ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ 29 ΔΙΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ : ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η …ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΡΑΜΠΑΛΑΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ «ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ» ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ Η ΧΩΡΑ ΟΥΔΕΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ ! ΟΛΟΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ!

 

Θετικά βλέπει τις εξελίξεις μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όμως λέει, πρέπει να μετακινηθεί από τη θέση που βρίσκεται σήμερα. «Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και μας είπε τι ζητάει αλλά όχι τι προτίθεται να δώσει», είπε και συμπλήρωσε: «Εάν ο Αλέξης Τσίπρας κινηθεί σε μια άλλη κατεύθυνση, για παράδειγμα να υποστηρίξει ένα “ναι” στο δημοψήφισμα, θα έχουμε σίγουρα μια τελείως διαφορετική κατάσταση από την Κυριακή το βράδυ. Πάντα υπάρχουν επιλογές όταν κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση». Σημειώνεται ότι ήδη έχουν πει πως αν υπάρξει ικανοποιητική  πρόταση  των δανειστών θα ζητήσουν να ψηφίσει «ναι» ο κόσμος.. Γενικα όσο πιό μπερδεμένα γίνεται φροντίζουν να ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ οι εξελίξεις για να κρύβονται οι ίδιοι ως δήμιοι των Ελλήνων.

ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΦΑΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΝΑΙ»!

EYRWSVASTIKAΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, Η ΔΡΑΧΜΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΜΕΛΛΟΝ – 

Aνακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού:

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής».

Ψυχρή ήταν η πρώτη αντίδραση των δανειστών στη νέα ελληνική πρόταση. Πηγές των δανειστών τονίζουν ότι για να υλοποιηθούν οι νέες ελληνικές ιδέες απαιτείται νέο μνημόνιο.

«Ο ESM έχει κανόνες και η χρηματική βοήθεια που δίνει είναι υπό όρους, άρα απαιτείται νέο μνημόνιο και καινούρια μέτρα», απαντούν στελέχη των θεσμών.

Το αίτημα αναφέρει:

«Οπως γνωρίζετε, η χώρα αντιμετωπίζει επείγοντα και πιεστικά οικονομικά προβλήματα στο δεύτερο μισό του 2015 και για το 2016, δεδομένου ότι
– δεν έχει γίνει καμία εκταμίευση για το δεύτερο πρόγραμμα από τον Ιούλιο του 2014
– η χώρα δεν έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση από τις αγορές
– το πρόγραμμα εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2015 και το αίτημά μας για επέκταση δεν έγινε αποδεκτό
– ο ELA δεν επεκτάθηκε από την ΕΚΤ και ως εκ τούτου ήταν αναγκαίοι οι έλεγχοι κεφαλαίων για να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης».

«Με δεδομένα τα παραπάνω και δεδομένου ότι σήμερα είναι η προθεσμία που έθεσε το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου για την επίτευξη συμφωνίας, η Ελλάδα ζητά υποστήριξη από τον ESM με τη μορφή δανείου δύο ετών. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή των δόσεων χρέους για τις εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις χρέους της Ελλάδας».

Το παρακάτω κείμενο το στείλανε Έλληνες της Γερμανίας στον Λόγιο  Ερμή :  «Εδώ στην Γερμανία ακόμα και οι πολιτικοί το λένε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και αν το θέλουν όλοι οι άλλοι διότι πολύ απλά δεν το επιτρέπει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.  Άρα δεν τίθεται θέμα ευρώ ή δραχμή.  Ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν τίθεται τέτοιο θέμα.  Ολα ρυθμίζονται μέσω του Ευρωπαικού Συντάγματος.  Εκτός και μόνον άμα αποφασίσει η Ελλάδα από μόνη την να φύγει. Αλλά ούτε αυτό δεν θα γίνει διότι δεν θα το επιτρέψουν οι ευρωπαίοι….

Δεν είναι τρελοί να χάσουν δισεκατομμύρια για κάποιους εγωισμούς. Ηδη εδώ στο γερμανικό κοινοβούλιο γίνετε χαμός. Υπάρχουν πιέσεις από πολλούς γερμανούς πολιτικούς να υποκύψουν σε μερικά θέματα. Χρεώνουν δημοσίως στην τηλεόραση την ευθύνη στην Merkel! Με το ζόρι θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και αυτό το ξέρει και η Ελληνική κυβέρνηση.  Δεν έχετε ιδέα το τι γίνετε εδώ στην Γερμανία στο κοινοβούλιο και στην τηλεόραση από τον φόβο εξόδου της Ελλάδας.»…

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + one =