ΚΛΙΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(βιντεο) – ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ η ΠΑΠΑΔΗΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ !

TSIPRAS POLY KAKIA

Με κυβέρνηση μειοψηφίας δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα. Ξανά κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» (σσ. φαστ τρακ εξόντωση λαού) χωρίς εμένα, λέει ο Τσίπρας… Πιθανόν δηλαδή να μας πάνε σε παπαδήμια δικτατορία να τελειώσει ο άτιμος λαός.                                                           

ΤΕΡΜΑ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !

Ρωμανιάς: Παραιτούμαι, δεν δίνω σύνταξη 87 ευρώ σε ανάπηρο άνθρωπο

Δεν δίνω σύνταξη 87 ευρώ σε ανάπηρο άνθρωπο.  -Δε μπορώ να εφαρμόσω ένα νόμο τον οποίο δεν πιστεύω και για τον οποίο δεν με ρώτησαν καν. Μας έφερναν διατάξεις γραμμένες από Γάλλους μεταφρασμένες στο Γκουγκλ..  

Φίλης : «Χωρις λαϊκη νομιμοποίηση»  !

«ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ» ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3

Ως να επιβεβαιώνει τον πρωθυπουργό, θέμα εκλογών, έθεσε στον ΣΚΑΪ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αλλά σε χρονικό διάστημα που δεν προσδιόρισε, και αφότου εγκριθούν τα απαραίτητα νoμοσχέδια που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, .

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτό που επείγει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του είναι το κλείσιμο της συμφωνίας(μνημόνιο 3) με τους δανειστές.
«Με νύχια και με δόντια να υπογράψουμε τη συμφωνία», τονίζει σε στενούς του συνεργάτες.
Παράλληλα, όμως εμφανίζεται αποφασισμένος να μη «διαιωνίσει τη ζωή» της κυβέρνησής του με τη στήριξη των ψήφων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θα γίνω πρωθυπουργός με τις ψήφους της Ν.Δ., του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ. Δεν συμμετέχω σε σενάρια κυβέρνησης με αυτές τις τρεις δυνάμεις».

Σύμφωνα δε με το ίδιο δημοσίευμα, προϊδεάζει για κάλπες αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας για το νέο μνημόνιο, όπως δείχνει άλλωστε και ο ανασχηματισμός που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. «Δεν έχω πλειοψηφία. Με κυβέρνηση μειοψηφίας δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα. Είμαι αναγκασμένος να καταφύγω τις κάλπες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας».

«Όταν  μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές νομικά δεν προκύπτει θέμα, πολιτικά προκύπτει θέμα» διευκρίνισε το πρωί ο Φίλης. «Έχουμε μπροστά μας να ξάνουμε πολύ μαλλί, έκλεισε η συμφωνία για τη χρηματοδοτική γέφυρα, δεύτερον έχουμε το δάνειο για τη χρηματοδότηση από τον ESM που θα τελειώσει 15 – 20 Αυγούστου…» εξήγησε.
«Το ΠΡΟ-ΠΟ με τις ημερομηνίες (για εκλογές) δεν βοήθα τα συμφέροντα του πολίτη» σημείωσε ο κ. Φίλης, πρόσθεσε όμως ότι «υπάρχει ανάγκη λαϊκή νομιμοποίησης». «Η σταθερότητα της χώρας είναι συνυφασμένη με τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε με την αντιπολίτευση, δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματος και της εντολής του λαού να κυβερνήσουμε», έλεγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Aπό το ίδιο πάνελ, ο  πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδη αποκάλυψε, πως, εξήντα χιλιάδες επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για να μετακομίσουν στη Βουλγαρία λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

Και πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές στην κυβέρνηση: «Να διαβάσει ο πρωθυπουργός την επιστολή που στείλαμε τον Ιανουάριο για να αποφύγουμε το business run. Kαταλαβαίνετε τι γίνεται στην οικονομία ?? Η επιτροπή ελέγχου των capital controls που έχει συσταθεί δεν έδωσε λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων  »

Την Δευτέρα  το πρωί θα υποβάλλω εγγράφως την παραίτησή μου από το πόστο μου, δήλωσε  ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, αποκαλύπτοντας ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.

Δεν αντέχω να εφαρμόσω τα νέα μέτρα. «Δε μπορώ να εφαρμόσω ένα νόμο τον οποίο δεν πιστεύω και για τον οποίο δεν με ρώτησαν καν. Μας έρχονταν από φίλους δημοσιογράφους συνέχεια σχέδια που άλλαζαν», τόνισε χαρακτηριστικά στο MEGA.
Κατήγγειλε πως το νομοσχέδιο είναι μεταφρασμένο από το google translate και σε πολλές περιπτώσεις δεν βγάζει νόημα, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς πως ήρθε έτοιμο γραμμένο στα αγγλικά από τους δανειστές και κάποιοι εδώ δεν μπήκαν καν στον κόπο να το μεταφράσουν…

Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, είπε ότι δεν πρόκειται να δώσει 87 ευρώ σύνταξη σε ανάπηρο «γιατί αυτό νομοθετήθηκε», ενώ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνισμό και αγραμματοσύνη. Πρόσθεσε δε, πως από την Τετάρτη θα υπάρξει ακόμη πιο αυστηρή πρόβλεψη για τις συντάξεις.

Για την απόφασή του να παραιτηθεί, ο Ρωμανιάς ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους κ. Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, παρουσία του κ. Στρατούλη.

