ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΕΣ’ ΤΟ ! ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ?

TSIPRAS

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΝΤ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΚΡΕΞΙΤ ΤΟΥ ΑΒΟΥΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ !

4 ΟΡΟΥΣ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΘΕΣΕ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Οι αγγλοαμερικάνοι δείχνουν το δρόμο που προκρίνουν, μέχρι τώρα ο Τσίπρας αρνείται να τον ακολουθήσει..Γι αυτό τρέχουμε μέσα στα μπάνια του λαού για το Μνημόνιο 3.  Οι «σύμμαχοι» προσπαθούν να διεμβολίσουν την «Ευρώπη», την ανυπάκοη στις απαιτήσεις  της εξωτερικής πολιτικής τους. Το συντελούμενο ελληνικό Ολοκαύτωμα είναι ένα απόλυτο όπλο, νομίζουν-αν, ως τώρα. Το Γκρέξιτ αποτελεί μια απόφασιστική γερμανική ήττα, δεδομένου ότι οι αγγλοαμερικάνοι κατέχουν σχεδόν όλα τα μήντια της Δύσης, που είναι έτοιμα για να κερδοσκοπήσουν πάνω σ’ ενα τέτοιο γεγονός..

Επιμένοντας σήμερα σε συνέντευξη η Λαγκάρντ στην αποφασιστική της πίεση, επανέλαβε κάτι που τώρα όλοι ξέρουμε.. Ο,τι το νέο Μνημόνιο δεν έχει καμια ελπιδα επιτυχίας, και ο ελληνικός λαός θα εξαθλιωθεί χωρίς λόγο όπως και στα δύο προηγούμενα, και όλα αυτά για να σώσει η Ελλάδα το ευρώ. 

Ενα πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα πρέπει να έχει τέσσερις άξονες δήλωσε η κυρία του ΔΝΤ, όρους έθεσε δηλαδή, που τους κρύβουν σαν τέτοιους οι μπουκωμένοι δημοσιογράφοι, στην «ελληνική» κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει το Ταμείο να εμπλέκεται στην Ελλάδα.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει την ιδιοκτησία του προγράμματός του για να πείσει το ΔΝΤ να συνεχίσει να εμπλέκεται».

«Πρέπει η κυβέρνηση να επιδείξει ιδιοκτησία, (σσ. να τα υιοθετήσει δηλαδή για να ξεφτυλιστεί κι άλλο),  αποφασιστικότητα για τα μέτρα που θα ανατρέψουν την κατάσταση στην οικονομία» και να γίνει κούρεμα..

«Για να επιτύχει η Ελλάδα και να προχωρήσει το όποιο πρόγραμμα, πρέπει να γίνει μία σημαντική αναδιάρθρωση χρέους. Δεν έχουμε μετακινηθεί σε αυτό το θέμα, θα επιμείνουμε σε αυτή τη θέση. Γίνεται κοινά αποδεκτή άποψη ότι με μία αναλογία χρέους 170% που κορυφώνεται στο 200%, είναι αναπόφευκτο ότι ένα στοιχείο αναδιάρθρωσης χρέους».

Οπως ανέφερε, ένα πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα πρέπει να έχει τέσσερις άξονες:

  • λογικοί δημοσιονομικοί στόχοι
  • διαρθρωτικά μέτρα για να ανοίξει η ελληνική οικονομία
  • σημαντική χρηματοδότηση για να γίνει λειτουργικό το πρόγραμμα
  • αναδιάρθρωση χρέους

Αιχμή για την απροθυμία Τσίπρα

Με τα περί ιδιοκτησίας που σήμερα δήλωσε για πρώτη φορά, η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρεται στο επιχείρημα που επαναλαμβάνει συνεχώς ο Ελληνας πρωθυπουργός ότι το Μνημόνιο δεν είναι δική του ιδιοκτησία, αλλά του επεβλήθη από τους δανειστές «με το μαχαίρι στο λαιμό» και δεν το πιστεύει.

Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού εξοργίζει απίστευτα τους δανειστές, και την Κριστίν Λαγκάρντ, που φοβούνται ότι θα χρηματοδοτήσουν ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα με 83 δισ, το οποίο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί γιατί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το αποποιείται.

Με τα λεγόμενά της η κ. Λαγκάρντ αφήνει να εννοηθεί ότι αυτή τη φορά το ΔΝΤ δεν πρόκειται να αρκεστεί σε διακηρύξεις και ευχολόγια αλλά θέτει ως όρο τις διαρθρωτικές μεταρυθμίσεις ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το δημόσιο χρέος και για να εκταμιευθεί η οποιαδήποτε βοήθεια.

Ας σημειωθεί ότι τα υποτιθέμενα 83 δισ, του νέου προγράμματος δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί από τις χώρες-μέλη της ΕΕ και απαιτείται η συνεισφορά του ΔΝΤ για να εκταμιευθεί το ποσό στην Ελλάδα.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − sixteen =