ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΩ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΓΚΡΕΞΙΤ !

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

lapavitsas kazakis

Το σχέδιο Β΄ προφανώς θα περιλαμβάνει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε το πρωί της ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. «Θα υπάρξει… αρχικά μια περίοδος δυσκολίας» και οπωσδήποται χρειάζεται προετοιμασία γιατί, «αν το αποφασίσουμε μια Κυριακή βράδυ ότι τη Δευτέρα φεύγουμε, θα υπάρξει χάος». «Χρειάζεται να γίνει με γνώση του κόσμου». Τα ΜΜΕ «δεν έχουν επιτρέψει να γίνει μια σωστή συζήτηση για το θέμα». Ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος και στις δύο τελευταίες ψηφοφορίες καταψήφισε τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία με την Τρόικα, εξήγησε ότι «αυτό που εφαρμόσαμε είναι το σχέδιο Σόιμπλε, για να μην υπάρχει η εικόνα ότι τον κερδίσαμε».

ΠΟΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥΣ !

Τι επιταγή εξαργύρωσε ο Βαρουφάκης με το χθεσινό ΝΑΙ;

Του Δημ. Καζάκη

Ο κ. Βαρουφάκης με χθεσινή του ανακοίνωση σε κομματικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, μας ανακοίνωσε ότι στην ψηφοφορία για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την οδηγία της ΕΕ περί «κουρέματος» των καταθέσεων (BRRD) θα ψηφίσει ΝΑΙ. Ο λόγος; Ο προφανής. Οι προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνονταν στις δικές του.

TSIPRAS ASPROMAVROS

Το ραντεβού με τη Ζωή, ξεκίνησε με 40 λεπτά καθυστέρηση στον απόηχο των συνεχών διαφοροποιήσεων της προέδρου της Βουλής, τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί του περιεχομένου των δύο νομοσχεδίων που πέρασε η κυβέρνηση, τα οποία αποτελούν προαπαιτούμενα για το τρίτο μνημόνιο… Η Ζωή κι ο Λαφαζάνης αποτελούν την ορατή κορυφή του παγόβουνου στις διεργασίες εντός Σφύριζα, οι οποίες φουντώσαν με την κατάργηση ουσιαστικά της Δικονομίας για να διευκολύνουν το Πογκρόμ κατά Ελλήνων.

ΤΣΙΠΡΑ,ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ..

Να τι είπε ο ίδιος στην ανακοίνωσή του: «Από τότε γνώριζα ότι οι τροποποιήσεις στον ΚΠΔ έσφυζαν από κινδύνους σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα των ασθενέστερων μερών σε περιπτώσεις πτώχευσης επιχειρήσεων ή νοικοκυριών, ενώ το καλύτερο που μπορούσε να πει κανείς για την οδηγία περί «εξυγείανσης» των τραπεζών ήταν ότι, επί της ουσίας, ήταν μια τρύπα στο νερό (καθώς εξασφάλιζαν νομικά τις εγγυημένες καταθέσεις χωρίς να εξασφαλίζουν την χρηματοδότηση του ταμείου που θα τις… εξασφάλιζε). Όμως, έκρινα ότι, στο πλαίσιο μιας έντιμης συμφωνίας, αν ήταν να διαφυλάξουμε σημαντικές κόκκινες γραμμές μας (π.χ. πρωτογενή πλεονάσματα που να μην ξεπερνούσαν το 1%, το πολύ 1,5%, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα,  χαμηλό ΦΠΑ), ΚΠΔ και BRRD δεν αντιπροσώπευαν μεγάλες υποχωρήσεις. Για αυτό τον λόγο συμπεριέλαβα αυτά τα δύο προαπαιτούμενα στον δικό μας κατάλογο.»

Ανοησίες. Ανοησίες στη νιοστή δύναμη που τείνει στο άπειρο. Κι ακόμη παραπέρα, όπως έλεγε ο Μπαζ Λάιτγιαρ, από τον οποίο διδάχθηκε όσα ξέρει ο μέγας αυτός οικονομολόγος.

Ο νέος ΚΠΔ καταλύει 2 αιώνες δικαιακού πολιτισμού και μετατρέπει ουσιαστικά το δικαστήριο από μέσο απονομής δικαιοσύνης, σε μέσο καταπίεσης του πολίτη. Πάντα ήταν, αλλά τώρα θεσμοθετείται και επίσημα. Ο πολίτης με τον νέο ΚΠΔ είναι πια αντελώς απροστάτευτος. Εκτός κι αν είναι τραπεζίτης, ξένος επενδυτής, ή διαθέτει πολύ χρήμα και τις κατάλληλες διασυνδέσεις με την εξουσία.

Ο νέος ΚΠΔ εισήχθη μόνο και μόνο για να λεηλατηθεί η μικρή και μεσαία περιουσία του ‘Ελληνα πολίτη που χρωστάει στις τράπεζες, στην εφορία, στα ασφαλιστικά, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αμυνθεί έστω και με την παράταση του πλειστηριασμού. Προβλέπονται δίκες «βουβές», δηλαδή χωρίς μάρτυρες, διαδικασίες εξπρές σε βάρος των οφειλετών, ακόμη και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να μπορεί να τελεσιδικήσει η αρπαγή του ακινήτου μέσα σε λίγους μήνες.

Το συγκεκριμένο ΚΠΔ τον εισηγήθηκαν νομικοί σύμβουλοι τραπεζών και επενδυτών ακινήτων. Πρόκειται για το νομικό πλαίσιο που χρειάζονται τα αρπακτικά για το πάρτι εναντίον της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας στην Ελλάδα. Με την επιβολή του, τα περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον του 70% των Ελλήνων πολιτών θα αλλάξουν χέρια και θα συγκεντρωθούν σε «φορείς αξιοποίησης», όπως οι εταιρείες του κ. Μπάφετ και του κ. Σόρος. Γνωστοί «φίλοι» του κ. Βαρουφάκη.

Επομένως ο κ. Βαρουφάκης ψήφισε ΝΑΙ στο πάρτι των αρπαχτικών με την ιδιοκτησία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Το ίδιο έκανε και με την οδηγία BRRD, η οποία για πρώτη φορά επιτρέπει το κλείσιμο των τραπεζών, το κούρεμα κατά το δοκούν των καταθέσεων, των συμμετοχών προς όφελος ξένων επενδυτών και των τίτλων που έχουν πουλήσει οι τράπεζες σε πελάτες τους. Άλλο πάρτι κερδοσκόπων και αρπαχτικών σε βάρος των αποταμιευτών και του δημόσιου χρήματος, στο οποίο ο κ. Βαρουφάκης δεν μπορεί παρά να πει ΝΑΙ.

 

Σεμινάρια με εισηγητή τον Δημήτρη ΚΑΖΑΚΗ

Σάββατο 25 ΙουλίουΕισηγητής : Δημήτρης Καζάκης ‘’ Ιστορία των Επαναστάσεων ‘’ Η Επανάσταση ως αναγκαιότητα για την Κοινωνική Ανατροπή από την Αρχαιότητα ως σήμερα α΄μέρος
Κυριακή 26 ΙουλίουΕισηγητής : Δημήτρης Καζάκης ‘’ Ιστορία των Επαναστάσεων‘’ Η Επανάσταση ως αναγκαιότητα για την Κοινωνική Ανατροπή από την Αρχαιότητα ως σήμερα β΄μέρος

Η παρακολούθηση δεν προϋποθέτει προηγούμενη εγγραφή.
Γραμματεία Σχολής ΕΠΑΜ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 − 2 =