ΕΠΑΜ : ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΠΡΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 4ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα και αναφέρει τα παρακάτω ζουμερά.

Το 4ο Συνέδριο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου εκτιμά ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ηχώρα και ο λαός της, μετά τον ενδοτισμό της νέας συγκυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Και καλεί όλο τον λαό σε επαγρύπνηση για τα χειρότερα.

  1. Οι δανειστές της χώρας με την συνεπικουρία και του πάλαι ποτέ αντιμνημονίου, οδηγούν την οικονομία της χώρας σε ολοκληρωτικό στραγγαλισμό. Τόσο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσο καιτον ιδιωτικό τομέα. Αφού απαίτησαν την λεηλασία ακόμη και των τελευταίων ταμειακών διαθεσίμων του δημοσίου, επιδιώκουν να πλήξουν καίρια και την τουριστική περίοδο, την μόνη που αποφέρει ακόμη κάποιο ελάχιστο εισόδημα στην ελληνική οικονομία.

Αρχικά, οι δανειστές και οι νεοεισαχθέντες θεσμοί τους, ενίσχυσαν με κάθε τρόπο τη φυγή καταθέσεων και κεφαλαίων από την Ελλάδα σε πρωτοφανή βαθμό. Κατόπιν, προσπάθησαν -και εξακολουθούν να απεργάζονται αυτό το σενάριο- να προκαλέσουν bank run (μαζική εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες) ή πιστωτικό επεισόδιο, για να τρομοκρατηθεί ο ελληνικός λαός. Αυτή τη στιγμή, προκαλούν κύμα μαζικών ακυρώσεων μέσα στην τουριστική περίοδο με τις απαιτήσεις τους για παράλογες αυξήσεις του ΦΠΑ, αλλά και με την έντονη φημολογία περί capital controls, δηλαδή ελέγχων κεφαλαίου, όπως αυτών που επιβλήθηκαν στην Κύπρο για να λεηλατηθούν οι καταθέσεις και το εισόδημα των ιδιωτών.

Οι δανειστές θέλουν η Ελλάδα να έχει τη χειρότερη, εδώ και πολλά χρόνια, τουριστική περίοδο από άποψης εισπράξεων, προκειμένου να βρεθεί στη δυσμενέστερη οικονομική θέση τωντελευταίων έξι (6) χρόνων της επιβεβλημένης από τους ίδιους ύφεσης. Σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αιμορραγία λόγω πληρωμής του παράνομου χρέους, η ελληνική οικονομία και κοινωνίαοδηγείται σκόπιμα από τους δανειστές σε κατάσταση πλήρους παράλυσης. Χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η πλήρης στάση πληρωμών στο εσωτερικό, αλλά και η κατάρρευση της οικονομίας.

ΕΛΛΑΔΟΚΑΡΔΟΥΛΑΌλα αυτά είναι σκόπιμα και στην διακριτική ευχέρεια των δανειστών. Σκοπός τους είναι να επιβάλουν ως αδήριτη ανάγκη την κατάλυση της κρατικής υπόστασης της Ελλάδας και το πέρασμά της υπό την απόλυτη πολιτική κυριαρχία των ξένων θεσμών. Βασικός μοχλός αυτούτου σχεδίου είναι η ολοκληρωτική εξάρτηση της Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ακόμη και για τις πιο στοιχειώδεις πληρωμές του ελληνικού κράτους.

Με τον τρόπο αυτό, ολοκληρώνεται η προσάρτηση της Ελλάδας στο νέο Ευρωπαϊκό Ράιχ, που προωθεί σήμερα ο Γερμανογαλλικός άξονας. Η Ελλάδα θα γίνει μια απλή κομητεία του Ράιχ, υπό καθεστώς χρέους στο διηνεκές. Ήδη ο Γερμανογαλλικός άξονας προωθεί τη δημιουργία υπερυπουργείου οικονομικών, το οποίο θα συντάσσει από τις Βρυξέλλες τον κοινό προϋπολογισμό που θα κληθούν να ακολουθούν απαρέγκλιτα όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ, όπως επίσης και να καθορίζει το επίπεδο βασικού μισθού και εργασιακών σχέσεων ανά χώρα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που συντελείται μακριά από τους λαούς, χωρίς ούτε καν την τυπικήπροσφυγή σ’ αυτούς. Ταυτόχρονα προχωρούν τάχιστα και εν κρυπτώ οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑγια την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων, με βάση την οποία οι υπερεθνικές εταιρείεςκαι οι επενδυτές αποκτούν καθεστώς διομολογήσεων και ετεροδικίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Η ίδιαη έννοια του κράτους ως τυπικού φορέας του δημοσίου συμφέροντος, καταργείται υπέρ των αγορών.

