ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ : ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΥΣΗ»!(ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ)

14 JUILLETΔιάτρητες – απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές ΣΤΗ ΒΟΛΗ, ΖΩΗ ΚΩΝ/ΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 !

O επικεφαλής της Αριστερής Αντιπολίτευσης, μπορούμε να λέμε, μπαίνοντας στη Βολή ξεκαθάρισε ότι,  «Δεν θα ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο. Με τα μνημόνια η χώρα δεν πάει μπροστά. Η χώρα καταστρέφεται», Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και πρέπει να βρεθούν.

Υπογράμμισε πως το δίλημμα «μνημόνιο ή καταστροφή είναι τρομοκρατικό δίλημμα, το οποίο κι όλας δεν υφίσταται».

Ερωτηθείς αν θα παραιτηθεί είπε «όχι, όχι» και μπήκε στη Βουλή. 

 

Δήλωση διένειμε η Αριστερή Πλατφόρμα

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Με διάτρητες – απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές, που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα,  εισάγεται σήμερα Τέταρτη (15/7) για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο του νέου τρίτου μνημονίου, του οποίου η ίδια η ουσία και η δόμηση περιφρονούν τους βουλευτές και κυρίως τη βούληση και τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ως απόρροια δύο και μόνο παραγράφων του απαράδεκτου μνημονιακού νομοσχεδίου που κατετέθη από την κυβέρνηση, αφαιρούνται άρον – άρον από την τσέπη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού 3,3 δισ. ευρώ ετησίως ! Συγκεκριμένα, εξαιτίας των αναδιατάξεων στον ΦΠΑ ο ελληνικός λαός θα πληρώνει ετησίως 2,4 δισ. ευρώ, 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση του φόρου ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα, ενώ από τις κύριες συντάξεις θα χαθούν 850 εκατ. ευρώ ετησίως από την αύξηση του ποσοστού της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ ! Και αυτά είναι μόνο η αρχή σε ένα σιδηρόδρομο εισπρακτικών και φοροεισπρακτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο τριτο-μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια πολυνομοσχέδια για να ολοκληρώσουν τη μεγάλη μνημονιακή συμφωνία. Μέτρα που περιέχονται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο και θίγουν συμφέροντα πλούσιων ομάδων, μόνο ως «ασπιρίνες» και «άλλοθι» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» αλλά και άλλοι βουλευτές ή μεμονωμένοι, φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας το τρομοκρατικό δίλημμα: συνθηκολόγηση ή καταστροφή. Η χώρα διέθετε και διαθέτει αντιμνημονιακή προοδευτική λύση, η οποία, εφ’ όσον ήταν αναγκαίο, θα συνοδευόταν και με μια επιλογή που θα έθετε τη χώρα σε τροχιά εκτός ευρωζώνης. Η Ελλάδα, εφ’ όσον ήταν απαραίτητο, θα μπορούσε παρά τη θέληση της ΕΚΤ, να αξιοποιήσει τη ρευστότητα πολλών δισ. ευρώ που υπάρχει στο δίκτυο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για ένα πρόγραμμα – γέφυρα μετάβασης εκτός ευρώ, για την εφαρμογή με ικανή ρευστότητα ενός προοδευτικού προγράμματος ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ  ΚΑΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ –

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Χρυσοβελώνη βγήκε το πρωί και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μέτρα για άμεση κατάσχεση στα σπίτια των θυμάτων του καθεστώτος.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + six =