ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ Grexit ΚΑΙ ΕΥΡΩΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ

 ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΓΚΡΕΞΙΤ !

Ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, σε δηλώσεις του στο CNN  τάχθηκε υπέρ του  Grexit, τονίζοντας οτι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει μείωση του χρέους, τότε θα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη. “Εικάζω οτι στο τέλος ή θα καταφέρουν μία τεράστια μείωση του χρέους ή θα πρέπει να βγουν από την Ευρωζώνη. Με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, ποντάρω σε ένα Grexit”, Προηγουμένως η καγκελάρια Μέρκελ απέκλεισε και τα δύο αιτήματα των αμερικάνων βασικά, γιατί εμείς ως μαριονέτες δεν πρέπει να έχουμε φωνή. “Εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη και στη συνέχεια αρχίσει να ανακάμπτει, που είναι και πολύ πιθανό, αυτό θα αποτελούσε κατά κάποιο τρόπο μία ενθάρρυνση για τα άλλα πολιτικά κινημάτα να αμφισβητήσουν το ευρώ. Αυτό δεν είναι ασήμαντο”, επισήμανε  ο ημιεπίσημος σχολιαστής των  ΗΠΑ.. 

Κρούγκμαν: ΠοντΑΡΩ ΣΤΟ Grexit (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ !

Για ενδεχομένο να υπερεκτίμησε τελικά την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε ο Πολ Κρούγκμαν, εκ των πιο σκληρών επικριτών των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στο CNN, ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος ομολογεί ότι ήταν ένα «σοκ» γι’ αυτόν όταν συνειδητοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση «νόμιζε απλώς ότι μπορούσε να διεκδικήσει ευνοϊκότερους όρους χωρίς να έχει εναλλακτικό σχέδιο».
«Δεν μπορούσε καν να μου περάσει από το μυαλό ότι ετοιμάζονταν να προβάλουν αντίσταση χωρίς να έχουν ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Απίστευτο. Πίστευαν απλώς ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν ευνοϊκότερους όρους. Οπότε σίγουρα αυτό είναι ένα σοκ»
Αποφασισμένη δείχνει η Ουάσινγκτον να  περιορίσει το ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη, γεγονός που αναδεικνύει τη γεωπολιτική σημασία του ελληνικού «Πειράματος». Οι Αμερικάνοι επισείουν τα σχέδια του think tank Stratfor το οποίο κάνει τώρα λόγο όχι για μια Ευρώπη αλλά για 3 έως 4, της δυτικής, της ανατολικής, των σκανδιναβικών χωρών και των βρετανικών νήσων.

ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ Η ΜΕΡΚΕΛ : «Εξαρτάται από το τι φαντάζεται κανείς ως Grexit. Διότι το ίδιο το Grexit δεν υφίσταται. Υπάρχει μόνο η δυνατότητα από κοινού με την Ελλάδα να βαδίσουμε έναν δρόμο ή… να προκαλέσουμε μια χαοτική κατάσταση, διότι δεν θα υπήρχε μια κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών ή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης», θρασύτατα έλεγε σε γερμανικό κανάλι 

