ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΝΔΟΥΛΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΦΩΦΑΡΑ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ !

tsipropotamos

Δούλεμα ψιλό γαζί στον πορδυπουργό από το λαμόγιο του Μπόμπολα: «..δεν ένιωσε την ανάγκη να πει ούτε ένα ευχαριστώ στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που τον στήριξαν. Δεν μιλώ για τους βουλευτές του Ποταμιού. Μιλώ κυρίως για τους παλιούς βουλευτές που όταν ψήφιζαν τα δικά τους μνημόνια, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ τους έβριζε. Και τώρα, που ψήφισαν το μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έχει κανείς το θάρρος να τους πει έστω ένα ευχαριστώ. Δεν κάνουν έτσι οι ηγέτες, φίλε Αλέξη. Δεν κάνουν έτσι οι Έλληνες.. ))», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

«ΠΙΚΡΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ» ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ !

Με την παραδοχή ότι στηρίζεται πλέον σε μειοψηφική κυβέρνηση ο Τσίπρας βουτάει στα αχαρτογράφητα νερά της πρώτης φορά κυβέρνηση  προδοτικής «Αριστεράς».  Με έντονες γκριμάτσες στεναχώριας που χθές μοίρασαν απλόχερα τα κατοχικά ΜΜΕ έδειξε  την «πίκρα» που περιμένει ολόκληρο τον Ελληνισμό σε ομηρεία του χρέους των οιονεί ατιμώρητων.. 

TSIPROKATATHLIPSH

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ! Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους εταίρους της και αυτός είναι ο λόγος που… παραιτείται, εξήγησε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA είπε πως με τις διατάξεις που θα ψηφιστούν και την ερχόμενη Τετάρτη, όλοι όσοι βγαίνουν σε σύνταξη, «ασχέτως πότε θεμελίωναν, θίγονται από 1/1/2015», αναφερόμενος σε αλλαγή τρόπου υπολογισμού της σύνταξης σε σχέση με αυτόν που ίσχυε όταν έκανε την αίτηση συνταξιοδότησής του.

«ΔΕΜΕΝΗ Η ΑΤΥΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

Το νομοσχέδιο καρμανιόλα του λαού που υπερψηφίστηκε από 229 πανάσχετους στην πλειοψηφία τους βολευτές περιέχει πολλά μέτρα αγρίως υφεσιακά, που εξασφαλίζουν το καθοδικό σπιράλ της Εθνοκάθαρσης ΔΝΤ που ξεκίνησε το 2010 ο ομογάλακτος του «ελληνοαμερικάνος» Γιωργάκης, φυσικά για την Ευρώπη (ρε γμτ) !

Η αύξηση του ΦΠΑ σε μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, με περικοπή συντάξεων, εισαγωγή οιονεί αυτόματου περιορισμού των δαπανών ώστε να υπάρχουν ισοζυγισμένοι ισολογισμοί, και εξασφάλιση της πλήρους «ανεξαρτησίας», είπε το Βερολίνο, της ελληνικής Στατιστικής Αρχής(ευρωασυλία στον υπόδικο συμμορίτη Γεωργίου).

Όπως σημείωσαν χθες τα χαμίνια οι «αναλυτές», όλα αυτά τα μέτρα, μαζί και με τα υπόλοιπα που αναμένεται να ψηφιστούν σε μία εβδομάδα,  αποτελούν «πικρό ποτήρι» για τους βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που παραμένουν σε προδοτική τροχιά . Εκτός δηλαδή των 32 της κοινοβουλευτικής του ομάδας των 149 εδρών που καταψήφισαν το νομοσχέδιο με ξεκάθαρο «όχι», των 6 που δήλωσαν «παρών», και της Ραχήλ Μακρή, η οποία συμπεριφέρθηκε φυσικά και τους έγραψε όλους κανονικά…

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, είχε σήμερα τίτλο «Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε ταυτοχρόνως». Και ο βρετανικός Economist, σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός στηρίζεται πια στα πόδια της αντιπολίτευσης», αποφαίνεται πως η σταθερότητα της κυβέρνησής του τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση. Σημειώνεται ότι 29 από τα 32 ΦΕΚ που εξέδωσε αυτή η κυβέρνηση είναι διορισμοί…

 

Αυτό είναι το «πικρό ποτήρι» της παγκόσμιας τραπεζΑλήτ από το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.. Αν επιχειρήσουν ανοιχτά καταστολή, για παραδειγματισμό, όπως θα έκαναν στον παλιό καλό ευρωπαϊκό αποικειοκρατισμό, θα εισπράξουν μεγάλο πλήγμα στη διαδικασία υποδούλωσης της Ευρώπης…

Δύο μέρες πριν από την ψηφοφορία της επόμενης Τετάρτης, 22 του μηνός, με το 2ο πακέτο μέτρων, η ελληνική κυβέρνηση έχει μπροστά της στις 20 Ιουλίου την αποπληρωμή 4,2 δις  ευρώ στην ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), ποσό που δεν διαθέτει.

