Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ «ΚΑΡΦΙΑ» ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΙΝ η μετα ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΣΤΗ ΒΟΛΗ ? ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, «ΤΙ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ» ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ !

PANUSIS TSIPRAS

Θυμα των κ-λεφτ, της νεολαίας των Σφύριζα ο Πανούσης: «Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να φύγω…Κάποια στιγμή δεν θα είμαι στην κυβέρνηση, θα χαρώ να δω το άλλο μοντέλο, αυτό μιας αριστερής αστυνόμευσης», είπε απαντώντας στα «μαλακισμένα» της «Αριστεράς» που καλούν αύριο το λαό στο «γάμο του Καραγκιόζη», στο Συνταγμα, να φάει ξύλο και χημικά… Ο πρώην υπαρχηγός του Κουρέλη στη ΡΗΜΑΔ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν τον άλλαξε γιατί θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει.. Σε τι δεν διευκρινίστηκε.. .Προς το παρόν έρριξε «καρφιά»  είπε ότι είναι βραχύβιος ο βίος της νέας κυβέρνησης και επεσήμανε: «Ο Χαϊκάλης ως υπουργός δεν ξέρω τι ρόλο θα παίξει, τον κ. Πολάκη δεν τον ξέρω καθόλου».

ΥΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΦΥΛΛΟΡΡΟΕΙ !

Κατατέθηκε στη Βολή το δεύτερο ν/σ του Μνημόνιου 3 με τα προαπαιτούμενα…

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά το βράδυ το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015. Πρόκειται ουσιαστικό για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας μέσω ESM. Περιλαμβάνει τις  διατάξεις για τις τράπεζες και τους πλειστηριασμούς. Απέφυγαν να βάλουν το θάνατο των συντάξεων και εκείνον των Ελλήνων αγροτών, για να τα περάσουν αλλιώς στη ζούλα.. Θα ψηφιστεί από  αύριο, Τετάρτη. 

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τόλιος, λόγω διαφωνίας του όπως επισημαίνει, με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Με το νέο υπουργό Παναγιώτη Σκουρλέτη, συμφώνησαν να παραμείνει προσωρινά στη θέση του, μέχρι τον ορισμό του αντικαταστάτη του. 

Το κύριο σώμα του νομοσχεδίου αναθεωρεί τις πολυάριθμες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που εμποδίζουν το καθεστώς ΔΝΤ στις θεάρεστες ενέργειες του. Επίσης,  περιλαμβάνει και λοιπές διατάξεις των προαπαιτούμενων της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση η κυβέρνηση ο συγκεκριμένος κώδικας Πολιτικής Δικονομίας είναι ο μόνος που είχε λάβει την σύμφωνη γνώμη των θεσμών.Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς η τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο ορίζεται πλέον η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο κατάσχεσης. Μέχρι σήμερα ως τιμή πρώτης προσφοράς ίσχυε η αξία που προέκυπτε από τις αντικειμενικές τιμές.

 

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί από την πλευρά της να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πριν την ισχύ του κώδικα το σύνολο των ρυθμίσεων για τα καθυστερούμενα δάνεια και την προστασία πρώτης ή μοναδικής κατοικίας για οφειλές στις τράπεζες.

Σύμφωνα με το Έθνος ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης έχει ήδη καταθέσει αίτημα στους θεσμούς για την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου που θα προστατεύει την κύρια ή τη μοναδική κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Για να υπαχθούν στις διατάξεις, οι δανειολήπτες θα πρέπει να πληρούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια αλλά και να καταβάλλουν ορισμένο ύψος μηνιαίας δόσης.

Από το νομοσχέδιο αφαιρέθηκαν πάντως τα προαπαιτούμενα των ρυθμίσεων που αφορούν την φορολόγηση των αγροτών και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα νομοσχέδια που σχετίζονται με τη φορολογία των αγροτών και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αναμένεται να υιοθετηθούν στο επόμενο πακέτο την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.

Η αναβολή τους εκτιμάται ότι έχει στόχο αφ’ ενός να μην υπάρξουν άλλες κυβερνητικές διαρροές πέραν των 32 της 15ης Ιουλίου και, αφ’ ετέρου, να μην εκδηλωθούν διαφοροποιήσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – όπου επίσης έχουν εκδηλωθεί ισχυρές αντιδράσεις για το θέμα της φορολόγησης των αγροτών.

Ένα «μπαράζ» ξεπουλήματος, νησιών,παραλιών, λιμανιών και αεροδρομίων ξεκινάει άμεσα, το οποίο θα χρηματοδοτήσει το  τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ  αφού οι δανειστές ΔΕΝ διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

Δηλαδή η κυβέρνηση προχώρησε σε μια επώδυνη συμφωνία η οποία, επί του πρακτέου θα χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ίδια την Ελλάδα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι και τόσο επωφελής, καθώς με την λήξη της η χώρα δεν θα έχει τίποτα και πάλι θα αναζητά «ρευστό» για να ζήσει.

Οι διαπραγματεύσεις των πιστωτών με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ οδεύει προς ολοκλήρωση. Η δημιουργία του Ταμείου από το ελληνικό κράτος με περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας.

Η γερμανική εφημερίδα Βild δημοσιεύει ένα αναλυτικό κατάλογο με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκεται να εκποιηθούν τα οποία περιλαμβάνουν:

μαρίνες, π.χ., στην Επίδαυρο ή στο νησί της Ύδρας (τιμή ασαφής)

Λιμάνια: ΟΛΠ – ΟΛΘ (αναμενόμενα έσοδα: 600.000.000 Ευρώ).

Μερικά από τα 6.000 νησιά θα μπορούσε να είναι στη λίστα (όπως και στην κυβερνητική έκθεση του 2013). ¨’Ηδη ο Αμερικανος δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το νησί του Αγίου Θωμά για περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

παραλίες, π.χ. στην Ερμιόνη στην Πελοπόννησο

14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων η Ρόδος, Κέρκυρα, Κως (αναμενόμενα έσοδα: 1,3 δισ. ευρώ).

2 Airbus (τιμή: 10 εκατομμύρια ευρώ)

2.500 κτίρια του Υπουργείου Πολιτισμού, το κτίριο των σιδηροδρόμων. Κτίρια στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη)

77.332 στρέμματα δημόσιας γης

ιαματικές πηγές, όπως στις Θερμοπύλες (Κεντρική Ελλάδα)

Στάδια και αίθουσες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για παράδειγμα, «Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου» (91 εκτάρια).

Πολλά ξενοδοχεία (συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου).

Η πρώην αμερικανική αεροπορική βάση του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν ότι τα έσοδα από την εκποίηση των παραπάνω θα είναι πολύ λιγότερα από τα 50 δισ. ευρώ που εκτιμά πως θα αντλήσει η κυβέρνηση.

Παράλληλα η κυβέρνηση της Αθήνας αποφάσισε να μην ψηφιστούν αύριο από το ελληνικό κοινοβούλιο οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό μεταξύ των οποίων και η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνηθεί με τους εταίρους ενισχύοντας την ενόχλησή τους.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΑΝΤΑΜΑ

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση
Δείτε εδώ και εδώ τις διατάξεις του σχεδίου
Δείτε εδώ την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους…

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − seventeen =