ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΩΝ «ΑΓΟΡΩΝ» !

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ Το ελληνικό ζήτημα σχεδόν μονοπώλησε τη σημερινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο. Η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης τη Δευτέρα για το ελληνικό ζήτημα θα είναι είτε μια σύνοδος διαβουλεύσεων είτε μια σύνοδος αποφάσεων, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Παρασκευή στο Βερολίνο. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της γνώμης ότι προϋπόθεση για να μια σύνοδο αποφάσεων είναι προηγουμένως η Ελλάδα και οι Θεσμοί να έχουν καταλήξει σε συμφωνία (Staff-Level Agreement) την οποία θα έχει επικυρώσει το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα πριν από την έναρξη της συνόδου. «Πάντως, εάν το αντικείμενου της συνόδου κορυφής τη Δευτέρα δεν θα είναι μια συμφωνία με την Αθήνα» είπε ο κ. Ζάιμπερτ, «τότε θα ακολουθήσουν άλλα». 

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ !

Με τίτλο «Σεισμός» και μια φωτογραφία που παραπέμπει σε σκηνές από τον Αρμαγεδδώνα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κυκλοφορεί αύριο το νέο του τεύχος και αναρωτιέται αν η κρίση στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για το οικοδόμημα της ενωμένης Ευρώπης. Πέρα από την αρχή ή το τέλος του χιτλεροτραπεζικού  όπως παρουσιάζεται σήμερα οικοδομήματος, εμάς μας νοιάζει να γλυτώσουμε απ’ τα σαγόνια των «πολιτισμένων» της Δύσης.

menoume evrwph

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του κάλεσε σήμερα την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μια “κρίσιμη” κατάσταση, όπως είπε, να καταλήξει σε μια διευθέτηση με τους πιστωτές της, καθώς εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία η χώρα θα οδηγηθεί “σε στάση πληρωμών”,. “Πλησιάζουμε το σημείο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί να επιλέξει αυτή που θεωρώ ότι είναι μια καλή πρόταση” των πιστωτών, “ή, να οδηγηθεί απευθείας σε στάση πληρωμών”, . “Δεν απομένουν παρά μερικές ημέρες (…). 

Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού που μιλάει για την «τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης»παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, με επίκεντρο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει ριζικές αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης.

«Η απειλή ενός Grexit, την οποία προσπαθούν να εξαλείψουν η Αγκελα Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία διάβρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η διαχείριση της κρίσης του μεταναστευτικού στη Μεσόγειο κατέδειξε την αποτυχία του συστήματος των Βρυξελλών. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει τώρα ριζικές μεταρρυθμίσεις. Θα αποτελέσουν την τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση της ενότητας της Ευρώπης» αναφέρεται στον πρόλογο του άρθρου του γερμανικού περιοδικού.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής γ.γ. του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Βέρσμποου ο οποίος υπογράμμισε τον κίνδυνο για το «ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας» σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι που θα έχει ευρύτερες αρνητικές συνέπειες, για τη συμμαχία.

Η Ρωσία, η οποία βρίσκεται σε διαμάχη με τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, έχει κάνει ανοίγματα στην Ελλάδα όσο εκείνη «ταλαντεύεται» σε σχέση με το μέλλον της στο κοινό νόμισμα, διαπραγματευόμενη με τους πιστωτές της, αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα, ενώ η Μόσχα αναβάθμισε μάλιστα τις σχέσεις της με την Αθήνα πρόσφατα, με το προσύμφωνο σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου ο οποίος θα περνά από το ελληνικό έδαφος.

«Μια τέτοια υπόθεση εργασίας θα έχει όντως επιπτώσεις για το NATO», ανέφερε από την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, ο Βέρσμποου για να τονίσει. «… μας ανησυχεί μια τέτοια προοπτική», υπονοώντας βέβαια ότι σε μια τέτοια περίπτωση η μετακίνηση της Ελλάδας προς την ρωσική σφαίρα επιρροής θα προκαλούσε αλυσιδωτές μη ελεγχόμενες  αντιδράσεις στο περιβάλλον της Συμμαχίας.

Η δήλωση αυτή του αναπληρωτή γ.γ. του ΝΑΤΟ έχει πολλαπλούς αποδέκτες κυριότερα όμως τις Βρυξέλλες και την έδρα της Ε.Ε. και θεωρείται ως ακόμη μια αμερικανικής έμπνευσης παρέμβαση προς την πλευρά των πιστωτών να αναλογιστούν το σύνολο των επιπτώσεων που θα έχουν οι αποφάσεις τους.

Στο ίδιο πνεύμα και άρθρο του γνωστού περιοδικού  «Foreign Policy», το οποίο «επισείει τον κίνδυνο» από μια ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι κατά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο , η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο Α. Τσίπρας θα ζητήσει από τον Πούτιν  βοήθεια για την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ.

Αυτό  αποτελεί πολύ «άσχημα νέα» για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ , διότι η  Ρωσία εκμεταλλευόμενη  την στιγμή , θα «αρπάξει» την ευκαιρία και  θα έρθει να διασώσει την Ελλάδα, γράφει  σε ένα άρθρο του  για την Εξωτερική Πολιτική ο David Francis.

Για τους Ρώσους, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ένας ήρωας, επειδή αντιστέκεται στην κατάκτηση της χώρας του από την Δύση. Ο Ρώσος Πρόεδρος όμως διαθέτει και μια  τεράστια βάση «οπαδών»  μεταξύ των Ελλήνων, οι οποίοι τώρα βρίσκονται σε παρόμοια θέση, κάτι το οποίο φέρνει σε πολύ δυσάρεστη  θέση τις  ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Από τη στιγμή που πλησιάζει η τελική προθεσμία για την καταβολή της οικονομικής οφειλής από την Ελλάδα στο ΔΝΤ,  εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ προβλέπουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι  πολύ πιθανό να ζητήσει άμεση βοήθεια από την Μόσχα, η οποία του προσφέρεται από καιρό..

Στο  ίδιο άρθρο τονίζεται ότι η σημερινή υπογραφή μεταξύ του επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου  Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και του  Έλληνα υπουργού Βιομηχανίας  και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού «Greek Stream» καταδεικνύει σαφέστατα τις προθέσεις του Κρεμλίνου για την Ελλάδα , η οποία αποτελεί μια  χώρα με τεράστια σημασία. Τόσο στον οικονομικό, ενεργειακό, στρατηγικό όσο και  στον στρατιωτικό τομέα, λένε τώρα οι νατοϊκοι κατακτητές..

Τέλος κερασάκι στην τουρτα ξαναχτύπησε κι ο Λευκός Οίκος για το θέμα της Ελλαδάρας : H Ελλάδα και οι διεθνείς εταίροι της πρέπει να επιτύχουν επειγόντως έναν συμβιβασμό προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η χώρα να μη μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της, εξέφρασε απόψε την εκτίμηση ο εκπρόσωπος τύπου Έρικ Σουλτς.

«Οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν με ταχείς ρυθμούς με στόχο την οριστικοποίηση ενός προγράμματος αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων το οποίο θα μπορέσει να θέσει τα θεμέλια για μία σταθερή ανάπτυξη στην ευρωζώνη» δεν κουράστηκε να επαναλάβει…

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 1 =