ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΧΗ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ – ΖΗΤΟΥΝ «ναι» ΚΙ «οχι» ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ

«ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ «ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ) ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ : ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΛΗ !

ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ, «ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ» ΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ !

«ΟΧΙ» ΣΕ Ο,ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ !

ΑΠΟΧΗ απο Κοροιδία και Απάτη !

Επιστολή Τσίπρα για αποδοχή του Νέου Μνημονίου που ο ίδιος ζητάει να απορρίψουμε στο Δημοψήφισμα !

«ναι» κι «οχι» για να παραμείνουμε υπό «διαπραγμάτευση» στην Ευρώπη

Δημ. Αντωνίου, ιατρός :

Η Κυβέρνηση μας ζητάει να απορρίψουμε με το δημοψήφισμα προτάσεις των Δανειστών, τις οποίες ο Τσίπρας χθές εγγράφως τις αποδέχτηκε όλες χθές (01-07-2015!) ως ένα Νέο Μνημόνιο  με την παρακάτω επιστολή του:

http://www.zougla.gr/politiki/article/aleksis-tsipras-i-elada-apodexete-tous-orous-ton-daniston

Οι προτάσεις αυτές-σύμφωνα με την επιστολή αυτή του Τσίπρα- είναι οι ίδιες (με ελάχιστες ασήμαντες διαφορές) που μας πρότειναν οι Θεσμοί την 25-26/06/2015 στις Βρυξέλλες και τις οποίες ο Τσίπρας απέρριψε, κηρύσσοντας οργισμένος Δημοψήφισμα!

Κι επιπλέον ο Τσίπρας ζητάει νέο δάνειο από τον ESM («Θεσμούς») 30 δισ. (για να πληρώσει μόνο τα παλαιά δάνεια και «εσωτερικές ανάγκες» της χώρας) προτείνοντας όρους νέου Μνημονίου, ίδιους με αυτούς που μας ζητάει να απορρίψουμε στο δημοψήφισμα !

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=718221

Το άκρως περίεργο όμως γεγονός είναι, ότι οι παραπάνω προτάσεις των Δανειστών-Θεσμών που αυτοί μας πρότειναν την 25-26/06/2015 στις Βρυξέλλες κι επί των οποίων καλείται ο Λαός να ψηφίσει, έχουν αποσυρθεί πλέον από τους δανειστές από την διαπραγμάτευση ! Συνεπώς το Δημοψήφισμα στερείται αντικειμένου κι είναι παράλογο κι άκυρο και για τον λόγο αυτόν.

Για να το «περάσουν» τρομοκρατούν και φέρνουν σε απόγνωση το λαό. Λένε ψέμματα ότι τις τράπεζες έκλεισαν οι δανειστες. Το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή «ελέγχου κεφαλαίων» (capital controls) έγινε με εισήγηση του Δ/του ΤτΕ και ομόφωνης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και την ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου την 28-06-2015 (ΦΕΚ Α` αρ. 65/28-06-2015) κι ήταν απόρροια του πανικού του κόσμου με την ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος την 27-06-2015, Συνεπώς ουσιαστικά και τυπικά την ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών την έχει η κυβέρνηση κι όχι οι Θεσμοί, όπως ψευδώς -δυστυχώς-ισχυρίστηκε ο Πρωθ/ργός στο χθεσινό του (01-07-2015) διάγγελμά του στον ελληνικό λαό.

ΑΥΤΗ είναι η Επιστολή Τσίπρα με την οποία αποδέχεται τις προτάσεις του Γιούνκερ (νένο Μνημόνιο) τις οποίες όμως μας ζητάει να απορρίψουμε στο Δημοψήφισμα….Παραλογισμός, Απάτη κι Εξευτελισμός του Λαού. 

Προς τον πρόεδρο της Κομισιόν
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας 
Μάριο Ντράγκι

Προς την διεθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ
Κριστίν Λαγκάρντ

Σας γράφω για να σας ενημερώσω για τη θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας όσον αφορά τη λίστα των Prior Actions (προαπαιτουμένων) της Staff Level Agreement όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου 2015. 

Η Ελληνική Δημοκρατία είναι έτοιμη να δεχθεί αυτή το staff-level agreement (τεχνική συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων) που υπόκειται στις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή επεξηγήσεις, ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος διάσωσης EFSF και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία εστάλη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνιου 2015 

Όπως θα παρατηρήσετε οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος.

ΦΠΑ
Να διατηρηθεί η έκπτωση του 30% στα νησιά επί των νέων συντελεστών που θα εφαρμοστούν

Δομικά δημοσιονομικά μέτρα
Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής πληρωμής του ατομικού φόρου στο 100% και τη σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών (περιλαμβανομένης της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης) μέχρι το τέλος του 2017.
Περιορισμό των αμυντικών δαπανών στα 200 εκατ. ευρώ γα το 2016 και στα 400 εκατ. ευρώ για το 2017 μέσα από μια συγκεκριμένη ομάδα ενεργειών, περιλαμβανομένων της μείωσης του αριθμού του προσωπικού και προμηθειών.

