ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ «ΣΥΜΜΑΧΩΝ»(ανανεωμένο)

stavropotamos

...Θέλουν είναι να δουν τους επαναστατημένους αυτούς “Κλέφτες” (Klepts) κρεμασμένους από τις κολώνες του Παρθενώνα-ή παλουκωμένους (impaled) όπως αρέσκονταν να κάνουν οι Οθωμανικές δυνάμεις που τους θεωρούσαν ληστές- ακόμη και εαν, ως συνέπεια της πολιτικής τους αυτής εξευτελίζουν τους δικους τους θεσμούς”.(ΣΣ. εδώ δεν μιλάνε για τους δήθεν τους κ-λεφτ, όπως ο εικονιζόμενος Σταυροπόταμος που σας λέμε εμείς, αλλά για ανύπαρκτους σήμερα στην Ελλάδα πραγματικούς εχθρούς του ιμπεριαλισμού που ψάχνονται οι ευρωφασίστες να ανακαλύψουν…))

ΟΝΤΩΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ Η ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ?  

Ανακοίνωσαν ότι συνεχίζεται η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, δηλαδή διατηρείται ο ELA, έστω με οροφή, όπως αποφάσισε η ΕΚΤ διαψεύδοντας όλες τις Κασσάνδρες που προπαγάνδιζαν capital controls και κλειστές τράπεζες αύριο
Ο Ντράγκι ειδοποίησε ότι «Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στην Ελλάδα κάτι  τέτοιο χωρίς συνέπειες για ολόκληρη την ευρωζώνη». Εκλεισε ως εξής: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα για εξασφάλιση της σταθερότητας στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

 

 

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ

Από την αμερικανική επιθεώρηση Salon (23/6/2015, “Η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα να υποφέρει” (“Europe wants Greece to Suffer”), διαβάζουμε:

PRESVEIA KERAKI

Μία φωτογραφία με ένα κεράκι σε εκκλησία ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο την ευχή του προς τους Έλληνες για ένα επιτυχές αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών.

“Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μια επί  μακρόν άσκηση σαδισμού από τις ευρωπαϊκές ελίτ των οποίων η μόνη τους έγνοια είναι πώς θα διατηρήσουν στη ζωή το πολιτικό τους πρότζεκτ (το Ευρώ) ανεξάρτητα των συνεπειών σε αυτούς που επηρεάζονται. Τρείς διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δημιούργησαν ένα μεγάλο χρέος το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο να αποπληρωθεί. Η δομή της Ευρωζώνης των 19 κρατών μελών, ενεθάρρυνε την δημιουργία αυτού του χρέους που πήρε την μορφή ροών κεφαλαίων από τον πλουσιότερο βορρά στην νότια περιφέρεια. Μέσω ενός κοινού νομίσματος, οι επενδυτές κυνηγούσαν υψηλές αποδόσεις σε χώρες όπου υπήρχε σπάνη κεφαλαίων. Αυτό υπήρξε το δομικό χαρακτηριστικό του ευρώ. Όταν οι επενδυτές απεσύρθησαν και τα δάνεια έγιναν ληξιπρόθεσμα, τα βόρεια κράτη προσποιήθηκαν πως ο ανεξέλεγκτος δανεισμός δεν έλαβε χώρα και, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, απαίτησαν τα λεφτά τους πίσω”.

Να το πούμε και λαϊκά. Όσο καιρό κέρδιζαν …έπαιζαν. Όταν άρχισαν να χάνουν τους κακοφάνηκε και …ξέπαιξαν.

Για το ίδιο ζήτημα ο τίτλος άρθρου της “The Washington Post” (23/6/15) μιλά μόνος του: “Η Ευρώπη καταστρέφει την οικονομία της Ελλάδας χωρίς κανένα λόγο”,  (“Europe is destroying Greece’s economy for no reason at all”).  O δε νομπελίστας οικονομολόγος και αρθρογράφος στην “The New York Times”, και ένας από μια σειρά επιφανών επιστημόνων που προβληματίζονται για τις ανερμάτιστες πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ  διερωτάται, μεταξύ άλλων, στο πιο πρόσφατο κείμενο του (25/6/15) που τιτλοφορείται “Διαλύοντας την Ελλάδα”  (“Breaking Greece”) “…Λοιπόν τί συμβαίνει; Στόχος είναι να διαλυθεί ο Σύριζα; Είναι να εξαναγκαστεί η Ελλάδα σε καταστροφική χρεοκοπία ως παραδειγματισμό ;  ….εαν υπάρξει δυστύχημα ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ,  θα είναι διότι οι πιστωτές ή τουλάχιστον το ΔΝΤ, το επεδίωξαν”.

