ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΕΛΛΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ-51 ΔΙΣ ΜΕ 3ΧΡΟΝΟ, ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΕΥΡΩΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ESM (ΤΟΥ ΟΡΓΟΥΕΛ) !

ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΘΕΣΜΟΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑ ΚΡΑΧ !

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

«Ο ESM έλαβε το ελληνικό αίτημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μηχανισμού, ο οποίος δημιουργήθηκε κατ΄εικόνα ΔΝΤ όταν ο «Γιώργος» εβαζε την Ελλάδα στα δεσμά, προκειμένου να συγκροτηθεί η Τρόϊκα νυν «ΘΕΣΜΟΙ», να επιβλέπει το Πείραμα της Εθνοκάθαρσης των Ελλήνων, από κυβερνήσεις  Ληστάρχων-προδοτών.   Λίγο αργότερα η Αθήνα δημοσιοποίησε το αίτημα της Ελλάδας και οι Αμερικάνοι επανέλαβαν τις λυσσαλέες πιέσεις τους στο Βερολίνο με απειλές πως το Γκρέξιτ αποτελεί «γεωπολιτικό λάθος.

Yπό αναστολή παραμένουν οι μετοχές στους δείκτες του NYSE, από τις 6μιση τ’ απόγευμα.»Για τεχνικούς λόγους»,οι οποίοι είπανδεν αφορούν σε κυβερνοεπίθεση

 

Κατά τη φανερή διαδικασία, οι υπουργοί του Eurogroup θα εξετάσουν την αίτηση, η οποία θα απευθυνθεί επισήμως στον επικεφαλής φαιδρεπίφαιδρο Γερουν, σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο για να το εξετάσει η εξωχότητά του..  Θα έχει προηγηθεί η εξέταση του ελληνικού αιτήματος από τη σημερινή διάσκεψη της ευρωομάδας εργασίας.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει νέες προτάσεις προς τους δανειστές, με διορία την Πέμπτη. Οι προτάσεις θα εξεταστούν από το Eurogroup και στη συνέχεια την Κυριακή από τους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους ηγέτες των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο οι Σύνοδοι Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν για τον σκοπό αυτό στις Βρυξέλλες να είναι και οι τελικές για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

«Συσσωμες», λέει το κατοχικό «ρεπορτάζ», οι ευρωμαριονέτες του αναγκαστικού χρέους, «ηγέτες» και υπουργοί, καθώς και εκπρόσωποι των «Θεσμών» ξαφνικά απ’ το πουθενά, ξεκαθαρίζουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία για επίτευξη συμφωνίας, καθώς ο χρόνος έχει τελειώσει, και απειλούν την υπόδουλη Ελλάδα με ένα Grexit ! ))

Ενδιαφέρον  παρουσιάζει η αμερικανική θέση, την οποία όμως δεν έχουν λεφτά να την υποστηρίξουν γιατί εκεί τα φάγαν όλα οι τραπεζαλήτες των αγορών και έχουν χρέος 17 τρις.. Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού δήλωσε στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς ότι θα ήταν γεωπολιτικό λάθος η χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα, λες και δεν έχει συμβεί..  Ζήτησε από τους Ευρωπαίους «εταίρους» την αναδιάρθρωση με κούρεμα του ελληνικού χρέους «διότι απλά δεν είναι βιώσιμο».

Μάλιστα τόνισε ότι είναι ορθή η προσέγγιση του ΔΝΤ για το θέμα του χρέους(αναμφίβολα) και πρόσθεσε ότι το Ταμείο υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο εδώ και πολύ καιρό, λες κι είναι δύσκολο να γίνουν απλές πράξεις. Είπε συγκεκριμένα:

“Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Αυτό που θα δούμε τις επόμενες μέρες είναι ότι τα μέρη θα έρθουν μαζί για να χτίσουν αρκετή εμπιστοσύνη (…)). Η Ελλάδα θα λάβει τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν, έτσι ώστε η Ευρώπη θα αναδιαρθρώσει το χρέος κατά τρόπο που να είναι πιο βιώσιμο,” σημείωσε.

