ΟΡΓΟΥΕΛ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ESM ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΡΩΤΑΓΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΟ

Ο ΕΥΡΩΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ !

EVRWPH MENOYME

Η επιμονή στη διάσωση του Ευρώ και η σπουδή πάση θυσία να προλάβουν να οργανώσουν το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) για τη «σωτηρία» των ευρωπαϊκών λαών, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεράστιο κόλπο λεηλασίας που στήνεται στις πλάτες όλων μας! Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση = Ευρωπαϊκός ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ  !! 

 

ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ !

Για να ληφθεί πάντως το «πακέτο» των 70 δισ. ευρώ, όπως εκτιμάται, για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα πρέπει να ξεκινήσουν από την επόμενη κιόλας εβδομάδα να εφαρμόζονται μέτρα και μεταρρυθμίσεις σε μία ίδια καταστραμμένη οικονομία και κοινωνία. Τους «αριστερούς» μαζί και τους «πατριωτες» της συγκυβέρνησης δεν τους απασχολεί εάν αυτό ήθελε ο ελληνικός λαός όταν ψήφιζε «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής..  
   

Ευρωτσολιάδες το απόγευμα σε αραιή συγκέντρωση μπροστά από τη Βολή των αχρείων ξόρκισαν το Γκρέξιτ που ενδεχομένως θα μπορούσε να τους εξισώσει με τον μισητό λαουτζίκο των Ελλήνων..

«Εντός του πλαισίου του προγράμματος, προτείνουμε να εφαρμόσουμε άμεσα σειρά μέτρων, αρχής γενομένης ακόμα και από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που σχετίζονται με τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις συντάξεις», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τσακαλώτος.
Ποια είναι αυτά; Διαβάστε και πάρτε μία γεύση από το τι μας περιμένει:
1. Στο 23% θα πάει η εστίαση και τα περισσότερα τρόφιμα, στο 13% τα ξενοδοχεία και το ηλεκτρικό, στο 6% φάρμακα, βιβλία και θέατρα, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα διατηρηθεί η έκπτωση 30% για τα νησιά του Αιγαίου.
Αυτό σημαίνει πως όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα θα έχουν ΦΠΑ 23% από 13% που είναι τώρα. Στο 23% θα μεταταχθούν και οι υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, αεροπλάνων, πλοίων, κόμιστρα ταξί), σερβιριζόμενα είδη σε καταστήματα μαζικής εστίασης, υπηρεσίες επισκευής παλαιών κατοικιών, δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια, εισιτήρια θεαμάτων (κινηματογράφων κ.λπ., πλην θεάτρων).
Οι τιμές όλων των παραπάνω ειδών και υπηρεσιών θα αυξηθούν άμεσα κατά 8,85%, καθώς θα είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών να «απορροφήσουν» την αύξηση του ΦΠΑ κρατώντας αμετάβλητες τις τιμές τους.
2. Οι συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αυξηθούν κατά 50% έως και 185,71% για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, τα οποία θα αποκτηθούν εντός του τρέχοντος έτους. Οι νέοι προτεινόμενοι αυξημένοι συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης διαμορφώνονται ως εξής: 2% (από 1,4%) για ετήσια εισοδήματα από 30.001 έως 50.000 ευρώ, 4% (από 2,1%) για ετήσια εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ, 6% (από 2,8%) για ετήσια εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ, 8% (από 2,8%) για ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.
3. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αυξάνεται κατά 30%, από το 10% στο 13% του αντίστοιχου τεκμηρίου διαβίωσης για τα Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, τις πισίνες, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Ο φόρος θα επεκταθεί και στα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων.
4. Θα καταργηθούν σταδιακά οι περισσότεροι φόροι υπερ τρίτων, θα καταργηθεί η επιστροφή ΕΦΚ από το πετρέλαιο για τους αγρότες και θα υπάρξει πλήρης ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
5. Όσον αφορά στις συντάξεις, θα υπάρξουν αναδρομικές περικοπές στις επικουρικές ύψους από 8% ως 15% με πιθανή μείωση των κύριων συντάξεων όσων λαμβάνουν ποσά άνω των 1.500 ευρώ, θα υπάρξει μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, θα αυξηθεί το «πέναλτι» για όσους λαμβάνουν σύνταξη πρόωρα και θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας κατά 2 ως 12 χρόνια.
6. Αναμένονται παρεμβάσεις στο ΕΚΑΣ, άγνωστο ποιες, αύξηση της εισφοράς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παραμονή του ΕΝΦΙΑ  (ίσως με μικρές αλλαγές) ως το τέλος του νέου μνημονίου.
7. Επίσης, θα αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας, θα καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες, θα αυξηθεί η φορολόγηση των  επιχειρήσεων από το 26% στο 28% και πιθανόν θα αυξηθεί η προκαταβολή του φόρου στο 100% για επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Το τελευταίο, πάντως, μέτρο οι δανειστές το θεωρούν υφεσιακό (λες και τα άλλα είναι αναπτυξιακά) και παίζεται αν θα εφαρμοστεί.
Κατά τα άλλα θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που παραμένουμε εντός του ευρώ…))
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο!!!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + twenty =