ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ την ΔΝΤ ΚΑΤΟΧΗ

PEDILO ASPRH KALTSA

ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ «ΚΑΜΑΡΙΑ» ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΗΣ»  ΜΕ ΤΟ ΠΕΔΙΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΚΑΛΤΣΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ  ΟΠΟΥ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ»  ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕ ΞΥΛΟΦΩΝΟ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΚΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΟ, ΛΑΓΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΕΡΝΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ..ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ.. ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΑΧΝΟΦΑΝΗΚΕ ΦΩΣ  ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ                           

ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ «σαχ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ»

 

Η εποχή ΔΝΤ έφερε στην Ελλάδα μαζί με το σωτήριο Γκρέξιτ το κορυφαίας εθνικής σημασίας ζήτημα της απαλλαγής μας από το Συστημα Σημίτη που επί 20 τουλάχιστον χρόνια καταστρέφει επί τουτου τη χώρα..  Είναι το σημείο όπου ευρωδιαπλέκονται η προδοτική πολιτική τάξη με τη λούμπεν πραχτώρικη Ολιγαρχία που ρευστοποιεί την Ελλάδα, την οποία εχουν αλυσσοδέσει και καταδικάσει στην «υπανάπτυξη» επιβάλοντας ατιμώρητη Διαφθορά από την κορυφη του Κράτους αλλοτριώνοντας όλους τους μηχανισμούς ελέγχου μέχρι τη κομματόσκυλη «μαρίδα» σ’ όλο το Δημόσιο..

«εμείς είμαστε το Συριζα».. «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ»

Αυτή την πιό κατάλληλη στιγμή την έχουμε επανειλημμένα περιγράψει από το 2010 ως άμεσα σχετιζόμενη με εξωτερικά γεγονότα, αφού μάλιστα οι δωσίλογοι της Βολής ανοιχτά τώρα αντλούν νομιμοποίηση με ξένες πλάτες, Αυτό είναι το υπερκομματικό καθεστώς ΔΝΤ..   Η νομιμότητα του βρίσκεται έξω, στους «δανειστές», αντλείται από Μνημόνια και «Συμφωνίες» κι όχι από τον καταδολιευμένο ελληνικό λαό.. «Για την Ευρώπη» (ρε γμτ.) ξελαρυγγίζονταν  μέχρι πρότινος ο πορδυπουργος Τσίπρας ενώ ο κόσμος τον είχε πάρει πρέφα..

 

Οντως  με τη  βία μας κρατούν και τώρα υπόδουλους και σχεδόν δεν το κρύβουν..  Με την απειλή του Αρμαγεδώννα αν αποτολμήσουμε να βγούμε.. Ομως οι διεθνείς συνθήκες, οι συσχετισμοί αλλάζουν, ακόμα κι ως προς το άμεσο φόβητρο της επίθεσης απο Αγκυρα..

Οι Τούρκοι φέρονται αναγκασμένοι να αποσύρουν δυνάμεις από τα σημεία επαφής με την Ελλάδα γιατί ξεκινήσαν μαζί με τους αμερικάνους την «Αλητεία στη Συρία» προφασιζόμενοι την «τιμωρία» του δικού τους εκτός ελέγχου δημιουργήματος, των ισλαμοφασιστών του Αποκεφαλιστάν που ήδη ηττήθηκαν από τους Κούρδους..  

Κατά εκτιμήσεις του ελληνικού ΓΕΕΘΑ ετοιμάζονται για χερσαία εισβολή στην Συρια να δημιουργήσουν μια πλατιά «ζώνης ασφαλείας», νότια των τουρκικών συνόρων και «να πετύχουν μ’ενα σμπάρο … τρία τρυγόνια»:

Να εισβάλλουν στην Συρία και να αποκόψουν τμήμα του εθνικού της κορμού, να κτυπήσουν «στην καρδιά» τους Κούρδους της περιοχής που βοηθούν το ΡΚΚ και δεν είναι φίλα προσκείμενοι στην κυβερνηση του Ερμπίλ και τέλος να έχουν υπό έλεγχο τους φίλους, μεν, αλλά ανεξέλεγκτους, ισλαμιστές του ISIS.

