ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙΖΑ.. ΑΝΤΙΟ ΑΛΕΞΗ !

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ. Επικεφαλής η γλυκιά Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ. Ζητείται σκατοσπρώχτης να ρίχνει χαστούκια..

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΡΔΥΠΟΥΡΓΟΥ !

Με non paper το Μαξίμου δημοσιεύει συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτες του με τον πρωθυπουργό να εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε όσους μιλούν για εναλλακτικά σενάρια, από το Μνημόνιο 3, την τελική λύση για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ουσιαστικά επισφραγίζει το ρήγμα με τους διαφωνούντες τραβώντας κόκκινη γραμμή και εν ολίγοις απομακρύνοντάς τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

rinaldi

Ρούντι Ρινάλντι: «Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το 3ο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit. Οι ισχυρισμοί περί αναγκαίου και επώδυνου συμβιβασμού δεν ισχύουν. Πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα, από το 2012 και μετά, με σταθμό τις εξαγγελίες της «Θεσσαλονίκης» και κατάληξη την 6μηνη κυβερνητική διαδρομή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο κομματικός οργανισμός είχε υποκατασταθεί πλήρως από τον κυρίαρχο μηχανισμό και τις γραφειοκρατικές πρακτικές του, μηχανισμό ο οποίος μάλιστα το τελευταίο 6μηνο έχει επιπλέον κρατικοποιηθεί. Στα πλαίσια αυτά η Πολιτική Γραμματεία –με αυτονόητες τις ευθύνες της- έχει μετατραπεί σε αδρανοποιημένο και ακολουθητικό συνεργό της συντελούμενης κεντροαριστερής και τώρα μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτων δοθέντων και μετά την μνημονιακή συμφωνία και την ψήφιση προαπαιτούμενων και δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, ανοίγει μια περίοδος ριζικού επαναπροσδιορισμού του λαϊκού κινήματος, αλλά και της ουσίας της πολιτικής διαδικασίας σαν τέτοιας, το περιεχόμενο των οποίων μέλλει να αναζητηθεί. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφει την πορεία του έξω από τα αιτούμενα αυτού του επαναπροσδιορισμού, μεταλλασσόμενος σε οργανικό υποστύλωμα της μνημονιακής διαδικασίας έστω κι αν λεκτικά την αρνείται. Στα πλαίσια αυτά παραιτούμαι από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Η ζωή όμως συνεχίζεται, με ό,τι έχει και ό,τι της λείπει…».

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού σε τόσο σκληρό ύφος και μάλιστα φωτογραφίζοντας του κ. Λαφαζάνη και Βαρουφάκη, ενδεικτικό της προσπάθειας που γίνεται για να συσπειρωθεί το κόμμα μέσω της αποδόμησης όσων απεργάζονται σχέδια εξόδου από το ευρώ. Είναι φανερό, ο Αλέξης βρίσκεται σε πανικό.. Το ελληνικό ίντερνετ αντιλαλεί απ’ την οργή και τις κατάρες όλων που μπορούν να έχουν γνώμη εναντίον του μαλάκα δήμιου που αψηφά τα θύματά του..

Βεβαίως η σφοδρή αψυχολόγητη αυτή επίθεση αγγίζει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται να προτείνουν κάτι διαφορετικό, όπως π.χ. η Ζωή Κωνσταντοπούλου που συνεχίζει να μιλά για απανωτά κατοχικά πραξικοπήματα όπως κάνει όλος ο λαός σήμερα…

Πάντως, άξιο αναφοράς είναι το σχόλιο του κ. Τσίπρα για το σχέδιο εισβολής στην ΤτΕ που αναφέρει ο μνημονιακός τύπος με την παλαβομάρα για αρπαγή των αποθεμάτων.  Η στάση τώρα του πορδυπουργού φανερώνει την απόγνωση που βρίσκονται όλα τα πραχτώρια στο Μέγαρο Μαξίμου και στα Ποτάμια γύρω-γύρω, αλλά και για τις προθέσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών να κυκλοφορήσει παράλληλο νόμισμα με υποσχετικές, τα γνωστά IOUs. Ο δύστυχος ο Αλέξης  πιάνεται από τις μπαρούφες του συναδέλφου του στο στερέωμα του προδοΣΙΑ’ς Μπαρουφάκη..

