ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ !

Στη φωτό είναι ξημέρωμα και οι εργαζόμενοι στο  Πρακτωρείο διανομής Τύπου, ένα ήταν πάντα με 2-3 εταιρικά πρόσωπα, αναμένουν τα φύλλα από τις εφημερίδες για  να τα κατανείμουν σε προορισμούς και να τα φορτώσουν σε φορτηγα να πάνε σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.. 

ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΘΩΣ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΤΩΡΑ Η «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

Υπάρχουν δυο είδη εργαζομένων στα διαπλεκόμενα κανάλια, όπως και στις εφημερίδες. Αυτοί που εργάζονται(κυρίως τεχνικοί) και αυτοί που μας δουλεύουν.

 

Χωρίς αυτούς που εργάζονται για να μπορούν να βγαίνουν στον αέρα τα τηλεοπτικά σκουπίδια και στα μανταλάκια οι φυλλάδες, δεν λειτουργεί η «Ενημέρωση» και όμως αυτούς επιλέγουν να απολύσουν πρώτους.. Θέλουν να προϊδεάσουν για τη συνέχεια, έρχεται το κυρίως μενού με νέους ιδιοκτήτες για μια νέα εποχή ? Ολοκλήρωσαν το έργο παραπλάνησης και προπαγάνδας και τώρα τους πετάνε στην ανεργία επειδή τα ΜΜΕ κατέστησαν τον εαυτό τους πλήρως αναξιόπιστο. Οι «νταβάδες» ζορίζονται όπως και οι τράπεζες με τόσα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι μία εκδοχή του δράματος που μέχρι τώρα άφησε 2 και βάλε εκατομμύρια Ελληνες χωρίς δουλειά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων

Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΑΝΤ1 γιατί αποφάσισε ότι για να «σωθεί» πρέπει να πετάξει στον δρόμο 40 εργαζόμενους. Έτσι εννοούν αυτοί την διάσωση της εταιρίας τους, την διάσωση των κερδών τους.

Δυστυχώς οι συνάδελφοι του ΑΝΤ1 δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε και οι τελευταίοι. Αυτή είναι η λειτουργία του κεφαλαίου, αυτή είναι η λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας που δεν αλλάζει με την εναλλαγή των κυβερνήσεων. Ποτέ δε μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, αξιώνουν όμως να υποστούμε τις ζημιές τους.

Κι εμείς στα πρακτορεία Τύπου βιώνουμε ανάλογη επίθεση. Οι διοικήσεις, τρομοκρατώντας και απειλώντας, «σπρώχνουν» τους εργαζόμενους προς την έξοδο, αμφισβητούν συνολικά τη Συλλογική Σύμβαση και τα δικαιώματά μας. Από την πείρα μας έχουμε καταλάβει ότι ο μόνος δρόμος αντίστασης περνάει μέσα από την οργανωμένη πάλη και τον αγώνα που θα αποκρούει την επίθεση αλλά και θα αμφισβητεί συνολικά τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις τους και την εξουσία τους.

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του ΑΝΤ1. Είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε και έμπρακτα όπου μας ζητηθεί.

Κατά τ’ άλλα κολλημένες στα χαμηλά εξακολουθούν να είναι οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων, τον Ιούλιο,  με το «Πρώτο Θέμα» να παραμένει  στην πρώτη θέση και τη διαφορά από τον δεύτερο -εν προκειμένω το «Βήμα»- να βρίσκεται πάνω από τα 36.000 φύλλα. Την περασμένη Κυριακή η συνολική κυκλοφορία ήταν μείον 4.600 φύλλα. Πούλησαν 365.210 από 369.810 που είχαν την προηγούμενη.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight + 9 =