Συντάξεις
Θα εφαρμοστεί πλήρως η μεταρρύθμιση του 2010 αλλά η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του 2012 (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος) να αναβληθεί μέχρι να εφαρμοστεί η νέα νομοθετική μεταρρύθμιση έως τον Οκτώβριο 2015
Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το τέλος του 2019 αλλά χωρίς άμεση εφαρμογή για το 20% των δικαιούχων
Όλα τα έξοδα θα καταργηθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017 αρχής γενομένης της 31ης Οκτωβρίου 2015.

Εργασιακά
Το νέο εργασιακό πλαίσιο θα νομοθετηθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2015

Αγορές προϊόντων

Άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων συστάσεων από τον ΟΟΣΑ τουριστικές ενοικιάσεις, τουριστικά λεωφορεία, άδειες φορτηγών, κώδικα δεοντολογίας για τα παραδοσιακά τρόφιμα και τους ευρωπαϊκούς κώδικες για τα οικοδομικά υλικά, απελευθέρωση επαγγελμάτων συμβολαιογράφων, αναλογιστών, και δικαστικών επιμελητών, η απελευθέρωση της αγοράς των γυμναστηρίων και η εξάλειψη ενός σημαντικού ποσοστού ενοχλητικών χρεώσεων.

Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, εφαρμογή ενός γενναίου προγράμματος μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων:

– Δημιουργία υπηρεσιών Οne-Stop-Shop (OSS) για επιχειρήσεις (ανάλυση των βέλτιστων πρακτικών καθώς και έναν ολοκληρωμένο χάρτης πορείας ο οποίος έχει ήδη δημιουργηθεί και ολοκληρωθεί με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ).
-Την άμεση διεξαγωγή μίας συνολικής αξιολόγησης του ανταγωνισμού σε συγκεκριμένους τομείς οι οποίοι χαρακτηρίζονται από ολιγοπωλιακές πρακτικές (π.χ. κατασκευές, χονδρικό εμπόριο, γεωργικά προϊόντα, μέσα ενημέρωσης κ.λ.π.) και υιοθέτηση των συστάσεων αναλόγως.
-Εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής ενάντια στις διεφθαρμένες επιχειρήσεις και στις πρακτικές τους, για παράδειγμα στο χώρο της σύναψης δημοσίων συμβάσεων (το πρόγραμμα έχει ήδη προετοιμαστεί από τον ΟΟΣΑ).

Ο ΑΔΜΗΕ θα χωριστεί από τη ΔΕΗ σε ξεχωριστή νομική οντότητα υπό πλειοψηφική κρατική κυριότητα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.

Αλέξης Τσίπρας

 

 Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά το οχι τοτε να ξέρεις σιγουρα θα το ειχε καταλάβει και τελευταίος Έλληνας στο ποιο μικρό χωριό. Κάνει την πάπια και κάνει την μια γκάφα μετα την άλλη για ενα και μονο λόγο, κοροϊδεύουν για να ενοχοποιήσουν το λαό για ό,τι μετά θα επιβάλουν, όλοι μαζί και οι 300 πουλημένοι στη Βολή.  Χωριο που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Η το αλλο ο κόσμος το εχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Δεν μπορεί να ζητάς το οχι και παράλληλα να στέλνεις αίτημα για μια νέα συμφωνία-μνημόνιο. Το «οχι» πρεπει να ειναι σε οτι συμφωνία μας φέρουν,  είτε η Ευρώπη είτε η κυβέρνηση.

 

Υπάρχει και η άποψη που νομιμοποιεί την μεθόδευση σφύριζανελ ως ότι «έχει καλό σκοπό» πχ.

Basilis Papazoglou :

Δεν υπαρχει βιωσιμη λυση εντος της ε.ε και εντος της ευρωΘΗΛΙΑΣ,μονη λυση:
1)Εξοδος απο την ευρωπη των τραπεζων,
2)Αρνηση χρεους ως απεχθες και βασει της αποφασης του ΟΗΕ.
3)Επιστροφη σε Εθνικο νομισμα.
4)Δικη για εσχατη προδοσια ολων οσων ψηφισαν τα Απεχθη Απανθρωπα μνημονια και οσων τυχων τα συνεχισουν.
5)Εθνικοποιηση των τραπεζων και των πλουτοπαραγωγικων δομων της Χωρας.
6)Δημευση περιουσιας ολων οσων ληστεψαν το Ελληνικο Δημοσιο.
7)Συντακτικη Εθνοσυνελευση για ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ελπιζω πως οδηγουμαστε προς την σωστη κατευθυνση,γιατι οτιδηποτε αλλο…….

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + fourteen =