ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΘΥΜΩΣΕΙ.. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ ΑΠΑΡΝΙΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ERMHS ARHS.jpg-

Ρε καραγκιόζη Τσίπρα, ο Ελληνικός Λαός σου είπε ΟΧΙ με 61,3%, ποιο από όλα τα γράμματα δεν κατάλαβες?? Greco Maskara: Το μόνο κοκκινοκάτι που έμεινε στο Σφύριζα είναι το καρότο του Σακελλαρίδη…

Π. ΚΑΜΕΝΟΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΠ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ 32 ΒΟΛΕΥΤΕΣ ! ΕΠΕΣΕ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΜΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τα μέτρα, αλλά και να μην παραιτηθεί από υπουργός, γνωστοποίησε απόψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνη.  Συνεδριάζει στις 8 το πρωί της Τρίτης η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΦΥΡΙΖΑ, οπου βγαίνουν τα μεγάλα μαχαίρια για τη Συμφωνία με το χειρότερο 3ο Μνημόνιο, το οποίο μετά από 5 μήνες συνομιλίες με εταίρους «επιτεύχθηκε» στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Βγήκαν και διαφοροποιήθηκαν  βουλευτές πολλοί  ακόμη και ο «συγκάτοικος» Πάνος Καμένο : Δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», σαν εκείνη του Παπαδήμιου θέλει να πει, υπάρχουν και όρια…

EFKLEIDES TSIPRAS

Κ. Λαπαβίτσας : Είχαμε Συμφωνία, υπό την απειλή του πιο ωμού εκβιασμού και, από ό,τι φαίνεται, με επαχθέστατους όρους. Πανηγυρίζει το εγχώριο μνημονιακό στρατόπεδο και νιώθουν δικαιωμένοι οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί που κατέστρεψαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Επείγει να αναδιατυπωθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αναγκαιότητα της εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ.

«Χθες ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετώπισε πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών όπως Φινλανδία και της Βαλτικής. Ενα πραξικόπημα που έφτασε στο σημείο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός με κατάρρευση τραπεζών και ολικό κούρεμα καταθέσεων. Ο εκβιασμός αυτός διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες», είπε ο κ. Καμμένος.

«Ο πρωθυπουργός, απέναντι σε αυτό τον εκβιασμό και μη έχοντας άλλη δυνατότητα έφτασε στο σημείο, για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, να κάνει μία συμφωνία. Ξεκαθαρίζω ότι η συμφωνία αυτή είναι έξω και πέρα από αυτή που έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ομπάμιας κρυφακούει

 Ο Λευκός Οίκος ακόμη, χαιρέτισε τη συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της, χαρακτηρίζοντάς την έναν «αξιόπιστο» τρόπο να επανέλθει η χώρα στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης. Ο Ομπάμιας παρακολουθούσε κρυφά τις διαπραγματεύσεις΄.. 

«Οι ΑΝΕΛ, σε αυτή τη συμφωνία (σ.σ. μεταξύ των πολιτικών αρχηγών), παρά τις τεράστιες διαφορές, σε ένδειξη καλής θελήσεως και για να βρεθεί μία λύση συμφωνήσαμε. Σε αυτή όμως που φέρνει πολύ νέα δεδομένα, μιλάει για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμων όπως τον κώδικα ποινικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμη και συνταγματικών αξιών. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες που σεβόμαστε», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Αύριο θα συνεδρίασει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και θα λειτουργήσουν τα όργανα του κόμματος.

Απο την πλευρά του ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκηςδήλωσε πως η συμφωνία είναι μια νέα Συνθήκη Βερσαλλιών και πρόσθεσε «Αυτή είναι η πολιτική της ταπείνωσης. Η Τρόικα βεβαιώθηκε ότι θα κάνει τον Αλέξη Τσίπρα να »φάει» κάθε μία λέξη κριτικής που ξεστόμισε για την Τρόικα τα τελευταία πέντε χρόνια. Οχι μόνο αυτούς τους έξι μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά και τα χρόνια πριν από αυτό».(Βίντεο στο τέλος)

Συνολικά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποστασιοποιηθεί από την κεντρική γραμμή υπολογίζονται σε τουλάχιστον 32, αλλά οι διαφωνούνες θα φτάσουν τους 40 τουλάχιστον λατά της ψήφιση της επαχθούς συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Βάσως Χαραλαμπίδου συνεδρίασαν περίπου 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις εξελίξεις.

Οι περισσότεροι ανήκουν στην λεγόμενη Αριστερή Πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κινούνται σε απορριπτική γραμμή για τη συμφωνία και δηλώνουν έτοιμοι να παραιτηθούν από τις έδρες τους.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Αριστερή Πλατφόρμα αρνείται να παραδώσει τις έδρες της, όπως ζητά η πλειοψηφία.

«Δεν απομακρυνθήκαμε εμείς από το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να παίρνει διαζύγιο από τις προγραμματικές του θέσεις» δηλώνει ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Όλα δείχνουν πως το Μνημόνιο διασπά και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε συμβεί με τα προηγούμενα Μνημόνια και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ενώ οι αποχωρούντες-όπως όλα δείχνουν-βουλευτές έχουν την αριθμητική δύναμη που απαιτείται να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, που μάλιστα θα είναι η τρίτη στη σειρά, πάνω από τις ΚΟ Χρυσής Αυγής και Ποταμιού, που διαθέτουν από 17 βουλευτές.

Υπ΄ αυτήν την έννοια είναι καθοριστική η αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα γίνει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ας σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία της Παρασκευής ψήφισαν:

• Δυο βουλευτές ψήφισαν Οχι: Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρέα.

• Οκτώ ψήφισαν «παρών»: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς.

• Έξι ήταν απόντες: Βασίλης Κυριακάκης, Γιάννης Βαρουφάκης, Ραχήλ Μακρή, Ελένη Αυλωνίτου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Δημήτρης Κοδέλας.

Επίσης, οι παρακάτω βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ, αλλά δικαιολόγησαν την ψήφο τους και δήλωσαν ότι δεν στηρίζουν την συμφωνία και τα μέτρα:

 •     Αμμανατίδου Λίτσα
 •     Δελημήτρος Κωνσταντίνος
 •     Ζάννας Ζήσης
 •     Ζερδελής Γιάννης
 •     Ήσυχος Κώστας
 •     Ιωαννίδης Ηλίας
 •     Καματερός Ηλίας
 •     Κριτσωτάκης Μιχάλης
 •     Κώτσιας Θωμάς
 •     Ουζουνίδου Ευγενία
 •     Πετράκος Θανάσης
 •     Σαμοΐλης Στέφανος
 •     Τσανάκα Αλεξάνδρα
 •     Χαραλαμπίδου Δέσποινα
 •     Χουντής Νίκος

«Υπάρχει μία αίσθηση διαίρεσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ένας μέρος των βουλευτών δεν συναινεί στην τακτική που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας», παραδέχεται ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο Bloomberg.

Αποτυπώνοντας το διχαστικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, η Κομμουνιστική Τάση του κόμματος κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για προδοσία.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΕΘΕΣΑΝ ΣΥΓΧΙΣΗ

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve + five =