ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΗΠΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ! (ανανεωμενο)

TSIPRO MERKEL OLANTRE

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Kαγκελάριο Άνκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ» ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ!

Ο ΦΡΑΜΠΑΛΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δισ. ευρώ, ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες ελληνικές κυβερνητικές πηγές .
Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή. Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας.
 

ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΚΡΕΞΙΤ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

KAMERON

«Ίσως είναι καλύτερα» για την Ελλάδα να αποσυρθεί από την Ευρωζώνη και να μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της, είπε ο εγγλέζος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε ευρωπαίο ηγέτη, σύμφωνα με διπλωματικό έγγραφο που διέρρευσε λέει ο Guardian. Ο Κάμερον εκτιμά πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη λύση, παρ’ όλο που σημειώνει ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχαν «σοβαροί κίνδυνοι». Ο Τσίπρας και οι αγγλίδες Σφύριζα, δουλεύουν για τους «συμμάχους»,  εννοείται…

 
Σύμφωνα με ασφαλείς ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες «το κείμενο των θεσμών που παραδόθηκε στην ελληνική πλευρά είναι χειρότερο από μνημόνιο». Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί και τονίζουν ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε αξίες δημοκρατίας και αλληλεγγύης»Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πρόταση, όπως μας την λένε, περιμένουμε να μας φερουν άλλη πρόταση αύριο».Τονίζουν, δε: «Δεν μας καλύπτει η πρόταση, γιατί και το χρηματοδοτικό μέρος της ίσα που καλύπτει τις ανάγκες για την πληρωμή των δόσεων στους δανειστές, δεν βοηθά πουθενά αλλού την οικονομία».Το δε δημοσιονομικό πρόγραμμα που απαιτούν οι δανειστές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανακυκλώνει το φαύλο κύκλο της λιτότητας.

Το σημαντικότερο, η απόφαση του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες θεωρείται ειλημμένη σε περίπτωση που υπάρξει ρήξη με τους δανειστές αφήνοντας κανένα άλλο περιθώριο παρά στην απόφαση του εκλογικού σώματος για το αν η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα ξεκινήσει τη νέα προσπάθεια για ανόρθωση της οικονομίας μετά την ρήξη ή αν θα υποταχθεί τελικά στις απαιτήσεις των δανειστών.

Οι Βρυξέλλες πάντως τρομοκρατήθηκαν και άρχισαν να κανουν λόγο για «ακατανόητη»  την κλιμάκωση από ελληνικής πλευράς και θεωρούν ότι με την κίνηση να συγκαλέσει εκτάκτως Κυβερνητικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός θέλει να κερδίσει περισσότερα. Ήταν σίγουροι δηλαδή ότι θα «καθάριζαν» τόσο «φθηνά».
«Λογικά η ελληνική πλευρά επιδιώκει να δημιουργήσει μια τεχνητή όξυνση», εκτιμούν κύκλοι των Θεσμών, υποστηρίζοντας πως με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να υπάρξουν πρόσθετες ελαφρύνσεις σε μια ήδη πολύ αρνητική πρόταση. Αυτό που πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός μιας χώρας δηλαδή τους φαίνεται «ακατανόητο».
Όλα δείχνουν ότι η χώρα πιθανότατα θα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση την Κυριακή με σκοπό την διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατό, εκτός εάν το Σάββατο αλλάξει κάτι θεαματικά

 

Ως υποβολέας ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λιού ξαναδήλωσε ότι «το χρέος πρέπει να αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων»  και συμπλήρωσε «η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται ένα σοκ τώρα».

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές (…) και οι διεθνείς πιστωτές της πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά στους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους» επισήμανε ο Λιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Yahoo! Απο Finance, μία ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup του Σαββάτου.

Εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τον ανησυχεί ο τρόπος που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και τα τελεσίγραφα που ανακοινώνονται.

«Αυτό που με ανησυχεί όσον αφορά στις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι ο αριθμός των προθεσμιών, καθώς και το πόσες φορές οι διαπραγματεύσεις έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού» ανέφερε.

«Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται, όταν έχετε αυτό το είδος (των καταστάσεων) και όλοι πιέζονται πριν από μια προθεσμία» είπε ο Λιου, τονίζοντας πως η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται να υποστεί ένα νέο «σοκ».

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 1 =