Επειδή οι πιο πάνω απόψεις ίσως  θεωρηθούν “αριστερών” αποκλίσεων, ας δούμε τι γράφει, για παράδειγμα, ο συντηρητικός συνεργάτης της  “The Telegraph” του Λονδίνου (19/6/15), Ambrose Evans-Pritchard (“Greek debt crisis is the Iraq war of finance”) για το πως λειτουργεί το Ευρω-ιερατείο με αναφορά στο ελληνικό ζήτημα. “Σπάνια στους σύγχρονους καιρούς γινόμαστε μάρτυρες τέτοιας επίδειξης οξυθυμίας (petulance) και κακών εκτιμήσεων από εκείνους που είναι, τάχατες, υπεύθυνοι για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα και από εκείνους που καθοδηγούν τον Δυτικό κόσμο. Το θέαμα είναι εκπληκτικό. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο μηχανισμός διάσωσης της Οικονομικής Νομισματικής ´Ενωσης και το ΔΝΤ, μεταξύ άλλων, κτυπάνε αλύπητα μια εκλεγμένη κυβέρνηση που αρνείται να κάνει αυτό που την διατάσσουν. Και αποφεύγουν εντελώς να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και σφάλματα (blunders) τα τελευταία πέντε χρόνια, που προκάλεσαν το αδιέξοδο.  Αυτό που θέλουν είναι να δουν τους επαναστατημένους αυτούς  “Κλέφτες” (Klepts) κρεμασμένους από τις κολώνες του Παρθενώνα-ή παλουκωμένους (impaled)  όπως αρέσκονταν να κάνουν οι Οθωμανικές  δυνάμεις που τους θεωρούσαν ληστές- ακόμη και εαν, ως συνέπεια της πολιτικής τους αυτής εξευτελίζουν  τους δικους τους θεσμούς”.

Ο εξαιρετικός αυτός δημοσιογράφος, που πρώτος αποκάλυψε χρησιμοποιώντας εσωτερικά έγγραφα του ΔΝΤ πως η Ελλάδα θυσιάστηκε το 2010 για να σωθεί η Ευρωζώνη και οι μεγάλες της τράπεζες, και που παραδέχεται πως κάθε άλλο παρά φίλος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι, προχωρεί θαρραλέα και πιο πέρα. Γράφει πως “αν θελουμε να προσδιορίσουμε την ιστορική στιγμή που η φιλελεύθερη Ατλαντική τάξη έχασε την νομιμοποιήση της και που το Ευρωπαϊκό πρότζεκτ (της ΕΕ και του Ευρώ) έπαυσε να παρέχει κίνητρα και να λειτουργεί ως ιστορική δύναμη”, είναι η στιγμή που οι θεσμοί της Ευρώπης μαζί με το ΔΝΤ, άρχισαν να εκβιάζουν με σκιώδεις μεθοδεύσεις την Ελλάδα. Ως παράδειγμα της πολιτικής κατάντιας και τον κυνισμό των ηγετών και των θεσμών, ο έγκριτος δημοσιογράφος αναφέρει την “συνεργασία” της ΕΚΤ και της “θυγατρικής” στην Ελλάδα, της Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας, υπο την διεύθυνση του γραφικού της Διοικητή, του Γιάννη Στουρνάρα. Μετά απο τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου πως πιθανόν να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ, οι ελληνικές τράπεζες έχασαν δισεκατομμύρια καταθέσεων από τον πανικό που προκλήθηκε. Και η κυβέρνηση Τσίπρα συνειδητά και οργανωμένα εκβιάστηκε με ντε φάκτο χρεοκοπία στην μέση διαπραγματεύσεων με τους λεγόμενους Θεσμούς.

Το μαρτύριο της σταγόνας που εφαρμόζεται κυνικά και χωρίς προφάσεις πλέον κατά της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, πρέπει να τερματιστεί  είτε έτσι, είτε αλλιώς. Και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει, όπως εξάλλου δήλωσε πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες, αν θα πει το “Μεγάλο Ναί” ή το “Μεγάλο  Όχι”.

Πέραν της όποιας απόφασης, αυτό που είναι πλέον κοινός τόπος, και  σε αντίθεση με την πρόστυχη προπαγάνδα των Βρυξέλλων, των ενεργούμενων της και των λογής-λογής πεμτοφαλαγγιτών της στην Ελλάδα, είναι πως η  κρίση χρέους της Ελλάδας είναι κρίση του Ευρώ και της ανάπηρης κατασκευής του.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + 8 =