Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΜΕ «ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΚΡΑΤΟΥΣ» !

PROVATOLYKOS

ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ  ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΟΙΧΤΟΙ/ΕΣ  ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ! ))

 
   
       
 
 
 

«ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» !

Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ «ΝΑΙ» ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΤΗ ΒΟΛΗ
  Αιφνης, με μια πλήρη στροφή του ο Τσίπρας υιοθέτησε χαρακτηριστικά ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ !  Υπό τα μαγεμένα βλέμματα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε σ’ αυτούς και σε όλους μας, ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει εναλλακτική οδός στο σκληρό πακέτο μέτρων,  της κυβέρνηση προς του εταίρους. «Mας απείλησαν ή τα λεφτά ή τις ζωές σας» είπε σχεδόν λιγοθυμώντας ο Τσίπρας, ο «δε μασάω» μέχρι χθες, δείχνοντας περίεργα και σαν ταπεινωμένος.

 Την Απάντηση υπέβαλαν στη συνεδρίαση πέντε στελέχη που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, δηλώνοντας ευθέως πως «η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία άλλη επιλογή στην κρίσιμη αυτή συγκυρία από το να απορρίψει τον εκβιασμό των «θεσμών» για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεων»,

Κανονικά, άν δεν ισχύσει ό,τι «το παίξανε στα ζάρια και χάσανε», θα μας «φάνε » όλους, ή σχεδόν, τα γκεμπελοϊδή που συχνάζουν στη Βολή..  Βαδίζουν βάσει σχέδιου με υποβολέα, προκαλούν τα γεγονότα.

Το ερώτημα που τίθεται αυτή τη στιγμή, είναι εάν προχωρήσουν σε ευθεία σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα, μαζί κι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το κείμενο φέρει τις υπογραφές του βουλευτή και μέλους της ΠΓ Στάθη Λεουτσάκου, των βουλευτών Κώστα Λαπαβίτσα και Θανάση Πετράκου και των μελών της ΠΓ Αντώνη Νταβανέλου και Σόφης Παπαδόγιαννη.  Το «ΟΧΙ» της Ραχήλ Μακρή, στο βίντεο παρακάτω.

Η κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει προς τους θεσμούς και να διακηρύξει στον ελληνικό λαό, πως «έστω και την ύστατη στιγμή, αν δεν γίνει δεκτός ένας θετικός συμβιβασμός, που να αποτυπώνεται σε ένα πρόγραμμα που θα τερματίζει τη λιτότητα, θα παρέχει ικανή ρευστότητα στην οικονομία και θα διασφαλίζει τη βαθιά διαγραφή του χρέους, τότε είναι έτοιμη να ακολουθήσει έναν εναλλακτικό προοδευτικό δρόμο, που θα θέτει υπό αμφισβήτηση την παρουσία της χώρας μας στην ευρωζώνη, ενώ θα διακόπτει την αποπληρωμή του χρέους».

Επιπλέον αναφέρεται ότι εφόσον το επιβάλλουν οι συνθήκες, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα και τη στοιχειώδη ρευστότητα προκειμένου να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα-γέφυρα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, που θα της επιτρέψει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό. Ειδικότερα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για 1) Ριζική αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος με εθνικοποίηση και αναπροσανατολισμό σε αναπτυξιακή κατεύθυνση υπό κοινωνικό έλεγχο 2) Πλήρη απόρριψη της δημοσιονομικής λιτότητας με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους και την έξοδο της οικονομίας από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. 3) Εκκίνηση των διαδικασιών εξόδου από το ευρώ και της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που αποτελούν απολύτως διαχειρίσιμη επιλογή και μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο προσανατολισμένο στην παραγωγή, την ανάπτυξη και την αλλαγή των κοινωνικών συσχετισμών, προς όφελος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

μπαρουφογρια

Η Μπαρουφόγρια αποφεύγει να ψηφίσει  ΤΟ «ΝΑΙ» απόψε στη Βολή. Το, «δεν θα ανεχθώ να μην έχουμε τη δεδηλωμένη» του Τσίπρα, νωρίτερα στην κοινοβουλευτική ομάδα, είχε και τόνο απειλής διαγραφών για όσους δεν στηρίξουν την συμφωνία που προτείνει η «ελληνική»  κυβέρνηση.

«Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας, ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Ο Τσίπρας στην ομιλία του υπήρξε αποκαλυπτικός. 
«Εδώ κινδυνεύουμε να ανατιναχτεί το κράτος, δεν μιλάμε για Grexit, μιλάμε για άτακτη χρεοκοπία, με ότι αυτό συνεπάγεται», τόνισε, απορρίπτοντας, επί της ουσίας, τη θέση που έχει εκφραστεί από μερίδα κομματικών και κυβερνητικών στελεχών ότι το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν είναι καταστροφικό, αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική για την κυβέρνηση.
«Δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, η εντολή ήταν να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup», συνέχισε ο πρωθυπουργός. Έκλεισε, δε, την ομιλία του με τη φράση «ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή φεύγουμε όλοι μαζί», ζητώντας από την Κ.Ο. να δώσει μια ξεκάθαρη στήριξη στην κυβέρνηση και να μην επιτρέψει να διαμορφωθεί κλίμα σύγχυσης ή αμφισβήτησης ως προς τις προθέσεις για επίτευξη συμφωνίας.
Λίγο αργότερα, παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης Γ. Δραγασάκης ζήτησε «επιτέλους να κυβερνήσουμε», προτείνοντας την αξιολόγηση των στελεχών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως προς αυτό. Επίσης πρόσθεσε: «πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη». Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι κατά τον ίδιο δεν υπάρχει εναλλακτική.
Μια σειρά από κομματικά και κυβερνητικά στελέχη τοποθετήθηκαν σε λογική αναγκαστικής συνθηκολόγησης, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο κινείται η κυβέρνησης είναι μονόδρoμος, αλλά πρόκειται για προσωρινή υπαναχώρηση, ώστε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τις δυνατότητες από την επιτευξη συμφωνίας και μακροπρόθεσμα να υλοποιήσει την πολιτική της.
Ο υπουργός ΟικονομΙκών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα έχει δυσκολίες, αλλά και βελτιώσεις σε σχέση με την πρόταση της προηγούμενης εβδομάδας και πρόσθεσε ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή θα συνεχισθεί η προσπάθεια για επιπλέον βελτιώσεις», ενισχύοντας την ασάφεια και το «έτσι θέλω» της φάσης.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × two =