ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ)

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ 5 ΚΑΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΩΔΟ  : ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ! ))

ΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ» !

Α. Μερκελ : «το χρέος είναι λεπτομέρειες» !

Τα πιό επώδυνα ως τώρα μνημονιακά μέτρα και προθεσμία 48 ωρών για να κλείσει η συμφωνία έλαβαν οι«ελληνοαμερικάνοι» της Αθήνας από τους Ευρωθεσμούς.. Ο Σφύριζα παρά την καταιγίδα των διαφοροποιήσεων των στελεχών του διατείνεται ότι «κέρδισε πολλά σε σχέση με όσα ίσχυαν για την προηγούμενη κυβέρνηση»,  αλλά τους διαψεύδουν τα μέτρα 8 δισ. ευρώ που πρέπει να αποδώσουν στους «δανειστές», τα οποία δεν απέχουν από τα όσα είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κατοχική διακυβέρνηση Τούρκογλου-Σαχλαμαρά.

Το νέο μνημόνιο με τα πανάγρια μέτρα  που περιγράφονται στην προητούμενη ανάρτηση μαρτυρεί ότι 5 μήνες «διαπραγματεύσεις» πήγαν στράφι προστιθέμενοι στα 5 χρόνια του μαρτυρίου στον υπό εξόντωση ελληνικό λαό. 

tsipras BOLH

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, 6 ΙΟΥΝΙΟΥ : Αυτή η κυβέρνηση & αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει νέο μνημόνιο. Όριο μας, η αξιοπρέπεια του λαού μας.

Από την πλευρά της η καγκελάρια επισήμανε ότι χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή και εντατική δουλειά στις διαπραγματεύσεις., επιβεβαιώνοντας ότι υποχώρησε σε παρακάλια κι άφησαν την εντύπωση ότι ολοκληρώθηκε η περιλάλητη Συμφωνία. Επανέλαβε, ως να ήθελε να απεκδυθεί από τις δικές της ευθύνες, ότι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη…

Η Άγγελα Μέρκελ τόνισε ότι ο χρόνος που απομένει για την επίτευξη συμφωνίας είναι πολύ λίγος, ενώ πρόσθεσε πως η διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση αφορά και στη βιωσιμότητα του ολοκληρωτικα-ανθρωπίνως αβίωτου ελληνικού χρέους…

Σημείωσε επιπλέον ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να αποπληρώσει μεγάλο μέρος του χρέους της πριν παρέλθουν αρκετά χρόνια.

Η νέα ελληνική πρόταση είναι περισσότερο ολοκληρωμένη και λεπτομερής, αλλά εξακολουθεί να στερείται εξειδίκευσης και να μην ανταποκρίνεται πλήρως σε όσα έχουν ζητηθεί, ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας πως απομένει να γίνει ακόμη πάρα πολύ δουλειά προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι όλα πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό και η συμφωνία να περάσει πρώτα από το ελληνικό κοινοβούλιο και μετά από όλα τα υπόλοιπα.

Η γενική εικόνα μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων είναι ότι πρώτον τα Κοινοβούλια θα εγκρίνουν τη συμφωνία, θα ακολουθήσει εκταμίευση κάποιων ποσών για να πληρωθεί το ΔΝΤ και οι λοιποί δανειστές και σε τρίτη φάση θα συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, αν και επίσημα για το τελευταίο δεν μιλάει κανείς από τους δανειστές.

Πάντως, η πίεση εντός και εκτός Ελλάδος με τους συνεχείς εκβιασμούς των τραπεζιτών(Γ.Στουρνάρας, Ν.Καραμούζης) για κλείσιμο των τραπεζών, τον πόλεμο του Reuters και υπό τις απειλές για «κινήσεις» αποσταθεροποίησης, φαίνεται ότι έφεραν αποτέλεσμα με απόρροια την υποχώρηση της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή έχουμε μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες ύψους 200 εκατ. ευρώ και παρά τα όσα ισχυρίζονται παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι αδύνατον η νέα αυτή περικοπή να μην επηρεάσει την αμυντική ικανότητα της χώρας ή τα εισοδήματα των μονίμων στελεχών, λένε οι ειδικοι.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα παραμονής στο υπουργείο του ΥΕΘΑ του Π.Καμμένου (αλλά και ευρύτερα των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση), ο οποίος μόλις την περασμένη Τετάρτη από το Παρίσι δεσμευτόταν ότι «Δεν θα κοπεί ούτε ένα ευρώ από τις αμυντικές δαπάνες και θα επιστραφούν σταδιακά όσα έχουν κοπεί από τους μισθούς των στρατιωτικών».

Επί τέσσερις δεκαετίες οι Έλληνες ψήφιζαν τα ίδια δύο κόμματα-συμμορίες, αυτά που λεηλάτησαν τη χώρα εναλλάξ και με νομοθετημένη ατιμωρησία – και την τελευταία δεκαετία, με την ενθάρρυνση και συνεργία των ευρωπαίων εταίρων – με επακόλουθο μια μεγάλη κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Αυτή είναι η Εθνική μας Συμφορά που κανέναν κόμμα δεν είναι πλέον ελληνικό, δεν έχει πολιτική βούληση υπερ του λαού, να σταματήσει το Δράμα.

 

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × two =