ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ !

ΗΠΑ:»ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ» ΜΕ «ΕΤΑΙΡΟΥΣ» ΣΑΣ !
obama

Κυρίως φοβούνται ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, και επιστρέψει με τον όποιο τρόπο στην ευημερία, τότε και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν γκρεμίζοντας για πάντα την ευρωφάκα της Νέας Τάξης.

ΠΟΤΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ BRICS ;

Η ντόπια Ολιγαρχία με το Σφύριζα προσπαθούν με την ευκαιρία των διαπραγματεύσεων με τη Δύση, να ανοίξουν τις παρτίδες με τη Ρωσία και τους BRICS, κάτι που βλέπουμε δύσκολα να ανέχονται οι ΗΠΑ. Υπήρξαν  και προηγουμένως μηνύματα «καθήστε καλά» με τη χρηματοδότηση απο Μόσχα, του διεθνούς παράγοντα, αλλα τώρα αναμένεται να υπογράψουμε από Δευτέρα την οριστικά ταπεινωτική συμφωνία παράτασης του καθεστώτος ΔΝΤ Εθνοκάθαρσης οποτε οι ραγιάδες να κάτσουν καλά..  Σαν να λένε απλώς, «μη το παρακάνετε».

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΝΟΤΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΓΩΓΟ»

ΑΓΩΓΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

H Ελλάδα και οι διεθνείς εταίροι της πρέπει να επιτύχουν επειγόντως έναν συμβιβασμό προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η χώρα να μη μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της, δήλωσε τώρα ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς και μετέδωσε το γαλλικό πρακτωρείο ειδήσεων.

«Οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν με ταχείς ρυθμούς με στόχο την οριστικοποίηση ενός προγράμματος αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων το οποίο θα μπορέσει να θέσει τα θεμέλια για μία σταθερή ανάπτυξη στην ευρωζώνη» υπογράμμισε ο Λευκός Οίκος.

Από την άλλη πλευρά, όλα έτοιμα δήλωσε από την Αγία Πετρούπολη ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
«Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο των προκαταρκτικών συζητήσεων προκειμένου να ενταχθούμε στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ώστε η Ελλάδα μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί η τράπεζα να γίνει ισότιμo μέλος. Θα είμαστε ένα από τα πρώτα μη ιδρυτικά μέλη»  υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης.
 Όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Άντον Σιλουάνοφ η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα θα ξεκινήσει να λειτουργεί πριν τη σύνοδο των Brics στη ρωσική πόλη Ούφα το διήμερο 9-10 Ιουλίου. 
Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, οι συνομιλίες για το θέμα ήταν πολύ θετικές και ο πρόεδρος της αναπτυξιακής τράπεζας δήλωσε ότι θα στηρίξει την απόφαση της Ελλάδα να γίνει μέλος της τράπεζας, όταν υποβάλει τη σχετική αίτηση (!..).

Δεν έγινε καμία συζήτηση για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Αλλο πράμα δλδ. θεωρείται η προκαταβολή που θα δεχτεί η Ελλάδα για τον «Greeek Stream», γύρω στα 3 δισ.ευρώ!

Ερωτηθείς ο κ. Πεσκόφ αν κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, συζητήθηκε το θέμα της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα  ο κ. Πεσκόφ απάντησε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας, μεταδίδει ρωσικό κανάλι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, οι δυο  ηγέτες «συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να αναζητηθεί μια διέξοδος, ώστε να υποστηριχθούν οι Έλληνες παραγωγοί που έχουν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση».

Χθες η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έδωσαν επίσημα τα χέρια σε εγκάρδιο κλίμα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν. Οι δύο πλευρές δεσμεύονται ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα περάσει μέσα από το ελληνικό έδαφος και θα ονομάζεται «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός».
Η νέα κοινή εταιρεία για τον αγωγό θα είναι με τη συμμετοχή ως στρατηγικών επενδυτών (ή ιδρυτών), της VEBCapital και της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ – ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.
Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ο προυπολογισμός του έργου είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ.
Τα συμβαλλόμενα μέρη – ιδρυτές θα οριστούν από την ελληνική κυβέρνηση για την πλευρά της Ελλάδας, ενώ ο «Ρώσος Ιδρυτής» θα καθοριστεί από τη ρωσική πλευρά, με σκοπό την από κοινού σύσταση της «Εταιρείας Ειδικού Σκοπού», η οποία θα είναι και ιδιοκτήτης του αγωγού.

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven + four =