«ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ» ! – ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !

Iskra: Ανοιξε ο δρόμος για συμφωνία με τους θεσμούς;

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΟ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ))

ΕΥΡΩΝΤΑΧΑΟΥ Η ΑΤΥΧΗ ΕΛΛΑΣ !

ΚΑΙ Ο «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ 62%  ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Σε ένα άρθρο και στα αγγλικά κατατέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 9 Ιουλίου στη Βουλή η ελληνική πρόταση, τα μέτρα της οποίας ανοίγουν τον δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.
Η  ελληνική πρόταση έχει ήδη σταλεί, κάτι που επιβεβαίωσε και  ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ.

sysitio

Η ψηφοφορία θα γίνει στις 14.00 της Παρασκευής, ενώ θα έχει προηγηθεί από τις 8.00 η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως «πεποίθηση της κυβέρνησης και του κυβερνητικού συμβουλίου είναι ότι η ελληνική πρόταση ανταποκρίνεται στο μήνυμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ήταν για μια βιώσιμη συμφωνία που δημιουργεί προοπτική στην ελληνική οικονομία, καθώς μπαίνει το ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο».

Τονίζουν δε,  ότι η πρόταση της κυβέρνησης «χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι μια πρόταση που δεν έχει δυσκολίες είναι μια πρόταση με την οποία μπορεί η κυβέρνηση να επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους…

Μετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου, το Iskra ανάρτησε κείμενο που μιλά για συμφωνία με τους θεσμούς. Στο κυβερνητικό συμβούλιο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε διατυπώσει «ενστάσεις» κατά πληροφορίες επί του σκληρού «πακέτου»

Η ιστοσελίδα που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον τίτλο «Άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία με τους θεσμούς;» δείχνει ότι αναφέρει την συμφωνία με τους εταίρους, δίχως να αναφέρει τυχόν αντιρρήσεις παρότι ο κ.Λαφαζάνης δεν έδειχνε θετικός στα μέτρα…))

Το κείμενο που δημοσιεύθηκε αναφέρει »Εγκρίθηκε με πλειοψηφία η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους «θεσμούς» από το Κυβερνητικό Συμβούλιο, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι σε λίγες ώρες θα κατατεθεί.

«Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς αν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση απάντησε ότι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και προχωρούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ και πρόκειται να κατατεθεί στο Eurogroup του Σαββάτου».

Την διέρρευσαν στη Ναυτεμπορική και έχει ως εξής:

1. Η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας [ESM] αφορά τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας από την 01/07/2015 έως τις 30/06/2018, για τρία δηλαδή χρόνια. Και περιλαμβάνει ακόμα την ρύθμιση του χρέους καθώς και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ.

2. Στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος [1%, 2% και 3% του ΑΕΠ] θα επανεξεταστούν, καθώς τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί.

3. Τα βασικά τρόφιμα και ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είναι στο 13%. Διατηρείται η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι το τέλος του 2016, εκτός από τα πλουσιότερα και πιο τουριστικά. Η κατάργηση της έκπτωσης στα απομακρυσμένα νησιά θα γίνει στο τέλος του 2016 και όταν θα έχει δημιουργηθεί μηχανισμός αποζημίωσης των μόνιμων κατοίκων. Οι συντελεστές ΦΠΑ θα επανεξεταστούν στο τέλος του 2016.

4. Το ΕΚΑΣ θα χορηγείται μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, οπότε και θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κοινωνικής πρόνοιας.

5. Αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, που θα έρθει προς ψήφιση νέα νομοθεσία.

6. Σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης για τους αγρότες με ομαλή αποκλιμάκωση της επιδότησης πετρελαίου που θα απορροφηθεί από την πτώση των διεθνών τιμών.

7. Αύξηση του εταιρικού φόρου από 26% στο 28%.

8. Νέα πρόταση για ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής με:

** έλεγχο των αδήλωτων καταθέσεων μέσω διασταύρωσης των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

** εισαγωγή προγράμματος εθελοντικής δήλωσης με τις κατάλληλες ποινές, κίνητρα και διαδικασίες βεβαίωσης σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές,

** αίτηση στις χώρες μέλη της ΕΕ για παροχή δεδομένων σχετικά με την ιδιοκτησία ελλήνων και την προέλευσή της

 

9. Θέσπιση περιουσιολογίου.

 

10. Ο νέος νόμος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα είναι έτοιμος το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

 

11. Στις αγορές προϊόντων, η κυβέρνηση:

** Θα διατηρήσει το σημερινό  καθεστώς για τα ΜΗΣΥΦΑ [Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα], ψωμί, γάλα, Κυριακές.

** Θα μειώσει τη γραφειοκρατία  με τη δημιουργία «one stop shop» για τις επιχειρήσεις.

 

12. Μείωση συντελεστή σε φάρμακα, βιβλία, εισιτήρια θεάτρου σε 6% από 6,5%.

 

13. Βελτίωση του ποινικού δικαίου για τη φοροδιαφυγή.

 

14. Αύξηση φόρου ναυτιλιακών επιχειρήσεων και κατάργηση προνομίων εφοπλιστών.

 

15. Αύξηση φόρου πολυτελείας και εφαρμογή του και στα σκάφη αναψυχής.

 

16. Άμεση εφαρμογή του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.

 

17. Εισαγωγή σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ νέων μεταρρυθμίσεων για το σπάσιμο των καρτέλ σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσα ενημέρωσης.

Πολύς κόσμος βγάζει διαβατήρια αυτή την εποχή.. Οσοι μπορούν..Και τρέχουν προς την Ευρώπη κυρίως όπου, λόγω «διαπραγμάτευσης»  φουντώνει ο ρατσισμός απέναντι στα κορόϊδα τους Ελληνες, τους οποίους θεωρούν μπαταχτσήδες..

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 3 =