Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΦΕΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΙΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

 

vol4

Το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού ήταν παρών σε εκδήλωση στον προαύλιο χώρο της Βουλής με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η ομιλία της προέδρου Ζωής..

ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» !

Για πρώτη φορά χθες ξεχώρισαν ως Αντιμνημόνιο οι πολιτικοί που γιόρτασαν στη Βουλή μαζί με τη Ζωή και τον Γλέζο την επέτειο της απαλλαγής από τη Χούντα με την έλευση του Καραμανλή στις 24 Ιουλίου 1974.. 

Οι χουντικοί της Χρυσαυγής φυσικό που απουσίαζαν, όμως δεν ίσχύει το ίδιο για τους νεοδωσίλογους πολιτικούς αρχηγούς που νωρίς συγκεντρώθηκαν σε συμβούλιο κατά την παραδοσιακή τη μέρα αυτή Δεξίωση του προέδρου Προκόπη.. 

 

geyma-arxhgon-4

Το άγχος με τα υποκριτικά χαμόγελα κυριάρχησαν στο γεύμα των κατοχικών αρχηγών που παρέθεσε ο πρόεδρος Προκόπης ύστερα από αίτημα της Φωφάρας και του Σταυροπόταμου προκειμένου να νομιμοποιήσουν τη μνημονιακή πολιτική διαδικασία.. Οι υποτίθεται αντιπολιτευόμενοι βρίσκονται σε πανικό, διότι δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρας. Ο νεαρός πορδυπουργός βασικά στη φρίκη,  θα μπορούσε να τους «την κάνει γυριστή» ξανά την «τούμπα» προς την αντίθετη κατεύθυνση απο προηγουμένως, καθώς αφού ψηφισαν τον όλεθρο Μνημόνιο 3 ξεκίνησαν «διαπραγματεύσεις», όπου οι ξένοι δυνάστες αθετούν συμφωνημένα, κατεβάζουν παντελόνια κλπ για να βγάλουν όσο το δυνατόν πιό γρήγορα πιό πολλά απο το ξεζουμισμένο «κλωτσοσκούφι» που κατάντησαν την «Ωραία Ελλας»

 

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ»..(βιδεο)

«Σαράντα ένα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η χώρα και ο λαός βιώνουν την αμφισβήτηση από χρηματοοικονομικά συμφέροντα και όργανα διεθνών οργανισμών, εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διαδικασίες (όπως έγινε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση) στη διαδικασία της νομοθέτησης, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή της Δικαιοσύνης που επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Κάλεσε μάλιστα «να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία που κατακτήθηκε με αγώνες δεν είναι δεδομένη και πρέπει να κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μας αντίσταση, μέσα από τις πράξεις και τις αντιστάσεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση όλων, των πολλών του λαού και των εκπροσώπων όλων των δημοκρατικών λειτουργιών».

«Η Δημοκρατία δεν είναι ορεκτικό στο πιάτο εκείνων που απεργάζονται την καταδυνάστευση των λαών. Καλούμαστε να μην αφήσουμε την Δημοκρατία να γλιστρήσει από τα χέρια μας και ένας πρώτος τρόπος είναι να θυμόμαστε πως κάποτε την χάσαμε για επτά χρόνια και να αντιστεκόμαστε στην επιτηδευμένη λήθη» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία εκτίμησε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στη διάρκεια των Μνημονίων σταμάτησε να εορτάζεται η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, με το πρόσχημα της εξοικονόμησης.

«Ήρθα εδώ για να συζητήσουμε για τη γενέθλια επανεμφάνιση της Δημοκρατίας, την απόφαση για αγώνα» είπε ο Μανώλης Γλέζος κι επισήμανε την ανάγκη «να αντλούμε από το παρελθόν ό,τι είναι αξιοσημείωτο και να μην λησμονούμε…Για να μην πέσουμε στα ίδια λάθη, το παρελθόν πρέπει να μας διδάσκει και όλοι εμείς να επιτελούμε το χρέος μας απέναντι στην ιστορία»σημείωσε.

«Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σημασία όταν συνδέονται με το σήμερα» υπογράμμισε ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, σημειώνοντας πως η Δημοκρατία που αποκαταστάθηκε το 1974 ήταν μια ταξική δημοκρατία.

Όπως είπε το στέλεχος του ΚΚΕ, αρκετοί πλέον έχουν αντιληφθεί ότι «η αστική δημοκρατία είναι η άλλη όψη της δικτατορίας των μονοπωλίων» επικαλούμενος επίθεση που έχουν δεχτεί τα εργατικά δικαιώματα την περίοδο των μνημονίων. «Δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική» κατέληξε στην τοποθέτησή του, προτείνοντας ως μόνη διέξοδος τη λαϊκή εξουσία.

Ομιλητές ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο Κώστας Μανταίος, η Πέπη Ρηγοπούλου και ο Σπύρος Χαλβατζής. Τη συζήτηση συντόνιζε ο Κώστας Δουζίνας.

Στην εκδήλωση δεν παρέστησαν οι τέσσερις μνημονιακοί πολιτικοί πολιτικοί αρχηγοί, ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου Ν.Μιχαλολιάκος και ο γγ. του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας. Αντίθετα έδωσε το»πρών» όλη η αντιμνημοναική τπερυγα – και όχι μόνο – της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (Νάντια Βαλαβάνη κλπ) και οι υπουργοί, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Θεόδωρος Δρίτσας. Συγκεκριμένα από την κυβέρνηση το παρών έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τα μέλη της, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Τόσκας, Παύλος Πολάκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Θεανώ Φωτίου, ενώ παρών ήταν και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

glezos 41

ΧΕΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ.. ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣΗΣΟΥΜΕ..ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ.. ))

 

Τη συζήτηση συντόνισε ο πανεπιστημιακός Κώστας Δουζίνας. Συμμετείχε επίσης, η αγωνίστρια του Πολυτεχνείου και πανεπιστημιακός Πέπη Ρηγοπούλου, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), Κώστας Μανταίος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο προαύλιο της Βουλής παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αγωνιστών της Δημοκρατίας, μελών της κυβέρνησης, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, πανεπιστημιακών, εκπροσώπων του δικαστικού σώματος, της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ»..

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − four =