Με έμμεσο τρόπο, για να μη μας κακοκαρδίσει, ο κ. Λιού πρότεινε στην Ελλάδα να κάνει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις και στους Ευρωπαίους να «δώσουν» την αναδιάρθρωση, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να «πουλήσουν»  το πακέτο συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό και οι Ευρωπαίοι στους λαούς τους.

“Είναι λάθος για την ευρωπαϊκή οικονομία, για την παγκόσμια οικονομία, να αναλάβουν (οι Ελληνες και οι Ευρωπαίοι) τους κινδύνους που συνεπάγεται μια ανεξέλεγκτη κρίση στην Ελλάδα».

Ο Αμερικανός υπουργός θύμισε ότι είναι σε συνεχή επαφή με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με μια ελληνική κρίση χρέους και αποκάλυψε ότι ανάμεσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους του, οι περισσότεροι είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ… (εκεί,στην ευρωεκδίωξη μας βρίσκεται η όποια ελπίδα σωτηρία μας)

Τόνισε ότι η κρίση απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωζώνη και αυτό θα αυξήσει τις δυσκολίες για τον ελληνικό λαό. «Θα είναι πορεία προς το άγνωστο η έξοδος από την Ευρωζώνη. Και αυτό το άγνωστο αποτελεί ρίσκο για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. Θα είναι γεωπολιτικό λάθος», επανέλαβε ο Αμερικανός υπουργός, αλλά δεν μπορεί να μας στείλει αμερικανική βοήθεια απ’ τα παλιά.. ))

Σύμφωνα με τον κ. Λιού, ο κίνδυνος είναι πολύ διαφορετικός από το 2010 και το 2012 και υποστήριξε ότι η Αμερική δεν κινδυνεύει. Η απειλή μετάδοσης της κρίσης δεν είναι μεγάλη πιά, τόνισε, ενώ τα γεγονότα που έρχονται από την Κίνα τον διαψεύδουν..

Πολύ καλή η παράσταση του Τσίπρα και της Ελλάδας γενικά στο Ευρωκοινοβούλιο. Απλώς,  η πολιτική και οικονομική συγκυρία απαιτούν να μην εθελοτυφλούμε, απαιτείται η έξοδος προς δραχμή για να ανασυγκροτηθούμε.. Είναι κουτό να εμπιστευθούμε τους ευρωφασιστικούς θεσμούς αυτή την εποχή. Γενική η συγκίνηση από την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Μανώλη Γλέζου..

Εν τω μεταξύ, ο μικρόκοσμος των δωσιλόγων, με τους οποίους «μαζί τα φάγαμε» έχει πάθει ταράκουλο απ’ το φόβο του στο μυαλό.. Συγκεκριμμένα πριν από λίγο είχαμε παραλήρημα του ΠοταμόΣταυρου και της Φωφάρας προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που ποτέ δεν πεθαίνει .

Ο Σταύρος μίλησε για «προδοσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αν βγούμε απο το ευρώ».

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει την πρότασή της που θα μας κρατήσει στην ΕΕ. Κάθε άλλη πράξη είναι προδοσία και θα αντιμετωπισθεί ως προδοσία από τον ελληνικό λαό» είπε συγκεκριμένα.

Συνεργάτες του εξηγούσαν ότι ότι «Θα τον καθίσουν στο σκαμνί αν δεν συφωνήσει»

Στην ίδια κατεύθυνση και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά αποκάλεσε τον Αλέξη μας «προδότη και ρίψασπι» (!), ζητώντας άνευ όρων συνθηκολόγηση με τους δανειστές.

Ηδη από εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ Ν.Μηταράκης είπε ότι θα τον καθίσουν στο σκαμνί για «εσχάτη προδοσία».

Η ποινή για εσχάtη προδοσία είναι θάνατος μέσω εκτέλεσης! 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × one =