Εκνευρισμένος, λέει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τόσο με την «ανικανότητα» της Α.Μέρκελ όσο και και με την επιμονή του Β.Σόιμπλε για Grexit σηκώνει τώρα το γάντι.  Η Γερμανία προκαλεί γιατί έχει αποδειχθεί τόσο στην ελληνική όσο και στην ουκρανική κρίση ανίκανη να διαχειριστεί τα πράγματα, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ μοιράζουν στα 3 την Ευρώπη. Η δυτική υπό γαλλική ηγεμονία, η ανατολική υπό πολωνική και η ανατολική Μεσόγειος – Βαλκάνια υπό Ελληνοϊσραηλινή.
Η διάσπαση της Ευρώπης, μετά την φινλανδική βόμβα, είναι μια πραγματικότητα, λένε οι αμερικάνοι που συσωρεύουν αποτυχίες τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη που τους ακολουθεί με πολύ διστακτικά βήματα.. Προηγουμένως, το ελληνικό ζήτημα δημιουργήθηκε για να καθυποτάξει την Ευρώπη και το ευρώ στην υπηρεσία των  ΗΠΑ και του Βερολίνου, κατά την κυρίαρχη σήμερα άποψη. Ο πράχτωρ «Γιώργος» μας έβαλε με τις κλωτσιές στο ΔΝΤ και στην Τρόϊκα σαν μπουρλότο για να εκβιάζει το ανυπάκουο Βερολίνο με την ανατίναξη της Ελλάδας.. Τώρα η Μέρκελ δεν κάνει πίσω από την διεκδίκηση του διαβόητου ζωτικού χώρου πέριξ της Γερμανίας και ειδικότερα αρνείται να έχει επιθετική στάση εναντίον της Μόσχας. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεκινήσει και ο Γ’Παγκόσμιος πόλεμος απο την Ευρώπη δήλωναν το 2010 απο κοινού με το Σαρκοζί.. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει καθώς στο Παρίσι οι αμερικάνοι επέβαλαν τη φρικτά κακόγουστη για τους Γάλλους  μαριονέτα τους, τον  «Ολαντρέου». Και η Μέρκελ έχει γίνει πολύ μισητή εξοντώνοντας του Ελληνες και όλους τους «οφειλέτες» λαούς.. Οπότε σχεδιάζουν επί χάρτου ό,τι θά θέλαν να μπορούσαν να επιβάλουν..
Οι χώρες του νότου, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος (με τις πλάτες των ΗΠΑ) συγκροτούν το ένα μέτωπο.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση μέτρων της Ελλάδας που ψηφίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου συντάχθηκε από Γάλλους ειδικούς υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.
Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί έχουν «ταμπουρωθεί» με τα ξαδέλφια τους, Ολλανδούς και Φινλανδούς και τους συμμάχους τους από την εποχή του Χίτλερ, Σλοβακία και Βαλτικές χώρες.
Οι υπόλοιποι είναι στη μέση, παρακολουθώντας «άφωνοι» τη σύγκρουση από Ελλάδας-Γερμανίας, να γίνεται πλέον Γαλλίας-Γερμανίας και για να είμαστε ειλικρινείς ΗΠΑ-Γερμανίας.
Ο Σόιμπλε δίνει αγώνα για να κρατήσει τη Γερμανία ηγέτιδα δύναμη της Ε.Ε. αφού έχει αντιληφθεί ότι οι Γάλλοι πήραν το πράσινο φως από τις ΗΠΑ να «βαρέσουν». Απειλεί την Ελλάδα με Grexit ενώ όλη η παραδοσιακή Δύση έχει συνταχθεί εναντίον του.
Στριμωγμένες στη γωνία οι γερμανικές φυλές και τα υποτελή τους ανατολικοευρωπαϊκά κρατίδια, έβαλαν ένα ναζιστικό κόμμα στη Φινλανδία, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, να απειλήσει με πτώση της φινλανδικής κυβέρνησης εάν συμφωνήσει σε βοήθεια της Ελλάδας.
Το αμερικανικό ινστιτούτο Stratfor προσπάθησε να κάνει μια προβολή του κόσμου μας στο μέλλον -δηλαδή, στο 2025 τις επιδιώξεις της Ουάσινγκτον. 
Μια εκτίμηση η οποία κάνει λόγο για την ύπαρξη όχι μιας Ευρώπης, αλλά… τεσσάρων: της δυτικής, της ανατολικής, των σκανδιναβικών χωρών και των βρετανικών νήσων!
Πρόκειται, πάντα σύμφωνα με τους συντάκτες του Stratfor, για οικονομικές και πολιτικές ζώνες οι οποίες ναι μεν θα διατηρούν δεσμούς μεταξύ τους, ωστόσο αυτοί θα είναι πολύ πιο χαλαροί από ό,τι σήμερα, στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της ζώνης του ευρώ.
