ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !

ΤΣΙΠΡΑΣ varoufakis-and-tsipras

Στην αγιογραφική φωτογραφία οι δυό «ξένοι» για τον τόπο μας, πολιτικοί επιβήτορες οικονομικοί εκτελεστές που έπαψαν να είναι φίλοι.. Ο Τσίπρας βούλιαξε στην τελευταία διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες με κραυγές για «πραξικόπημα» «εκβιασμό» ‘απειλές για τη ζωή μου».  Οταν γύριζε ξέραμε ότι πέρασε στου Γερμανούς και παίζει τα φρικαλέα παιχνίδια τους με τα προαπαιτούμενα και το Γκρέξιτ.. Ο Μπαρουφάκης από τότε λύσσαξε! Εκτοξεύει φασαριόζικες παπαριές να ασχοληθεί ο κόσμος μαζί του, καμώνεται τον Μπατμαν, αν όχι τον ίδιο το Σούπερμαν στον κόσμο των Τζ. Μποντ..(δείτε παραπλεύρως για τα άσφαιρα περί τον ΑΦΜ). Η κατοχική διοίκηση της Αθήνας κάνει λέει ΕΔΕ.. Σκοπός τους επ’ ουδενί , να μη σταματήσει η αμερικάνικη πίεση στο Βερολίνο μέσα από το  συντελούμενο Ολοκαύτωμα των Ελλήνων..

 

ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ … ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

«ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ» ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

 

Κάτι «σάπιο» βρίσκεται στα θεμέλια της ευρωζώνης και τους χυδαίους περιορισμούς της στην εθνική κυριαρχία των κρατών μελών, ανησύχησε το Μπαρουφάκη, το φιλαράκι του Γιωργάκη μας της γνωστής συμμορίας των αμερικάνικων υπηρεσιών περί το Τζ. Σόρος.  Ι.Χ. ήταν λέει δικό του το Plan B της παγκόσμιας, αλλά και «αριστερής» κυβέρνησης της Αθήνας.

ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΘΕΛΕΙ ο ΜΠΑΡΟΥΦ για να μην αναλάβει ποτέ αυθεντικός Ελληνας  ηγέτης..

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ γράφει με άνεση παντού, αλλά και στους Financial Times, όπου αναφερόμενος στο «παράδοξο» οι κυβερνήσεις στη νομισματική ένωση να μη στηρίζονται από την κεντρική τους τράπεζα, βλέπει «δυσαρμονία»..  Οι εκάστοτε διοικήσεις  των κεντρικων τραπεζών δεν στηρίζονται από τις κυβερνήσεις, καταγγέλει από την πλευρά των παγκοσμιοποιητών..   «Αυτό το παράδοξο δεν μπορεί να περιοριστεί χωρίς δομικές θεσμικές αλλαγές στην ευρωζώνη», εκτιμά ο κ. Βαρουφάκης.

Xαρακτηρίζει χυδαίο τον περιορισμό στην εθνική κυριαρχία των κρατών της ευρωζώνης από την τρόικα και τις πιέσεις που δέχονται οι Έλληνες υπουργοί.

«Όταν η κυριαρχία χάνεται, λόγω μη βιώσιμου χρέους, καθένας ξέρει ότι κάτι… βρωμάει στο βασίλειο του ευρώ».

 

Τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης, με τον τρόπο που επιτίθενται στο Μπαρουφάκη το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον ηρωποιούν και να του στρώνουν ένα λαμπρό πολιτικό μέλλον σε μία πορεία που η χώρα είναι αμφίβολο αν θα αντέξει εντός ευρώ. Μην ξεχνάμε πώς ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πιστεύει πώς η Ελλάδα έπρεπε να έχει βγει από το ευρώ εδώ και χρόνια για να μπορέσει να σταθεί και πάλι όρθια και να απαλλαγεί από τις ίαινες που ακούνε στο όνομα των δανειστών.
Το να επιτίθεται ένα σάπιο πολιτικό σύστημα σε αγαστή συνεργασία με τα συστημικά ΜΜΕ στον κ. Βαρουφάκη μάλλον του φτιάχνουν προφίλ παρά τον εκθέτουν. Κατ’ αρχήν δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν επί της ουσίας για τίποτα και κατά δεύτερον όταν ένας άνθρωπος είναι «εχθρός» των ΜΜΕ αυτομάτως γίνεται «φίλος» των πολιτών.
Μετά την ΕΔΕ, δείτε παραπλεύρως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά, εάν μπορεί ή όχι να παρέμβει.Νομικοί κύκλοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum, ενώ υπογραμμίζουν ότι μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη Δικαιοσύνη. Η Κομαντατούρ δεν αστειεύεται μόνη, Μπαρουφάκη. Ολοι μαζί αστειεύεστε και παραπλανείτε τον πεινασμένο τώρα ελληνικό λαό, τόσο οι γερμανοτσολιάδες όσο και «ελληνοαμερικανοί» ..
 
Πίσω από την μη βιωσιμότητα του χρέους, το Μνημόνιο 3 και το plan Β κρυβόταν πάντα το Σχέδιο για Κράτος Ευρώπη, λέει η ανάλυση που παραθέτουμε από το μπλόγκι «Στον Τοίχο». 
Μόνο του το χρέος δεν θα καταργούσε την εθνική κυριαρχία

κολλητοί γίναν τα θρασίμια κι ανύπαρκτες οι «διαπραγματεύσεις»..

