ΜΑΞΙΜΟΥ : Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΙΝΑΙ H ΜΟΝΙΜΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΖΩΗ ΚΩΝ/ΠΟΥΛΟΥ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Το Μαξίμου απαντάει σημείο σημείο στα ψέματα του Γιούνκερ

Το Μέγαρο Μαξίμου απαντάει σημείο προς σημείο στα ψέματα του Γιούνκερ

ΤΑ ΕΥΡΩΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΕΛΗ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Το τελευταίο διάστημα γίνεται «προσπάθεια αλλοίωσης ή παραπληροφόρησης σε σχέση με το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα», σημειώνοντας πως «η απόπειρα παρέμβασης αποτελεί αντιδημοκρατική πράξη σε μια δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε  πριν λίγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία νωρίτερα βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

sysitio
«Το ερώτημα ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ απευθύνω ιδίως στους εκπροσώπους των λεγόμενων θεσμών ξεκινώντας από τον κ. Γιούνκερ που αποφάσισε σε μια διαδικασία ελεύθερης έκφρασης να παρέμβει και να συμβουλεύσει για το πώς θα τοποθετηθούν δημοκρατικά οι πολίτες», είπε η Ζωή και συνέχισε: «Το απευθύνω σε όσους προσπαθούν να αλλοιώσουν το δίλημμα σε σχέση με την ΕΕ και το νόμισμα».
Όπως υποστήριξε, «εκείνοι που θέτουν το δίλημμα «Ευρώπη ή όχι» κατ αυτόν τον άκρως αντιδημοκρατικό τρόπο  είναι όσοι δεν θέλουν την Ευρώπη που ουδέποτε είχε ως αρχή τις παρεμβάσεις στην δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία. Η Ευρώπη στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής έκφρασης και κυριαρχίας».

 

Επίσημη όμως απάντηση στα όσα είπε ο Ζ. Κλ. Γιουνκέρ στη μεσημεριανή του συνέντευξη που μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μη σωστή ενημέρωση των πολιτών από την κυβέρνηση, δίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου

1. «Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων» στην πρόταση των θεσμών, υποστηρίζει ο Γιουνκέρ. Δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και -του γνωστού για τις απόψεις του- Πήτερ Σπίγκελ: «Συγγνώμη, αυτό δεν είναι αλήθεια», έγραψε, ενώ σε ένα ακόμα tweet σημείωσε ότι «η πρόταση των πιστωτών προβλέπει το κόψιμο του ΕΚΑΣ ως τον Δεκέμβριο του 2019: Αυτό είναι περικοπή συντάξεων ανεξαρτήτως του τι λέει ο Γιουνκέρ».

Η πρόταση της Κομισιόν και βέβαια προβλέπει περικοπή συντάξεων αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και αναρωτιούνται πού αλλού οδηγούν άλλωστε τα μέτρα που προτείνουν.

Αυτά είναι:

α. «Σταδιακή εξάλειψη του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019».

β. Αύξηση των εισφορών υγείας «που πληρώνουν οι συνταξιούχοι σε 6% κατά μέσο όρο, και αυτό θα επεκταθεί στις επικουρικές συντάξεις».

γ. «Όλα τα επικουρικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται μόνο εξ ιδίων πόρων», εφαρμογή δηλαδή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που ουσιαστικά θα εξαφανίσει τις επικουρικές συντάξεις.

δ. «Ένα πρώτο πακέτο μέτρων θα υιοθετηθεί αμέσως, στοχεύοντας στο 1% του ΑΕΠ από την επιπλέον ετήσια εξοικονόμηση από το 2016». Τι σημαίνει 1% στο ΑΕΠ; Περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ το 2016 θα περικοπούν από συντάξεις και ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους.

ε. Ακόμα, η πρόταση των θεσμών προβλέπει «να υπάρξει ένας πιο στενός σύνδεσμος ανάμεσα στις εισφορές και τις παροχές», δηλαδή και άλλες μειώσεις συντάξεων.

στ. Τέλος, οι θεσμοί ζητούν «να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία», που συνεπάγεται μείωση των εσόδων των ταμείων πάνω από 7οο εκ. ευρώ ετησίως.

2. Οι θεσμοί, είπε ο κ. Γιουνκέρ, «επιμένουν σε κοινωνικά δίκαια μέτρα». Ποια είναι αυτά τα… κοινωνικά μέτρα σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές:

– Την κατάργηση των επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης.

– Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.

– Τη μείωση του ποσού των 1500 ευρώ και την κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία.

– Την αύξηση του επιτοκίου που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.

3. Ως προς τον ΦΠΑ οι θεσμοί επιμένουν για:

– 23% σε εστίαση και ξενοδοχεία [υποχώρησαν ως προς τα ξενοδοχεία στο 13% μετά από συνεχείς πιέσεις]

– 13% μόνο για τα πολύ βασικά τρόφιμα, την ενέργεια και το νερό

– Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά

4. Ποτέ δεν δόθηκε/δεν υπήρξε τελεσίγραφο. Και όμως, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις του σαφέστατα είπε ότι εκπνέει η προθεσμία για την Αθήνα, αναφέρουν από το Μαξίμου.

5. Τέλος, τονίζουν ότι αυτή καθ’ αυτή η συμφωνία δεν λύνει κανένα πρόβλημα. «Κάθε μήνα θα υπάρχει αξιολόγηση, ενώ σε πέντε μήνες όλα θα ξαναρχίσουν από την αρχή! Καμιά προοπτική, λοιπόν, δεν διαφαίνεται αν υπάρξει αυτή η συμφωνία, που «ξεχνά» ότι υπάρχει και ένα τεράστιο χρέος προς ρύθμιση. Θα είναι ένα συμβόλαιο μόνιμης και «νόμιμης» ομηρίας της χώρας», σημειώνουν με νόημα.

Επίσης ενδιαφέρουσα ανακοίνωση εξέδωσε ο γνωστός ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΚΑΣ περιγράφοντας ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της  5ης  Ιουλίου 2015

  Οι Μνημονιακοί πολιτικοί με υπόγειες διαδρομές και με το πρόσχημα να μας σώσουν, ήθελαν να υποδουλώσουν τους Έλληνες στους εντολείς τους ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.  Άλλοτε ως συγκυβέρνηση και άλλοτε ως αντιπολίτευση οι ηγεσίες τους, μας έλεγαν ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα εναντίον της Ελληνικής Κοινωνίας και προς τούτο μας παρουσίαζαν και κοστολογημένα προγράμματα.

Με δόλο όμως, με νόμους καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση «των θεσμών ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ», εφάρμοζαν κατ΄ εξακολούθηση μνημονιακά μέτρα σε βάρος μας και ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Οι εντολείς τους (θεσμοί της ΕΕ) ομολόγησαν στις Βρυξέλλες στις 20-2-2015 ότι προκάλεσαν με τις ενέργειές τους  ανθρωπιστική κρίση στην Ελληνική Κοινωνία και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης που έρχεται σε αντίθεση με τις γενικές νομικές αρχές της (άρθρα 2, 3§§1-3 και 5, 4§§2-3, 6, 9, 13, 21, 22 της ΣΕΕ), αντί να κατονόμασουν τους συγκεκριμένους δράστες πολιτικούς που δημιούργησαν την κρίση και να ζητήσουν από τους Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες την τιμωρία τους (πολιτική-ποινική και αστική).

Οι ίδιοι, με θράσος και υποκρισία, προκαλούν κατάρρευση των γενικών αρχών και αξιών της ΕΕ. Οι Έλληνες δεν διασφαλίστηκαν ως Ευρωπαίοι Πολίτες και κοινωνία και δεν προστατεύθηκαν από τους θεσμούς της ΕΕ και τους μνημονιακούς πολιτικούς στην Ελλάδα.

Η κατ΄εξακολούθηση δράση των θεσμών της Ε. Ένωσης τελικά αποκαλύφθηκε (με τα στρατηγικά μνημονιακά μέτρα τους και την ανθρωπιστική κρίση)  ότι δεν σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει στην Ελλάδα και στους Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου,  την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το σεβασμό των αρχών της ΕΕ και των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών,  του διεθνούς δικαίου, του πρωταρχικού στόχου της εξάλειψης της φτώχειας και της ανεργίας. Δημιούργησαν εξαθλίωση, φτώχεια και ανεργία πάνω από 27%, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ, Η ΠΑΡΕΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ                    ΛΕΜΕ ΟΧΙ.

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5ης Ιουλίου 2015 ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΡΘΑ, ΚΟΦΤΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

ΟΧΙ / ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ / ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αθήνα 29-6-2015

Σακκάς Ιωάννης, Πρώην Εισαγγελέας

Email: sakkasioannis@gmail.com

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − 13 =