ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ» ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΕ Η/Λ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…

Μέσω ΚΕΠ η κάρτα σίτισης στους δικαιούχους (vid)

Ξεκίνησε η διανομή από τα ΚΕΠ των «καρτών αλληλεγγύης», οι οποίες θα ενεργοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν στα περίπου 5.000 εξουσιοδοτημένα καταστήματα τροφίμων. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να προμηθεύονται κάθε μήνα έως το τέλος του χρόνου τρόφιμα αξίας από 70 έως 220 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ !

 

«Χωρίς οικονομικό ορθολογισμό» είναι τα νέα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα και «όπως προκύπτει, αποτελούν μνημόνιο για την αφαίμαξη και το διαμελισμό της ελληνικής οικονομίας». Ο Συριζα βγήκε για να καταργήσει τα μνημόνια. Δεν έχει καμία λαική νομιμοποίηση για όσα υπογράφει. Παράνομη κι επικίνδυνη η ψευταριστερή κυβέρνηση.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΔΑΜΕ(…) ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ?

ΑΡΧΙΜΠΑΤΣΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ : «Μια υπουργός(για τη Ν. Βαλαβάνη) να λέει ότι χιλιάδες βαλιτσάκια την παρακολουθούν; Κι ας πούμε ότι γινόταν έτσι, βγαίνεις και το λες ότι χιλιάδες βαλιτσάκια παρακολουθούν τους Έλληνες πολίτες, πολιτικούς σε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους; Αν έχουμε μια τέτοια σοβαρή καταγγελία ενός υπουργού, πρώτα πάει στα όργανα. Είναι δυνατόν ξαφνικά να πετάει μια “πατάτα”; Πού τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα;» εξανέσθη ο υπουργός Οργουελ (Προστασίας του πολίτη))

Αυτό είναι το συμπέρασμα για τα μέτρα «χωρίς οικονομικό ορθολογισμό», που θα ψηφισθούν σήμερα στη Βουλή, που έβγαλαν τρεις κορυφαίοι φιλοσοφοι, από τρεις ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνυπογράφουν σήμερα άρθρο στην εφημερίδα Λιμπερασιόν.

Πρόκειται για τον Γάλλο Ετιέν Μπαλιμπάρ, τον Ιταλό Σάντρο Μεζάντρα και τον Γερμανό Φριντερ Οτο Γουόλφ.

«To δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ ή η «μακρά πορεία» της Ευρώπης προς μια Ενωση της αλληλεγγύης», είναι ο τίτλος του άρθρου.

Οι τρεις φιλόσοφοι αναλύουν τις συγκρουόμενες δυνάμεις που οδήγησαν στο αδιέξοδο της ελληνικής κρίσης και επιχειρούν να διαγνώσουν κατά πόσο και η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού «για τη λιγότερο καταστροφική λύση προς το κοινό όφελος Ελλάδας και Ευρώπης» συμβάλλει στη γενικότερη προσπάθεια «ανάληψης ευθυνών», που θα μπορούσε να οδηγήσει στη «γέννηση και άλλων κινημάτων για την αλληλεγγύη» των λαών στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα, οι συντάκτες τα θεωρούν «ουσιαστικά ανεφάρμοστα» και υπογραμμίζουν ότι «παρ’ όλα αυτά θα γίνουν το αντικείμενο μιας τόσο βίαιης επιβολής (περάσματος) που η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο συγκρουσιακή από αυτήν της προηγούμενης πενταετίας. Μιλήσαμε για τελεσίγραφα, dictat, και αυτή η δραματοποίηση βασίζεται σε μαζικά αποδεικτικά στοιχεία», τονίζουν οι συντάκτες.

Είναι αδύνατον να παραμείνει στην ευρωζώνη η Ελλάδα σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ και ειδικά μετά απ΄’αυτή την επαίσχυντη συμφωνία για το Μνημόνιο 3, καθώς έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, μέσα κι έξω από την εξαθλιωμένη. Την στάση πληρωμών δεν την απέφυγε ούτε η Αργεντινή η οποία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση όταν «χρεοκόπησε» Το Μπουένος Αϊρες προτίμησε να διασώσει τον λαό της Αργεντινής και αρνήθηκε να πληρώνει τους διεθνείς τοκογλύφους

Διαπρεπείς οικονομολόγοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα μπορεί να προσφέρει ένα «άλμα» ανάπτυξης όπως συνέβη ιστορικά με όλα τα εθνικά νομίσματα που έπαθαν ξαφνική τεράστια υποτίμηση..

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + eighteen =