«ΕΥΡΩΠΗ»: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ !

menoume evrwph

Το πρωί της Δευτέρας η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε εντολή πληρωμής προς το ΔΝΤ, του οποίου είχαμε καθυστερήσει τις δόσεις και προς την ΕΚΤ, καθώς έληγε η πληρωμή ομολόγου ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg,, από την Ελλάδα «έφυγαν» 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ προς τους δύο κατακτητές.

 

ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΑΠΑΔΗΜΙΑ ευρωΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ !

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ- «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ» !

 

Μήνυμα στους ραγιάδες έστειλαν  οι «παγκόσμιοι» από τις Βρυξέλλες ότι οι «εκλογές στην Ελλάδα πρέπει να περιμένουν καθώς δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο μέσα στο 2015» !  Υπογράφουν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι βασικοί διαπραγματευτές του ελληνικού πακέτου, αλλά και της συμφωνίας στο Μνομόνιο 3 που επετεύχθη στην μαραθώνια σύνοδο της 13ης Ιουλίου. Ο Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» σαν του Παπαδήμιου για φαστ τρακ ξεπούλημα και δημιουργία τετελεσμένων υποδούλωσης. Θα δούμε..

 

Ο Γκέμπελς της «ενημέρωσης» διευκρινίζουν  την κατοχική ατζέντα, ως εξής:  Η «αριστερή» κυβέρνηση και η παρούσα Βουλή, πρέπει να ολοκληρώσουν στις επόμενες δύο εβδομάδες το μνημόνιο με τον ESM, να εκταμιευθεί από εκεί η πρώτη δόση και μέσω αυτής να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Αυγούστου. Στη συνέχεια πρέπει να νομοθετηθεί όλο το πακέτο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και να ληφθεί η απόφαση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Αμέσως μετά να εκτελεστεί η απόφαση, να μειωθούν τα επιτόκια, να αποφασιστεί η νέα διάρκεια ωρίμανσης των ομολόγων και να εκταμιευθεί η σχετική δόση του τριμήνου. Τότε τελικώς και το ΔΝΤ θα μπει και χρηματικά στο νέο πακέτο.

Την ίδια ώρα, πρέπει σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας να κυλήσει ο έλεγχος του Κοινού Μηχανισμού Εποπτείας της ΕΚΤ στις τράπεζες και να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίησή τους πριν βγει το τρίμηνο του πρώτου ελέγχου.

Οι τράπεζες να ανοίξουν πλήρως, να αποκτήσουν κανονική πρόσβαση στην ΕΚΤ και όχι μόνο μέσω του ΕLA και να αρχίσουν να αίρονται οι κεφαλαιακοί περιορισμοί προς το εξωτερικό – διότι τότε και μόνο τότε θα διευκολυνθεί η προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Όλα αυτά δρομολογούνται έως τα τέλη Οκτωβρίου – Νοεμβρίου και ως τότε δεν θα πρέπει να έχει αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Μετά, θεωρητικά, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η επιλογή των εκλογών είναι και πάλι η καλύτερη επιλογή, λένε τα ντόπια τσατσόνια..  Πολλές φωνές απο πολιτικούς και τηλεκανίβαλους σήμερα ζητουν διάσπαση του Σφύριζα  και ευρωδικτατορία, για να συνεχίσουν να τα «παίρνουν» μαύρα κι ατιμώρητα και να κάνουν και το .. μάγκα !

Ο ESM περιμένει πως η χώρα θα πρέπει το επόμενο καλοκαίρι να αρχίσει να χτυπά την πόρτα των αγορών με ετήσια ομόλογα, ώστε σιγά σιγά να χτίσει καμπύλη αποδόσεων…

Οι δύο πρόεδροι, Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ, που διατηρούν στενές επαφές, λέει το ρεπορτάζ και οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν εξελιχθεί προς το καλύτερο, κυρίως λόγω του ελληνικού ζητήματος, εκτιμούν ότι ο αριθμός των 229 βουλευτών, αλλά και γενικώς οποιοσδήποτε αριθμός βουλευτών πάνω από τα 2/3 (180) είναι «επαρκέστατος για να στείλει το σαφές μήνυμα της ιδιοκτησίας του προγράμματος και της επικράτησης του «μεταρρυθμιστικού τόξου»

«Δεν θα ζητήσουμε από τον Αλέξη Τσίπρα να πιστέψει στην φιλελεύθερη οικονομία, θέλουμε όμως να χρησιμοποιήσει την υψηλή του δημοτικότητα για να πετύχει εκεί που απέτυχαν όλοι οι άλλοι, στο να γίνουν δηλαδή τομές στην ελληνική οικονομία προς όφελος της σταθεροποίησης της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη» ανέφεραν κύκλοι της Κομισιόν, ενώ οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως Γιούνκερ, Ντάισελμπλου, Ολάντ και Ρέντσι δεν θα μπορέσουν να ξανασώσουν την ελληνική υπόθεση μετά από μια παρατεταμένη περίοδο εσωτερικής πολιτικής αναταραχής

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 2 =