Ο  Τσίπρας τέλος προαναγγέλλει συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο για τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι εκλογές αναβάλλονται γι’ αργότερα, για μετά τη διάλυση της ψευταριστεράς ??

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη συνεργατών του, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων είπε:

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό.

Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής, εξηγεί,  έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού,όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση(…)) για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γενικά, η εικόνα οδηγεί σε ένα διαζύγιο του πρωθυπουργού με το κόμμα του, αναφέρουν πηγές από το Σύριζα.  Δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των νομαρχιακών του κόμματος έχει καταδικάσει την συμφωνία, η πλειοψηφία της Κ.Ε. του κόμματος έχει υπογράψει επίσης κατά, και το όλο περιεχόμενο του Non Paper δείχνει ότι ο Τσίπρας δεν έχει βρει τρόπο να ελέγξει το κόμμα.
 Οι διαφωνούντες, λέει, κρύβονται πίσω από την υπογραφή του, στο τρίτο Μνημόνιο….Η απάντηση, είναι να μην υπέγραφε, και όλοι να έβαζαν πλάτη σε περιβάλλον ρήξης με την Ευρώπη. Αφού υπόγραψες, μεγάλε, έγινες μνημονιακός…ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ!!
 Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό», λέει ο αρχηγός. Η λέξη «οφείλει», φανερώνει την αδυναμία του Τσίπρα να ελέγξει το κόμμα. Ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι οι δημοσκοπήσεις των διαπλεκόμενων, ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΑΛΕΞΗ....Μιλάμε για τις δημοσκοπήσεις που 2 χρόνια μας αδικούσαν, αν θυμάσαι. Ξέρεις πολύ καλά, ότι η όποια προσωπική σου επιρροή στις μάζες, θα εξαφανιστεί με τα πρώτα μπουγιουρντι που θα έρθουν από εφορία και τράπεζες!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ??  ΑΛΕΞΗ, ΑΝΤΙΟ!

Τι σχέση έχει ένας λαός γενναίος του «ΟΧΙ» με έναν Πρωθυπουργό τού «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»;

Έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος αποδείχθηκε πέρα ως πέρα δόλιος, εφόσον προκάλεσε εκλογές για διαπραγματεύσεις, τις οποίες όπως αποδείχτηκε δεν έκανε;

Έναν Πρωθυπουργό δόλιο, ο οποίος προκάλεσε εκ του πονηρού ένα Δημοψήφισμα, προκειμένου να παρασύρει τον λαό στη συνενοχή, παραδίδοντάς τον απολύτως αβοήθητο στην τρομοκρατία των ΜΜΕ και των Capital Controls;

Τι ηθική νομιμοποίηση έχει ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος «έσχιζε» Μνημόνια και στο τέλος έφερε στη Βουλή το χειρότερο Μνημόνιο της ιστορίας;

Τι πολιτική νομιμοποίηση έχει ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος στηρίζεται στις ψήφους αυτών, τους οποίους λίγες ημέρες νωρίτερα ήθελε να κλείσει στη Φυλακή για ανάλογα Μνημόνια;

Πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος εξουσιάζει με τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Θεοδωράκη και τη Φώφη;

Πόσο δημοκράτης μπορεί να είναι ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράφει ως προαπαιτούμενα την απαλλαγή εγκληματιών από τις ποινικές τους ευθύνες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια Δικαιοσύνης;

ANTIO ΑΛΕΞΗ…
ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ…
ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕΣ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ…

ΑΝΤΙΟ ΑΛΕΞΗ… ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟΣ!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × five =