Κι όλα αυτά, στο πλαίσιο ενός κόσμου ο οποίος, «σε δέκα χρόνια από σήμερα θα είναι ένα πολύ πιο επικίνδυνο μέρος για να ζει κανείς, με την αμερικανική ισχύ να εξασθενεί και άλλες χώρες με εξέχουσα θέση να αντιμετωπίζουν μια περίοδο χάους και αποδυνάμωσης».
Γερμανία σε κρίση, Πολωνία σε άνοδο
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να επιβιώσει, με κάποιο τρόπο, όμως σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο θα κυριαρχούν, πρωτίστως, οι διμερείς ή οι περιορισμένης έκτασης πολυμερείς σχέσεις, οι οποίες δεν θα καλύπτουν ευρύ φάσμα, ενώ δεν θα είναι δεσμευτικές (…) Ορισμένες χώρες είναι πιθανό να διατηρήσουν μια κάποια ιδιότητα μέλους σε μια ριζικά αλλαγμένη Ε.Ε., όμως δεν θα είναι αυτό που θα σφραγίζει την ταυτότητα της Ευρώπης».
Αυτά αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, το Stratfor στην πρόγνωσή του για την επόμενη δεκαετία, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η ευρωπαϊκή ενότητα έμοιαζε να αντιπροσωπεύει μια ιστορική δύναμη την οποία δεν μπορούσε κανείς να ανακόψει».
Φαίνεται, όμως, ότι η κρίση που ξέσπασε το 2008 στον πλανήτη, με την κατάρρευση της αμερικανικής Lehman Brothers, για να συνεχιστεί φτάνοντας να πλήξει τους ίδιους τους πυλώνες της «ευρωπαϊκής ενοποίησης», έχει αλλάξει ριζικά τις ισορροπίες και έχει καταρρίψει μύθους και θέσφατα πολλών δεκαετιών.
Η σημερινή εικόνα μοιάζει να είναι απολύτως προσωρινή και μεταβατική, προς ένα νέο σύστημα ισορροπιών, το οποίο κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει απολύτως πώς θα είναι. Ακόμη και οι ισχυροί και κυρίαρχοι δεν μπορούν να θεωρούν δεδομένη τη θέση τους -με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανία.
Όπως σημειώνει, άλλωστε, το αμερικανικό ινστιτούτο, «αναμένουμε ότι η Γερμανία θα αντιμετωπίσει σοβαρές οικονομικές αναταράξεις και ανατροπές μέσα στην επόμενη δεκαετία», καθώς η εξαρτώμενη από τις εξαγωγές οικονομία της είναι η περισσότερο ωφελημένη από την ενιαία αγορά της Ευρώπης, όμως θα είναι και ο μεγάλος χαμένος από την επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και το εντεινόμενο ρεύμα του Ευρωσκεπτικισμού.
Από την άλλη, οι αναλυτές χαρακτηρίζουν την Πολωνία ως την αναδυόμενη ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία «θα βρεθεί στο επίκεντρο της οικονομικής ανάπτυξης, με παράλληλη διεύρυνση της πολιτικής της επιρροής».
Έτσι αιτιολογεί, μάλιστα, η έκθεση το αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν οι ΗΠΑ όσον αφορά την εμβάθυνση των σχέσεών τους με την Πολωνία, με στόχο την οικοδόμηση μιας στρατηγικής συμμαχίας, ανάλογης με εκείνη η οποία υπάρχει ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο.
Οι ΗΠΑ, μετά και την ανυπακοή που επέδειξαν Μέρκελ-Σόιμπλε καθώς και την τρομαχτική τους επιμονή σε ένα Grexit που μοναδικό σκοπό θα είχε να επιβληθεί το Βερολίνο στα υπόλοιπα κράτη- μέλη, αρχίζουν αντεπίθεση διαρκείας… Κατ’ αρχή απειλούν λέγοντας γιατί όχι.. Άλλωστε δεν ξεχνούν ότι αναγκάστηκαν να κάνουν 8 φορές παρέμβαση σε Μέρκελ-Ολάντ-Τούσκ για να μην συμβεί ένα Grexit που θα έστελνε κατευθείαν την Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας αλλάζοντας ολόκληρο το δυτικό σύστημα ασφαλείας όπως αυτό είχε οικοδομηθεί από το 1945 και μετά…

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × four =