ανοικτά σύνορα ανήκουν στην Τασία και στις λαμόγιες ΜΚΟ που συνεργάζονται με σκοπό να μας διώξουν απ’ τον τόπο μας..  Αν καταφέρουν τώρα την Ελλάδα να την ξεπουλήσουν και να γίνει ξένος ο τόπος μας και δούλοι τα παιδιά μας, το κρίμα στο λαιμό σας νεώτεροι ραγιάδες..

Προς το παρόν χρειάζεται να βγάλεις το μυαλό σου απ’ τις οθόνες και να το  αφήσεις ελεύθερο από τα διαφημιστικά μηνύματα..  Να εξοικειωθείς με την παγκόσμια τελικά ιδέα ότι η ύπαιθρος χώρα άνθρωπε μου, οσο φτωχός και να ‘σαι σου ανήκει, αλλά και με την ίδια τη μητέρα φύση.. Ακου τι θα χρειαστείς για να περάσεις τέλεια; Ιδού μερικές συμβουλές που μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες:

  1. Πάρε μαζί σου να βράζεις το βράδυ φασκόμηλο ή ευκάλυπτο, προκειμένου με τη μυρωδιά τους να διώξεις τα κουνούπια.
  2. Πάρε έξτρα πασαλάκια για τη σκηνή. Είτε έχει αέρα είτε όχι το πιο πιθανό είναι τα πασαλάκια σας να χαλάσουν,να στραβώσουν,να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να χρειαστείτε αναπληρωματικά.
  3. Πάρε μαζί σου λεπτές πετσέτες που δεν πιάνουν χώρο.
  4. Εχε μαζί σου ένα σκοινί. Θα σου χρησιμεύσει ποικιλοτρόπως, καθώς στηρίζοντάς το σε δέντρα ή πασάλους θα δημιουργήσεις μια αυτοσχέδια απλώστρα για τα μαγιό και τις πετσέτες.
  5. Πάρε μαζί σου καρεκλάκια. Υπάρχουν κάτι ειδικά/ιδανικά καρεκλάκια για camping τα οποία κλείνουν, είναι ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά.
  6. Οταν θα μαγειρεύεις, τύλιξε το κρέας σε λάχανο για να μην καεί όταν το ψήνεις στη φωτιά. Επίσης, το λάχανο θα βοηθήσει και στη διατήρησης της υγρασίας.
  7. Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα με ένα τσιμπούρι, τοποθέτησε πάνω του ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα. Το τσιμπούρι θα αποτραβηχτεί.
  8. Κλείσε αεροστεγώς το φαγητό σου πριν ξεκινήσεις για να μην βρεις ανεπιθύμητα ζωύφια.
  9. Μην ξεχάσεις να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου λάμπες και φαναράκια. Επίσης, θα σου αποδειχθεί χρήσιμος κι ένας μικρός φακός.
  10. Αγόραζε μεγάλα μπουκάλια νερό. Ο λόγος της ύπαρξης τους, πέρα από το προφανές: να απαλύνουν τη δίψα σου, είναι να ξεπλένουν τα πόδια σου πριν μπεις στη σκηνή.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × four =