ΜΟΝΟΝ ΜΕ «ΟΧΙ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΣΗ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

OXI1

«ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑΤΑ» Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ» !

«ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ»οι κατακτητές στο μέτωπο ΗΠΑ-ΕυρωΓερμανίας αποποιούμενοι την καυτή πατάτα της Εθνοκάθαρσης που μαζί κι απο κοινού επέβαλαν στην Ελλάδα για να γίνει «αγνώριστη». Ετσι έλεγε ο «Γιώργος» βάζοντας το ΔΝΤ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αναγκαστικά με την ίδια καλοσχεδιασμένη κίνηση… 

ΣΟΪΜΠΛΕ

N.Y. TIMES : Ο Γερμανός υπουργός  Οικονομικών Β. Σόιμπλε ήταν αυτός που έλαβε την απόφαση για  έλεγχο ροών και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών.

 

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δημοσιοποιεί επιστολή προειδοποίηση προς την Κριστίν Λαγκάρντ. Η επιστολή που  υπογράφουν 9 μέλη του Κογκρέσου και ένας Γερουσιαστής περιέχει απίστευτες οι απειλές  προς την Κ.Λαγκάρντ αλλά και τους υπεύθυνους του Ταμείου τονίζοντας ότι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τυχόν «ανεπιθύμητα» αποτελέσματα. Βασικά φοβούνται μήπως οι «έλληνες» Αλητ με το Σφύριζα, η άλλο πολιτικό σχήμα πάνε κατά Μόσχα μεριά. Δείτε αναλυτικά..

«Σου στέλνουμε την επιστολή γιατί ανησυχούμε για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, των οποίων το ΔΝΤ είναι μέλος. Σε περίπτωση μη συμφωνίας δεν θα υπάρξει μόνο πλήγμα στην ελληνική και ευρωπαική οικονομία αλλά και στην παγκόσμια.
Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και η πιστωτική ασφυξία που έχουν επιβληθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ώστε να αναγκάσει τους Έλληνες για παραχωρήσεις, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην ύφεση και καθιστούν δύσκολη την ανάκαμψη.
Ανησυχούμε από τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Ταμείου για την «σκληρή γραμμή» με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει επί έξι χρόνια, μειώθηκε δραματικά το ΑΕΠ τους, αυξήθηκε η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί
Πέσατε έξω στις προβλέψεις σας ενώ δεν υπήρξε ανάκαμψη. Η πιστωτική ασφυξία της ΕΚΤ οδήγησε στην φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες
Τα ελληνικά νοσοκομεία δεν χρηματοδούνται πλέον! ΟΙ Έλληνες μεταρρύθμισαν και μείωσαν τον δημόσιο τομέα όπως τους ζητήθηκε. Πέτυχαν την μεγαλύτερη οικονομική προσαρμογή εντός της ζώνης του ευρώ ενώ το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι τα μέτρα λιτότητα κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία.
Το ΔΝΤ αναγνώρισε επίσης τα λάθη τους στις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ε Ελλάδα χρειάζεται μία λύση ενώ έχουν δείξει την προθυμία τους για συμφωνία. Η Ελληνική κυβέρνηση εκλέχθηκε με ισχυρή εντολή να αλλάξει το πρόγραμμα….
Ως μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ προσέξαμε την πρωτοφανή δυσκολία του ΔΝΤ να βρει λύση και αυτό έχει παγκόσμιες επιπτώσεις όχι μόνο επειδή κάποιες χώρες χάνουν την μπιστοσύνη τους στο Ταμείο….
Είναι γνωστό ότι θέλετε θεσμικές αλλαγές… Αν το ΔΝΤ θεωρηθεί υπεύθυνο για επιπλέον ζημιά στην ελληνική οικονομία όπως οι τωρινές απαράδεκτες επιπτώσεις ή οικονομική κατάρρευση δεν θα υπάρξει πλειοψηφία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ γι αυτές που ζητάτε…
Ενώ κλείνει με τη σύσταση «Να δείξετε ευελιξία…»
Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πρώην κορυφαίος συνεργάτης του ΓΑΠ, σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση «Rai Tre», επεξηγεί τη στάση των ΗΠΑ.
«Οι Αμερικανοί μας βοήθησαν να εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους το γεωπολιτικό πλαίσιο και ξέρω ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να παρέμβουν επί του ΔΝΤ, διότι μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος βέτο στο εσωτερικό του”.
Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι ήταν λάθος η εμπλοκή του ΔΝΤ στην ελληνική κρίση ο Κοτζιάς κάνει «γαργάρα» : «Ήταν ένα πρόβλημα(…)) αλλά ήταν λάθος να μην περικοπεί ένα μέρος του χρέους το 2010, όπως και το να επιβληθούν απαράδεκτα μέτρα λιτότητας. Τελικά, ετέθησαν εκτός κινδύνου οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, αλλά όχι η Ελλάδα».
Φαίνεται ότι οι παρασκηνιακές πιέσεις και διαβουλεύσεις των ΗΠΑ έπιασαν τόπο και για το λόγο αυτό το ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για το ελληνικό χρέος ενώ με διαρροή επιβεβαίωσε τον αήθη φανερό, αλλά και «υπόγειο», πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα και συγκεκριμένα η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει μια βιώσιμη συμφωνία με τους δανειστές.
Όπως αναφέρει λοιπόν το Reuters, κυβερνήσεις κρατών μελών της Ευρωζώνης προσπάθησαν -ευτυχώς μάταια- να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση της προκαταρκτικής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, βάσει της οποίας επιβεβαιώνεται η ελληνική κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το έγγραφο, το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο εάν δεν υπάρξει μεγάλη απομείωσή του, ιδίως από τον επίσημο τομέα στην ΕΕ, ενώ η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδοτική υποστήριξη ύψους 50 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.
Δεν υπήρξε ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν θα δημοσιευόταν η ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι αντιτάχθηκαν σε αυτή, ήταν πολύ λιγότεροι από εκείνους που την ενέκριναν — συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, που έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ στους κόλπους του Θεσμού.
«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση», σημείωσε πηγή του ΔΝΤ. «Δεν ζούμε σε έναν πύργο από ελεφαντόδοντο εδώ. Αλλά η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούν να αποφασίζονται τα πάντα με βάση τις δικές της προτεραιότητες»… 
«Φαγωθείτε», λέει η στάση η ελληνική κι αφήστε την Ελλάδα να ξεκινήσει την Κάθαρση στους ποινικούς της Εξουσίας, στους πράχτωρες στη δούλεψή σας όλα αυτά τα χρόνια που μας υπονομεύετε..  Αφήστε μας με αναδιοργάνωση να πάμε σε δραχμή με εθνικοποιήσεις για πλήρη απασχόληση του λαού και επιτέλους αναπτυξιακή πολιτική.. 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − 4 =