ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΚΕΡΔΟΣ» ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΜΕ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» ;;

ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 3 ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ! 

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΤΙΒΙ!

ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο όριο της κατάρρευσης, λίγο πριν ξεκαθαρίσει εάν θα υπάρξει τελικώς συμφωνία Ελλάδας – εταίρων ή μια έξοδος της χώρας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, τονίζουν σε ρεπορτάζ τους οι New York Times, συμπληρώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη για τους Έλληνες.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

Επιχειρήσεις και ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν, όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, ότι ήδη έχει επέλθει μεγάλη ζημία στο οικονομικό κλίμα, η οποία θα γίνει βαρύτερη σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.

Με τις τράπεζες κλειστές και το ελληνικό κράτος πρακτικά χρεοκοπημένο, η απομόνωση της Ελλάδας από την παγκόσμια οικονομία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για μια χώρα η οποία εισάγει το 65% των αγαθών από το εξωτερικό, τονίζουν οι NYT.

Προσθέτουν δε ότι μεγάλα κοντέινερ με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα προϊόντα αρχίζουν να «στοιβάζονται» στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι έλεγχοι κίνησης κεφαλαίων κάνουν αδύνατη την εξόφληση των προμηθευτών.

ΝΕΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 80 ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ :

Στην επιστολή που απέστειλε η κυβέρνηση προς τον ESM δεν αναφέρεται το ποσό του δανείου που αιτείται η Ελλάδα από τους Θεσμούς, θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι αυτό δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 60 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δανειακές ανάγκες που έχει να εκπληρώσει η Ελλάδα μέχρι και το 2017 ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ, καθώς θα πρέπει να πληρώσει τόκους δανείων, λήξεις ομολόγων και πληρωμές δόσεων, αρχής γενομένης από την 13η Ιουλίου, όταν και η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 450 εκατ ευρώ στο ΔΝΤ, και τις 20 Ιουλίου όταν η Αθήνα θα πρέπει να αποπληρώσει «ακούρευτα» ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ αξίας 3,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, σε αυτά τα 60 δισ. ευρώ θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον ακόμα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι οι Θεσμοί θα ζητήσουν να υπάρξει και ένα «μαξιλάρι» τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ανεβάζοντας τον τελικό λογαριασμό στα 80 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα-φωτιά

Το νέο βαρύ πακέτο θα συνοδευθεί με νέα υφεσιακά μέτρα, τα οποία θα φτάνουν τουλάχιστον τα 10 δισ. ευρώ. Αν και ο κατάλογος των μέτρων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει:

1. ΦΠΑ 13% για ξενοδοχεία και βασικά τρόφιμα και 23% για την εστίαση και όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα.

2. Αν και η Αθήνα επιμένει στη διατήρηση της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, οι δανειστές φαίνεται ότι απαιτούν την κατάργησή της, όπως και των υπόλοιπων εξαιρέσεων που προβλέπει ο ΦΠΑ.

3. Αύξηση στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων στο 100%, σταδιακά από το 2016.

4. Κατάργηση της προνομιακής φορολόγησης των αγροτών σταδιακά έως το τέλος του 2017.

5. Μείωση των στρατιωτικών δαπανών κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016 και 400 εκατομμύρια το 2017.

6. ΕΝΦΙΑ ως το 2016 τουλάχιστον, με σταθερό στόχο είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ ετησίως.

7. Εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού από τον Οκτώβριο του 2015, αφού πρώτα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες.

8. Αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας βιωσιμότητας και μηδενικού ελλείμματος τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού.

9. Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2019 και στη συνέχεια αντικατάστασή του από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

10. Σταδιακή κατάργηση από την 31η Οκτωβρίου 2015 και έως το τέλος του 2017 όλων των φόρων υπέρ τρίτων.

11. Aναστολή των κυβερνητικών σχεδίων για τις αλλαγές στα εργασιακά και νομοθέτηση του νέου πλαισίου το φθινόπωρο του 2015.

12. Aμεση εφαρμογή των συστάσεων που περιλαμβάνονται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και αφορά τουριστικά καταλύματα, τουριστικά λεωφορεία, άδειες φορτηγών, οικοδομή κ.λπ.

13. Eφαρμογή των συστάσεων της δεύτερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ

14. Aνοιγμα επαγγελμάτων για συμβολαιογράφους, λογιστές, δικαστικούς επιμελητές κ.λπ.

15. Yλοποίηση προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Συγκεκριμένα, ο ΑΔΜΗΕ θα διαχωριστεί μεν από τη ΔΕΗ, αλλά θα παραμείνει κατά πλειοψηφία υπό κρατική κυριότητα.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + four =