της Μαρίας Τσολακίδη

Για άλλη μια φορά οι επικοινωνιολόγοι κατάφεραν να αποσπάσουν το βλέμμα των Ελλήνων από την οδυνηρή πραγματικότητα που γράφεται γι’ αυτούς μετά από την ψήφιση των προαπαιτούμενων και να φέρουν στην επιφάνεια σαν βεγγαλικό τον κ. Βαρουφάκη. Μόνο που τα σενάρια περί «υποκλοπών» των ΑΦΜ των φορολογούμενων και ένα παράλληλο σύστημα κίνησης της ελληνικής οικονομίας «κρυφά» από τους δανειστές δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα δόλωμα για αυτό που ίδιοι οι δανειστές τελικά θέλουν να εφαρμόσουν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ε.Ε αρχίζοντας από τα 19 μέλη-κράτη με νόμισμα το ευρώ.
Ο Βαρουφάκης κάνει την δουλειά του
Ο κ. Βαρουφάκης έπαιξε καλά τον ρόλο του πριν ακόμη εκλεγεί και συνεχίζει ακάθεκτος στην ίδια πορεία που του έχουν ορίσει οι μεγάλοι οικονομικοί κύκλοι, οι οποίοι τον χρησιμοποιούν για την ολοκλήρωση του σχεδίου τους. Όλα ξεκίνησαν από τα κρυφά σχέδια του κ. Βαρουφάκη τα οποία εκμυστηρεύτηκε στα πλαίσια διεθνούς forum στις 16 Ιουλίου. Το σχέδιο αυτό το είχε έτοιμο η κυβέρνηση αν τελικά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έφταναν στο τέλμα.
Οι διαπραγματεύσεις όμως για τους δανειστές και για την κυβέρνηση πήγαν πρίμα και το ερώτημα είναι γιατί τώρα οι επικοινωνιολόγοι της Ε.Ε έριξαν στην αρένα το σχέδιο Β του Τσίπρα-Βαρουφάκη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολείται η ελληνική γνώμη με τέτοιες γελοιότητες την ώρα που οι δανειστές έχουν πάρει την διακυβέρνηση της Ελλάδας στα χέρια τους.
Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία σε όλο αυτό το επικοινωνιακό «στήσιμο» που έχουν κοινή ρίζα η οποία δεν είναι άλλη από την νομιμοποίηση του Ευρωπαϊκού Υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος είναι «εχθρός» της οικονομικής πολιτικής Σόιμπλε έδωσε μία συνέντευξη στο Spiegel μετά την αποκάλυψη του «χάκινγκ των ΑΦΜ». Σε αυτή ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πανευρωπαϊκό κίνημα με το όνομα «Ευρωπαϊκή Συμμαχία» (European Alliance). Θα γελούσαμε αν ο κ. Βαρουφάκης δεν ανέφερε ως συνομιλητή του για αυτό το εγχείρημα τον κ. Λαφοντέν. Ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι παλιά καραβάνα στην Ε.Ε. Διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επί Σρέντερ και αργότερα ήταν ένας από τους ιδρυτές του «αριστερού» κόμματος Die Linke.
Οι Γερμανοί πίσω απ’ όλα 
Ο κ. Λαφοντέν στις 12 Ιουλίου του 2015 πάλι στο περιοδικό Spiegel με αφορμή την ελληνική καταστροφή τόνισε ότι «το ευρώ έχει ήδη αποτύχει, δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για αυτό». Οι Έλληνες δημοσιογράφοι των έγκυρων ΜΜΕ αναφώνησαν ότι ο πρώην υπουργός της Γερμανίας είναι υπέρ της δραχμής. Μεγάλο ψέμα. Ο κ. Λαφοντέν ως αφορμή την αποτυχία του ευρώ στην Ελλάδα βρίσκει ως μόνη λύση την εξής: «Το ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση«. Ξεκάθαρα τα πράγματα λοιπόν τόσο για τον κ. Βαρουφάκη που δήλωσε ότι «πατρίδα μας είναι η Ευρώπη» όσο και για τον κ. Λαφοντέν που υποστηρίζει ΜΙΑ ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση.
Ο κ. Βαρουφάκης όμως πήγε το θέμα εκεί που ήθελε στην συνέντευξή του περί «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας». Φοβάται ότι αν δεν υπάρξει μία κοινή πορεία των ευρωπαϊκών κρατών μελών με οδηγό την δημοκρατία, τότε εθνικιστικά κινήματα τύπου Λεπέν μπορεί να γυρίσουν την Ευρώπη στον «διχασμό». Από τη μια λοιπόν ο Βαρουφάκης, η Ε.Ε και τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα που μόνο αυτά εκπροσωπούν την Δημοκρατία και από την άλλη οι αντιδημοκράτες, οι ναζιστές, οι εθνικιστές κλπ.
Ο κ. Βαρουφάκης είναι ένα πρόσωπο που ταιριάζει επικοινωνιακά τέλεια στα σχέδια που θα ολοκληρώσουν οι ηγεμόνες της Ε.Ε. Ο χαλαρός Γιάνης και ο στυγνός Σόιμπλε είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις και για μόνο μία χρήση. Να καταστρέψουν τις εθνικές κυριαρχίες των κρατών υπό την ηγεμονία ισχυρών φανερών και κρυφών εντολέων.
Ο ρόλος του Σόιμπλε
Η κυβέρνηση Τσίπρα παίζει εδώ και 6 μήνες τον ρόλο του «καλού μπάτσου» για τους Έλληνες και στον ρόλο του «κακού» βάζει συνεχώς τον κ. Σόιμπλε. Τώρα φταίει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας που διαφωνεί για την δανειοδότηση της Ελλάδας μέσω του ESM υποστηρίζοντας ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο.
