ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ (ΟΛΟ + ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΟ)

Embedded image permalink

Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία των Ελλήνων. Για την κυριαρχία & την αξιοπρέπεια του λαού μας. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ 

ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΥΦΟΣ: «ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ» !

Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός με ερώτημα: Αποδοχή ή απόρριψη των προτάσεων των δανειστών. Είναι δηλαδή, μια απάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, μάλλον δεν ισχύει αν κάνουν πίσω….Αναμένεται η αντίδραση των δανειστών μέχρι τότε, αν θελήσουν να προλάβουν τη ζημιά από το άνοιγμα των αγορών..

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ..

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση αύριο, Σάββατο, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δύσκολη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για να φέρει εις πέρας την λαϊκή εντολή. Μετά όμως από 5 μήνες οι εταίροι μας κατέληξαν σε «τελεσίγραφο» κάτι που αντίκειται στις αρχές της Ε.Ε. και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Οι προτάσεις αυτές παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κεκτημένο στόχος τους είναι η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού και αποδεικνύουν την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή λιτότητα.»

 «Ούτε μία στιγμή δεν σκεφτήκαμε να προδώσουμε το ελληνικό λαό», είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός απαντώντας στους εταίρους και στους δανειστές που «δεν ήθελαν την ανάπτυξη, αλλά την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πώς πάμε σε δημοψήφισμα προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει κυρίαρχα και να απαντήσει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα και στον αυταρχισμό με δημοκρατία.

Κάλεσε τον ελληνικό λαό να προσέλθει στις κάλπες με ενότητα, ομοψυχία και ψυχραιμία και τόνισε πώς θα σεβαστεί απόλυτα το αποτέλεσμα.

Όπως είπε ενημέρωσε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ θα ζητηθεί παράταση λίγων ημερών του προγράμματος από την ΕΚΤ προκειμένου να πάει απρόσκοπτα ο λαός να ψηφίσει.

Α.Τσίπρας:

Μετά από πέντε μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης οι εταίροι κατέληξαν σε μία πρόταση τελεσίγραφο.

Η κυβέρνηση δίνει μάχη εδώ και έξι μήνες, για να τερματιστεί η λιτότητα, για μία βιώσιμη συμφωνία

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Όμως Ευρώπη χωρίς δημοκρατία είναι Ευρώπη χωρίς πυξίδα.

​Στον αυταρχισμό να απαντήσουμε κυρίαρχα και περήφανα. Δεσμεύομαι να σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής επιλογής όποιο και αν είναι αυτό.

Αύριο θα συνεδριάσει η Βουλή, για να διεξαχθεί δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου.

​Η ευθύνη μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση τη βούληση του ελληνικού λαού. Εισηγήθηκα στο υπουργικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Βαραίνει πάνω μας ιστορική η ευθύνη απέναντι στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικου λαού.

Πρόκειται για μία πρόταση που διογκώνει τις κοινωνικές ανισότητες. Οι προτάσεις τους παραβιάζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αποδεικνύουν ότι στόχος των θεσμών είναι ίσως η ταπείνωση ενός λαού.

Αρθρο 44: Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα

    Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

    Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.

    Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.

    Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + 7 =