Κανονικά, η αδυναμία αποπληρωμής θα μπορούσε να οδηγήσει την ΕΚΤ στο να τερματίσει την παροχή βοήθειας προς τις τράπεζες, οπότε εκεί πηγαίνει κάποιος στο απευκταίο, για τα κόμματα που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσδιορισμό, σενάριο της εισαγωγής ενός εναλλακτικού νομίσματος – σενάριο που ο Economist χαρακτηρίζει «πρελούδιο για την έξοδο από το ευρώ».

Όμως, αυτό το σενάριο φαίνεται πως αποφεύγεται επί του παρόντος, καθότι τόσο η ΕΚΤ όσο και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επεξεργάζονται την λεγόμενη «συμφωνία γέφυρα», που θα δώσει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να εκπληρώσει τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις και ανάγκες (δάνεια, μισθούς, συντάξεις, κλπ) για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ήδη σήμερα, σε κατ’ αρχήν συμφωνία για «δάνειο – γέφυρα» ύψους 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα κατέληξε το Eurogroup, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, Παρασκευή, μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και ψηφίσουν τα εθνικά κοινοβούλια για τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΧΡΕΙΩΝ

Σημασία μεγάλη, βεβαίως, έχει για το κατοχικό καθεστώς, να περάσει στις 22 Ιουλίου από την Βουλή το νομοσχέδιο με τη 2η σειρά των προαπαιτούμενων μέτρων.

Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται ανατροπές και αλλαγές στον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης, υιοθέτηση της κοινοτικής οδηγίας BRRD (Bank Resolution and Recovery Directive), που θεσπίστηκε μετά το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ τον Μάρτιο του 2013 στη Κύπρο, απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, ιδιωτικοποίηση της αρχής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΙΕ), περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στις κοινωνικές ασφαλίσεις και στις εργασιακές σχέσεις, ανάκληση νόμων που ψηφίστηκαν στους 5 μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και την δημιουργία ενός ανεξάρτητου ταμείου  «πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων» της Ελλάδας, που θα προκύψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η προσδοκία των εταίρων είναι από τις ιδιωτικοποιήσεις να εισρεύσουν στο Ταμείο αυτό περί τα 50 δις ευρώ, τα οποία μάλιστα θα αποτελούν και είδος εγγύησης για την αποπληρωμή των δανείων που θα λάβει η Ελλάδα με την νέα συμφωνία, το ύψος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 80 και 90 δις ευρώ – αυτό, θα αποτελέσει αντικείμενο των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση της δανειακής σύμβασης (3ο Μνημόνιο, όπως το ονομάζουν πια), μετά και από την 2η ψηφοφορία την επόμενη Τετάρτη.

Προϋπόθεση έναρξης της διαπραγμάτευσης των θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, εφ όσον τελικά συμμετάσχει), είναι η συμφωνία να επικυρωθεί έως και την 18η Ιουλίου από τα εθνικά κοινοβούλια αρκετών κρατών-μελών της Ευρωζώνης, όπως της Γερμανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Σλοβακίας και της Αυστρίας, χώρες που έχουν ανοικτά εκφράσει την απώλεια της εμπιστοσύνης τους προς την ελληνική κυβέρνησης.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, «που δεν θα είναι καθόλου εύκολες» δήλωσε στο ΚΥΠΕ κοινοτικός αξιωματούχος στην Αθήνα, εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσουν «αρκετές εβδομάδες», τρεις με τέσσερις ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή.

Στο διάστημα αυτό, πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι είναι σημαντικό για τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα «να κρατήσει δεμένη την άτυπη κυβερνητική συμμαχία» που έχει τώρα με την υποστήριξη και των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή η υποστήριξη», συμπληρώνουν, «θα του χρειαστεί ιδίως όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα πρώτα σκληρά μέτρα», που θα εμπεριέχονται στη συμφωνία.

Από εκεί και ύστερα, όπως συζητείτο ανοικτά χθες βράδυ στους διαδρόμους της Βουλής από κυβερνητικά στελέχη, δεδομένης της ενδυνάμωσης του αντιευρωπαϊκού μετώπου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει «νέα, ενισχυμένη λαϊκή εντολή», προσφεύγοντας σε πρόωρες εκλογές πιθανότατα το φθινόπωρο.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − 10 =