Ο κ. Σόιμπλε έχει απόλυτο δίκιο διότι σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού του ESM, ο μηχανισμός απαγορεύεται να δανείζει όταν το χρέος μιας χώρας δεν είναι βιώσιμο. Κάτι που από το 2012 μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ξεχνά ποτέ να αναφέρει σε δηλώσεις της.  Τι γίνεται όμως από την στιγμή που Γιούνκερ, Σουλτς και σχεδόν όλοι οι υπουργοί της Ευρωζώνης έχουν απορρίψει το σενάριο για Grexit; Πολύ απλά έρχεται το Ευρωπαϊκό Υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα πάρει πάνω του την διαχείριση τόσο του χρέους της Ελλάδας, όσο και της αποπληρωμής του.
Δεν μπορεί να μην γνώριζε η κυβέρνηση Τσίπρα για το άρθρο 13 του ESM, ούτε ο κ. Τσίπρας να μην γνώριζε το σχέδιο Γιούνκερ για κοινή ευρωπαϊκή κυβέρνηση αρχίζοντας από ένα Ευρωπαϊκό Υπουργείο Οικονομικών (δείτε εδώ ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα πάντα).
Ο κ. Σόιμπλε όπως και ο κ. Λαφοντέν δούλευαν και δουλεύουν δεκαετίες πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο που ως μόνο στόχο έχει το Ευρωπαϊκό Κράτος που το πάνω χέρι θα το έχει  η Γερμανία. Ο ρόλος του κ. Βαρουφάκη αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα τώρα που χωρίς την πίεση του ρόλου του ως υπουργός της Ελλάδας, μπορεί να μιλά ελεύθερα για το ρόλο που έπαιζε και παίζει. Θα είναι το αντίπαλο δέος του Σόιμπλε και των τεχνοκρατών για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος που όμως και τα δύο στρατόπεδα έχουν ως κοινό στόχο την Ευρωπαϊκή Κοινή Πολιτική.
Ελλάδα: Το δόλωμα για τον Ολοκληρωτισμό
Καθόλου τυχαία αυτές τις κρίσιμες ημέρες που το χρέος ξαφνικά δεν είναι βιώσιμο, που ψηφίζονται απάνθρωποι νόμοι στην Ελλάδα, που τα 70,000 δημόσια ακίνητα είναι κάτω από την διαχείριση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης του Λουξεμβούργου, πληθαίνουν οι δηλώσεις -ως μοναδική λύση στο πρόβλημα Ελλάδα και ως μόνη λύση στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η Ελλάδα σε όλη την Ε.Ε- περί κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Κάρλο Παντοάν εμφανίστηκε στο προσκήνιο με την εξής δήλωση πριν λίγες ημέρες με αφορμή την μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους: «Η έξοδος και ως εκ τούτου το τέλος της αναστρεψιμότητας είναι πλέον μια επιλογή που υπάρχει στο τραπέζι. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αν θέλουμε να απομακρύνουμε αυτό το ρίσκο, τότε θα πρέπει να έχουμε ένα διαφορετικό ευρώ – ένα ισχυρότερο ευρώ».
Μετά την απειλητική δήλωση για Grexit ο σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, υπουργός Οικονομικών, κ. Παντοάν μπήκε στο ζουμί: «Πρέπει να οδεύσουμε προς την Πολιτική Ένωση. Για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη οικονομική και νομισματική ένωση, θα πρέπει να υπάρχει και δημοσιονομική ένωση και θα πρέπει να υπάρχει και μια δημοσιονομική πολιτική. Και αυτή η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να ανταποκριθεί σε ένα κοινοβούλιο, και αυτό το κοινοβούλιο πρέπει να εκλεγεί. Διαφορετικά δεν υπάρχει λογοδοσία«.
Την ίδια στιγμή το Βερολίνο βλέπει θετικά την θέσπιση ενός υπερυπουργού Οικονομικών της Ε.Ε. με ένα Υπουργείο, με δικό του προϋπολογισμό το οποίο πέρα από την επιβεβλημένη είσπραξη φόρων υπέρ του από το μέλη-κράτη θα έχει και το δικαίωμα επιβολής νέων φόρων στα μέλη-κράτη για την ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Κοινής Οικονομίας.
Δεν είναι τίποτε άλλο από το «Σχέδιο των Πέντε Προέδρων» (Γιούνκερ-Ντράνγκι-Τουσκ-Σουλτς- Ντάισελμπουλμ) που παραδόθηκε στους ηγέτες της Ευρώπης στην Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουλίου του 2015, κατά την οποία ξαφνικά κι ενώ το 90% του Μνημονίου ήταν αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να κάνει «αντάρτικο» μέσω δημοψηφίσματος. Μόνο με την δημοκρατική ψήφο ενός λαού μπορείς να βάλεις τον εισβολέα στην χώρα όταν ο εισβολέας γνωρίζει ότι στον πόλεμο με τα όπλα χάνεις περισσότερα απ’ όσα κερδίζεις σε ένα πόλεμο με σφαίρες το χρήμα.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × one =