ΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ Σ’ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΞΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Τη δεύτερη δόση των 120 ευρώ θα μπορούν να λαμβάνουν από σήμερα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν κάρτα ανάληψης, από τα περίπου 1.250 τραπεζικά υποκαταστήματα που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Βάσει της υπουργικής απόφασης που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, παρατείνεται η τραπεζική αργία, ενώ το όριο ανάληψης στα ATM παραμένει στα 60 ευρώ ανά ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι όσοι συνταξιούχοι δεν έλαβαν την πρώτη δόση των 120 ευρώ έως και χθες δεν δικαιούνται να λάβουν από σήμερα 240 ευρώ, παρά μόνο τη δεύτερη δόση των 120 ευρώ.

ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ;;(video)

Σε υποχρεωτική αργία ΠΟΛΛΕΣ χιλιάδες εργαζόμενοι…

 

Αναγκαστικές άδειες, διαθεσιμότητα, εκ περιτροπής εργασία, καθυστερήσεις πληρωμών συν περιορισμός στα μετρητά.

Η τραπεζική αργία, ο έλεγχος κίνησης κεφαλαίων και η βαριά σκιά που ρίχνουν τα κανάλια στην καθημερινότητα δείχνουν τα  δόντια τους στους Ελληνες που προσπαθούν ακόμα να  εργαστούν.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ !

Τασία xristodoulopoulou

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ με ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώνεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στους μετανάστες δεύτερης γενιάς.  «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους της ιδιότητα του πολίτη» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τ. Χριστοδουλοπούλου, συμπληρώνοντας ότι «όλοι αυτοί μέχρι σήμερα είναι υπήκοοι, καθώς είχαν μόνο υποχρεώσεις προς τον ηγεμόνα, δηλαδή το κράτος». ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ..))        

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναζητούν τρόπους μείωσης του κόστους. Δεν λείπουν ωστόσο και εκείνοι που σπεύδουν στον αντίποδα να προπληρώσουν μισθοδοσίες Ιουλίου ή ακόμη και Αυγούστου, όπως και επίδομα άδειας, υπό τον φόβο ενός ενδεχόμενου κουρέματος των καταθέσεων.
Η πρακτική που έχει εντοπιστεί να εφαρμόζεται πριν ακόμη και από το δημοψήφισμα είναι η επιβολή «υποχρεωτικής αργίας» από εργοδότες που επικαλούνται λόγους ανωτέρας βίας και σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Αν και η λογική είναι η περιστολή του εργασιακού κόστους, συνδικαλιστικά στελέχη επισημαίνουν πως στην περίπτωση αυτή ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει το σύνολο του ημερομισθίου στον εργαζόμενο.
Την ίδια στιγμή, αρκετοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να λάβουν την κανονική άδειά τους αυτές τις μέρες με αποδοχές. Συνδικαλιστικά στελέχη επισημαίνουν πως τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται σε κλάδους όπως η παροχή υπηρεσιών, το εμπόριο, ο επισιτισμός κ.ά., ενώ στις εξαιρέσεις ανήκει ο κλάδος των τροφίμων.
Αλλη πρακτική που εφαρμόζεται είναι η διαθεσιμότητα. Ο εργοδότης κλείνει ένα μέρος ή το σύνολο της δραστηριότητάς του για κάποιο διάστημα και θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζομένους καταβάλλοντας το 50% του μισθού. Συνδικαλιστές εκτιμούν πως την περασμένη εβδομάδα τα φαινόμενα αυτά επηρέασαν το 10%-15% του ιδιωτικού τομέα.
Ενδεικτικό είναι πως έχει πληγεί και ο κλάδος της εστίασης, με συνδικαλιστές να υποστηρίζουν πως ταβέρνες κι εστιατόρια οδηγούν εργαζόμενους σε αναγκαστικές άδειες ή εκ περιτροπής εργασία.
«Ο ιδιωτικός τομέας είναι ακόμη μία φορά το θύμα. Ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία και να εξομαλυνθεί η κατάσταση», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, Παναγιώτης Προύντζος.
Οι καταγγελίες έρχονται κυρίως από την ηπειρωτική Ελλάδα και από περιοχές με μέτρια ή χαμηλή τουριστική κίνηση, εξηγεί ο ίδιος κι εκτιμά πως δεν αποκλείεται σε αυτές τις περιοχές να αγγίζουν σχεδόν το μισό προσωπικό στον χώρο της εστίασης, δηλαδή ίσως και 20.000 άτομα.
Στον ξενοδοχειακό κλάδο δεν έχουν αναφερθεί αντίστοιχα φαινόμενα, ωστόσο χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει εκεί -όπως και σε άλλους τομείς της οικονομίας- χωρίς μηνιάτικο. Σύμφωνα με τον κ. Προύντζο, ένα μικρό ποσοστό επιχειρήσεων στα τουριστικά επαγγέλματα και τον επισιτισμό πλήρωσε μέσω ηλεκτρονικής πίστωσης, ενώ ελάχιστοι έχουν πληρώσει σε μετρητά. Η απλήρωτη εργασία εντείνεται στη σκιά των capital controls και σε κλάδους με μεγάλη επισφάλεια, όπως είναι οι εταιρείες φύλαξης, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, κούριερ κ.λπ. Εργατολόγοι επισημαίνουν πως υπό προϋποθέσεις επιτρέπεται μόνο η μετατροπή σύμβασης πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής και η διαθεσιμότητα με καταβολή 50% του μισθού. Αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών δεν θεωρείται σύννομη.
Τρίχες.. Δείτε το βίντεο καλύτερα να ξέρετε τι βιολί βαράει με τα «ανοικτά σύνορα» το ζαρωμένο πραχτώρευμαΤασία.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 3 =