ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ !

 

«Πιθανότατα θα οδηγηθούμε στην Ελλάδα σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, διότι ένα μεγάλο μέρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταψηφίσουν τα μέτρα. Στους ΑΝΕΛ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη η εικόνα, εντούτοις πιστεύεται ότι θα επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία, αργότερα πλησιάζοντας η ώρα της ψηφοφορίας..

astegoi-ispania-630x400

Μιλάμε λοιπόν για μια κυβέρνηση μειοψηφίας, την οποία θα στηρίζουν, όπως έχουν διαμηνύσει, Ποτάμι και ΝΔ προκειμένου να περάσει το πρόγραμμα». Κάπως έτσι τα ‘φερε τα πράγματα και στην Ισπανία το σαξές στόρυ που βλέπουμε (φωτό)

 

Ο Καμμένος μπορεί να μην υπέγραψε, ωστόσο δεν πιστεύω ότι θα αφήσει να καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός καθώς, όπως διαπιστώνω, ο ίδιος θέλει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει στην εξουσία. Μιλάμε λοιπόν για μια κυβέρνηση μειοψηφίας, την οποία θα στηρίζουν, όπως έχουν διαμηνύσει, Ποτάμι και ΝΔ προκειμένου να περάσει το πρόγραμμα».

Εκλογές όταν αποκατασταθεί η ηρεμία… 

Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ-Έσσεν Χάιντς Γιούργκεν ΑξτΟ ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ-Έσσεν Χάιντς Γιούργκεν Αξτ

Ο γερμανός αναλυτής εκτιμά ότι σε αυτά τα συμφραζόμενα η Ελλάδα θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε πρόωρες εκλογές:

«Στην παρούσα φάση τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ΝΔ και Ποτάμι, δεν θέλουν πιθανότατα να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες, καθώς στην κοινωνία επικρατεί ένα κλίμα οργής και αγανάκτησης. Όταν αποκατασταθεί και πάλι η ομαλότητα και επικρατήσει ένα κλίμα ηρεμίας και μετριοπάθειας, ΝΔ, Ποτάμι και ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ να πούνε στην κυβέρνηση ότι σας στηρίζαμε μέχρι τώρα, αλλά πλέον δεν θα το κάνουμε άλλο. Στην περίπτωση αυτή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν θα είχαν πια πλειοψηφία στη Βουλή και τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να ζητήσουν την προσφυγή στις κάλπες, με την ελπίδα ότι έχουν βελτιωθεί οι δικές τους πιθανότητες».

Επικρατέστερο σενάριο σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με τον Χάιντς Γιούργκεν Αξτ και στη βάση τελευταίων δημοσκοπήσεων αλλά και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, είναι η εκ νέου επικράτηση και ενδεχομένως περαιτέρω ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ. Εντούτοις, όπως σημειώνει, θα πρέπει να δει κανείς κατά πόσον θα επηρεαστούν οι πολίτες από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας υπογράφουν μια συμφωνία που φέρνει και πάλι την Τρόικα στη χώρα. Αυτό δεν αποκλείεται να αποτυπωθεί έντονα και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον γερμανό πολιτικό επιστήμονα, το κλίμα στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.

Κατά πόσον είναι εντέλει βιώσιμη η κυβέρνηση αυτή, δεδομένου ότι ο έλληνας πρωθυπουργός υλοποιεί πλέον ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε προεκλογικά;

«Η ερώτηση την οποία δεν μπορεί να απαντήσει κανείς λογικά είναι, τι ακριβώς θέλει ο Τσίπρας; Φυσικά και θέλει να παραμείνει στην εξουσία, όπως όλοι οι πολιτικοί. Δεν διακρίνω όμως έναν ξεκάθαρο πολιτικό στόχο εκ μέρους του. Ενώ ζήτησε, για παράδειγμα, από τους Έλληνες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα ελπίζοντας στη στήριξή τους, την οποία και έλαβε, πήγε στη συνέχεια και συμφώνησε με τους πιστωτές ακριβώς τα αντίθετα. Πρόκειται για μια αλλαγή πλεύσης, η οποία δεν είναι καλή ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε για την Ελλάδα».

«ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ»

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + seventeen =