Βεβαίως αποσκοπούν στον έλεγχο της Συρίας και στο κλείσμο του Ιράν στα σύνορά του με ανατροπή του Ασσαντ, αλλά εκεί τους περιμένουν οι Ρώσοι και τα ρωσικά όπλα, η Χεζμπολά, το Ισραήλ που «παίζει» μέσα σ’ όλα και γενικώς η τουρκοαμερικανική επιδρομή θεωρείται ως καλή ευκαιρία για ανάφλεξη της πυριτιδαποθήκης στη Μέση Ανατολή..  Αναλόγως ανοίγουν δρόμοι για αλλαγές και νέες συμμαχίες.. Πλησιάζει δηλαδή η ώρα που πρακτικά οι «σύμμαχοι» θα προτιμήσουν να μην «τιμωρήσουν» μια αντιμνημονιακή Ελλάδα, ίσως μάλιστα και να την ενισχύσουν..

Ηδη  η «Αριστερή Πλατφόρμα» μαζί με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις εντός κι εκτός του Σφύριζα αν και πανταχόθεν βαλόμενοι από το κατοχικό Σύστημα εμφανίζονται αμετάπειστοι , αλλά και σίγουροι για τις κινήσεις τους. «Δεν διαθέτει πολιτική βούληση ο Τσίπρας», διαλαλεί τώρα ο ηγέτης της Αριστερής πλατφόρμας.. Διαθέτει πολιτική βούληση θέλει να πει ο ίδιος, ο Παναγιώτης ? ))

Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ούτε ταμπού, ούτε καταστροφή υποστηρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο λάθος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις είναι ότι δεν διέθετε πολιτική βούληση για να ακολουθήσει εφόσον χρειαζόταν μία πορεία εξόδου.
«Το ευρώ δεν είναι ταμπού και η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καθόλου καταστροφή. Αντίθετα,  η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, εφ’ όσον κριθεί αναγκαία και επιβεβλημένη λόγω της αδιαλλαξίας των πιστωτών, παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορεί με τις κατάλληλες προοδευτικές πολιτικές  να τονώσει την εγχώρια παραγωγική βάση και την απασχόληση. Να ενισχύσει ιδιαίτερα της εξαγωγές και τον τουρισμό και να διασφαλίσει ικανή εθνική ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει ένα ισχυρό πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων και την ιδιωτική οικονομία, πρώτα απ’ όλα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνεντεύξεις του στη Real News και την Free Sunday ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι στηρίζει την κυβέρνηση «για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, το ριζοσπαστικό πρόγραμμα με τον οποίο μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Στηρίζω την κυβέρνηση, επίσης, για να ανταποκριθεί στο περήφανο ΟΧΙ που είπε στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθαρίζει επίσης ότι καταψηφίζει τα μνημόνια… από όπου κι αν προέρχονται. Όπως επίσης αναφέρει, «αν η κυβέρνηση ταυτιστεί τελικά αμετάστρεπτα με νέα και παλιά μνημόνια και με πολιτικές που τα εφαρμόζουν, δεν θα βρει μόνο εμένα απέναντι αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, σύσσωμο σχεδόν, τον δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό λαϊκό κόσμο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα λάθη που κατά τη γνώμη του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διαπραγμάτευση, ο κ. Λαφαζάνης λέει πως «όσο η κυβέρνηση αρνούνταν να εντάξει σοβαρά στον πολιτικό σχεδιασμό της ένα τέτοιο ενδεχόμενο τόσο περισσότερο γινόταν αιχμάλωτη των πιστωτών, ανεξάρτητα από το αν προσπαθούσε να αντιδράσει».

«Η δική μου εξαρχής θέση και επιμονή ήταν να ετοιμαστεί έγκαιρα η Ελλάδα, πρώτα από όλα πολιτικά, για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για την περίπτωση της εξόδου από την Ευρωζώνη, αν και εφόσον συναντούσε  απέναντί της τείχος και απαιτήσεις συνθηκολόγησης», υπογραμμίζει.

Τέλος, αναφορικά με το ρήγμα που έχει προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συμφωνίας, λέει: «Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εμείς που πρωτοπόρα εργαστήκαμε για να συγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς. Είμαστε εμείς, επίσης, που στις κρίσιμες στιγμές στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν άλλοι, αρκετοί εκ των οποίων στηρίζουν τώρα φανατικά το μνημόνιο, επιχειρούσαν να τον διαλύσουν».

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen − fourteen =