«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι σημαντικότερες αλλαγές για τις συντάξεις

1. Οσοι βγαίνουν σε σύνταξη μετά από τις 30 Ιουνίου του 2015, θα παίρνουν το ποσό που αναλογεί στις εισφορές. Κάτι που καταργεί τα κατώτατα όρια, μειώνει έως 45% τα ποσά των συντάξεων για όσους έχουν 15-20 χρόνια ασφάλισης και χαμηλές αποδοχές και ακυρώνει τους σχεδιασμούς παλαιών ασφαλισμένων που σχεδίαζαν να λάβουν έξτρα εισόδημα με μια δεύτερη σύνταξη 15ετίας. Μετά την συμπλήρωση του 67ου έτους, θα χορηγείται πάντως το πλήρες ποσό της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης, ενώ όσοι συνταξιοδοτούνται με 40 έτη ασφάλισης στα 62 θα λαμβάνουν κανονικά το έξτρα εγγυημένο ποσό.

2. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, αναδρομικά από το 2011, με την πρόβλεψη καταβολής αναλογίας της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερων ποσών σε σχέση με ό,τι ίσχυε έως τώρα. Αυτό αφορά και όσους έχουν υποβάλει φέτος αίτηση συνταξιοδότησης. Οσοι έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση οποιουδήποτε ταμείου έως τις 31/12/2010 και υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/1/2015 θα λαμβάνουν δύο τμήματα σύνταξης. Ενα με βάση τα ποσοστά και τις συντάξιμες αποδοχές ή ασφαλιστικές κατηγορίες που ίσχυαν για τον χρόνο ασφάλισης έως το 2010 και ένα με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και αναλογία της βασικής σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011.

3. Τα προβλεπόμενα μέχρι 30 Ιουνίου 2015 χαμηλότερα από το 62ο και 67ο όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται κατά έξι μήνες ανά έτος, ξεκινώντας από 1η Ιουλίου 2015, φτάνοντας μέχρι και το έτος 2022 (η σχετική διάταξη αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή). Σε όσες περιπτώσεις δεν προβλέπεται όριο ηλικίας, η μεταβατική προσθήκη του εξαμήνου ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2016 με όριο ηλικίας το 58ο έτος, εφόσον ο ασφαλισμένος βγαίνει στη σύνταξη με τη συμπλήρωση 35 ετών ασφάλισης, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση με όριο ηλικίας το 55ο έτος.

4. Στο χρονικό διάστημα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιβάλλεται μείωση του ποσού σύνταξης κατά 16% μηνιαίως και μέχρι τη συμπλήρωση του διαμορφούμενου, κατά περίπτωση προβλεπόμενου νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (θα παύει να χορηγείται μειωμένη η σύνταξη όταν συμπληρώνεται το κατά περίπτωση ηλικιακό όριο). Από 1/1/2023 θα ισχύουν ως όρια για πλήρη σύνταξη τα 40 χρόνια ασφάλισης (ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και το 67ο έτος με 15 έτη (ή 4.500 ημέρες ασφάλισης) και για τη μειωμένη τα 62 με 15 έτη (ή 4.500 ημέρες ασφάλισης).

Οι εξαιρέσεις για τα όρια ηλικίας

Από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ασφαλισμένοι απασχολούμενοι σε ορυχεία, λιγνιτωρυχεία και υπόγειες στοές, οι μητέρες παιδιών που είναι ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία, οι σύζυγοι, γονείς και αδελφοί αναπήρων και οι ασφαλισμένοι ανάπηροι που καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του νόμου 612/77. Οσοι έχουν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 30 Ιουνίου 2015 (έχουν τον χρόνο ασφάλισης ο οποίος απαιτείται και τα όρια ηλικίας όπου αυτά προβλέπονται).

5. Αυξομειώσεις αναμένονται στο ύψος των εισφορών (μειώσεις σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, σύνδεση με το πραγματικό εισόδημα για τους αυτοαπασχολούμενους και αυξήσεις για τους αγρότες). συμπαρασύροντας τις παροχές, περιλαμβανομένων και των εφάπαξ.

Τι αλλάζει για τους συνταξιούχους

Από την 1η Ιουλίου αυξάνοντα (στο 6%) οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις και επιβάλλεται σχετική εισφορά 6% στις επικουρικές.

«Ανοικτό» παραμένει το ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών στις επικουρικές αν δεν βρεθούν έως τον Οκτώβριο δημοσιονομικά ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Δρομολογείται η κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το τέλος του 2019 (νωρίτερα θα περικοπεί από όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα).

Οι αλλαγές στα κατώτατα όρια συντάξεων

Αφορά τη χορήγηση μόνο του οργανικού ποσού, με βάση τις εισφορές, έως την ηλικία των 67 ετών

ΤΕΒΕ: Με 15ετία στην 6η ασφαλιστική κατηγορία θα καταβάλλεται σύνταξη 420 ευρώ αντί 640 ευρώ έως σήμερα

ΙΚΑ: Με 4.500 ημέρες ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, θα καταβάλλεται σύνταξη 315 ευρώ αντί 486 ευρώ. Με 20 έτη ασφάλισης και 500 ευρώ αποδοχές, η σύνταξη που αναλογεί είναι 297 ευρώ και με αποδοχές 700 ευρώ, 352 ευρώ.

Μειώσεις θα γίνουν αντίστοιχα και στα εγγυημένα από το κράτος ποσά των αναπηρικών και των συντάξεων χηρείας..

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − seventeen =