Ο ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠ’ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..

EMFYLIOS

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ….. ΟΙ ΜΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ……Ο ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠ’ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.. ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  !

Από χθες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο πρόεδρος των οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκης βρίσκονται σε επαφές με εκπροσώπους των Θεσμών προκειμένου να γεφυρωθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές και να επιτευχθεί συμφωνία στη σημερινή έκτατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Η ΑΠΟΠΛΗΡΟΡΗΣΗ «ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ» !

«ΚΡΥΦΑ» ΔΙΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΟΜΠΙ  !

Λάθος έγγραφα έστειλε η Αθήνα στους θεσμούς  ισχυρίζεται δημοσιογράφος των «Financial Times» ! Ο Peter Spiegel υποστηρίζει, πως, τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι λένε ότι έχει υπάρξει μπέρδεμα με τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν από την ελληνική πλευρά και στέλνουν τα διορθωμένα. )))

ΝΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ !

Οι νέες φορολογικές προτάσεις που οριστικοποιήθηκαν στις απανωτές συσκέψεις που είχε το κυβερνητικό επιτελείο το σαββατοκύριακο στοχεύουν στο να κλείσουν το δημοσιονομικό κενό που χωρίζει Ελλάδα και θεσμούς και μάλιστα σε μόνιμη βάση όπως επιθυμούν  οι δανειστές. Την ώρα που ένας στους 4 έχει κάνει δήλωση φέτος…

Ο συνολικός φορολογικός λογαριασμός στην οικονομία για τη διετία 2015-2016 ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει:

Στο μέτωπο του ΦΠΑ το κρίσιμο θέμα είναι ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα μεταταγούν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% από το 13%. Οι δανειστές πιέζουν ώστε η εστίαση να υπαχθεί στον συντελεστή 23%, από 13% σήμερα, καθώς με το μέτρο αυτό μειώνεται σημαντικά η διαφορά των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά τα προσδοκώμενα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, αδιαπραγμάτευτη είναι για την ελληνική κυβέρνηση η παραμονή του ηλεκτρικού ρεύματος στο 13%, σε αντίθεση με τους πιστωτές που προτείνουν τη μετάταξή του στο 23%. Η πρόταση που συζητείται στο τραπέζι είναι ΦΠΑ με τρεις συντελεστές 6%, 13% και 23%, ενώ εκτιμάται ότι από τις αναπροσαρμογές που θα γίνουν μπορούν να επιτευχθούν έσοδα 1% του ΑΕΠ. Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, τα φάρμακα θα παραμείνουν στο 6%.

Νέες προτάσεις έχουν κατατεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σε ό,τι αφορά την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Η νέα πρόταση που συζητείται είναι η εισφορά να ισχύσει για επιχειρήσεις με καθαρά κέρδη άνω των 500.000 ευρώ, αντί για 1 εκατ. ευρώ που ήταν το προηγούμενο σενάριο. Παράλληλα, αποκλείουν από το υπουργείο Οικονομικών κάθε ενδεχόμενο να αυξηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης σε εισοδήματα κάτω των 30.000 ευρώ. Όπως είναι γνωστό, στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνεται η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.

Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είναι ένα από τα κρίσιμα μέτωπα στα οποία θα κριθεί η συμφωνία. Οι δανειστές εμφανίζονται αμετακίνητοι από την πρότασή τους για κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοτήσεων. Η ελληνική πρόταση προβλέπει να ξεκινήσουν οι περικοπές από 1.1. 2016 και να ολοκληρωθούν σε μία περίοδο 3 ετών προκειμένου να μη θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα. Εκτιμάται ότι στο καυτό αυτό μέτωπο θα υπάρξει τελικά συμφωνία στις σημερινές διαβουλεύσεις προκειμένου να ξεκλειδώσει η συμφωνία.

«ΣΩΛΗΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΣΚΟΤΟΣ !

Την ίδια ώρα νέα ενεση ρευστότητας στις «ελληνικές» τράπεζες ζόμπι αποφάσισε η ΕΚΤ μέσα από την αύξηση των ορίων του ELA μετέδωσε το «Reuters».

Το με κάθε έννοια πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με τις οποίες δόθηκε το πράσινο φως για την αύξηση του ELA, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το ύψος της επιπρόσθετης χρηματοδότησης.
Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΚΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την κατάσταση όποτε κριθεί αναγκαίο.
Η απόφαση της ΕΚΤ έρχεται στον απόηχο της νέας πρότασης που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς ενόψει της σημερινής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.
Πρόκειται για την τρίτη αύξηση του ELA μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, καθώς την Παρασκευή είχε προχωρήσει σε αύξηση του ELA κατά 1,8 δισ. ευρώ, ενώ μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη, είχε ανοίξει τις κάνουλες για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με ακόμα 1,1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε από την Κυριακή το διεθνές πρακτορείο Reuters, η απόφαση ελήφθη λόγων των αυξημένων εντολών για εκταμιεύσεις καταθέσεων τη Δευτέρα που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 20 =