  1. Η νέα συγκυβέρνηση απέδειξε ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να υπηρετήσει τον ελληνικό λαό και την πατρίδα. Ενέδωσε στα σχέδια των δανειστών και τους διευκόλυνε στον οικονομικό στραγγαλισμότης χώρας. Έφτασε στο σημείο να συμφωνήσει με την απαίτηση των δανειστών να μηνπροχωρήσει σε καμιά μονομερή ενέργεια, δίχως την έγκρισή τους. Ποια σοβαρή κυβέρνησηαρνείται την ελευθερία των κινήσεών της κατά τη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης έναντι καμιάςανάλογης, ή αμοιβαίας δέσμευσης της άλλης πλευράς; Μόνο η δουλοπρεπής.

Αρνήθηκε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της χώρας και του λαού της με βάση το εσωτερικό καιδιεθνές δίκαιο. Αποδέχθηκε να διαπραγματευθεί με όρους υποταγής και παράδοσης στους δανειστές.Δέχθηκε εξαρχής να αναβαθμίσει την πολιτική επικυριαρχία της τρόικας από έκτακτη συνθήκη, σε θεσμική υποχρέωση της Ελλάδας. Γι’ αυτό και μετονόμασε την τρόικα σε θεσμούς.

 

Το χειρότερο όμως απ’ όλα, είναι ότι η νέα συγκυβέρνηση αποδέχθηκε να εκβιάζεται βάναυσααπό τους δανειστές και να προπηλακίζεται ακόμη και δημόσια λαός και χώρα με εμπρηστικές,ρεβανσιστικές δηλώσεις από τους ηγέτες του νέου ευρωπαϊκού άξονα.

Ουσιαστικά η νέα συγκυβέρνηση έχει παραιτηθεί ακόμη και από την πιο στοιχειώδηπροβλεπόμενη διπλωματική άμυνα έναντι των νέων ηγεμόνων της Ευρώπης, που απειλούνευθέως την Ελλάδα με casus belli και την μετατροπή της σε νέο Κόσοβο, ή Πρίστινα, αν δενενδώσει στις απαιτήσεις τους.

Η νέα συγκυβέρνηση γράφει νέες σελίδες δοσιλογισμού και εθελοδουλίας, έχοντας αποδεχθεί αμαχητίτο μοιραίο. Με όπλο την κοινωνική απόγνωση και τα μυριάδες θύματα που συσσωρεύονται από τιςπιο αδύναμες τάξεις του λαού, επιχειρεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός απ’ αυτόνπου επιτάσσουν οι δανειστές. Η μόνη της πολιτική φιλοδοξία είναι να πετύχει εκεί που απέτυχαν οιπροηγούμενες κυβερνήσεις των μνημονίων στην εφαρμογή ίδιων, ή ανάλογων πολιτικών.

  1. Στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται, ο λαός μας έχει πια απέναντί του το σύνολο των πολιτικώνδυνάμεων του επίσημου κομματικού συστήματος. Κανένα κόμμα της Βουλής σήμερα δενστρατεύεται με τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού. Κανένα κόμμα δεν στρατεύεται στοναγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας και του λαού από τα σύγχρονα δεσμά κατοχής.Κανένα κόμμα δεν επιδιώκει, ούτε θέλει την εθνική αγωνιστική ενότητα του λαού εναντίον τωνσύγχρονων κατακτητών της χώρας του και της ντόπιας δοσιλογικής τάξης.

Κι επομένως με κανένα κόμμα απ’ αυτά δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής συνεργασίας, ή κοινήςδράσης. Ακόμη κι αν συμφωνούμε σε επιμέρους αιτήματα και στόχους, το καθοριστικό σήμερα είναιένα: η εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της πατρίδας, που θα επιτευχθεί από τον ίδιο τον λαό. Δενέχουμε καμιά σχέση με δυνάμεις που αδυνατούν να κατανοήσουν το νόημα της λευτεριάς, εσωτερικήςκαι εξωτερικής, όπως την όριζε ένας μεγάλος δάσκαλος του γένους μας, ο Δημήτρης Γληνός, για τηνμεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. «Θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη την λευτεριά».

Το 4ο Συνέδριο δεσμεύει το Μέτωπο να μην υπάρξει τώρα και στο μέλλον κανενός είδους πολιτικήσυνεργασία με πρόσωπα, δυνάμεις, ομάδες και σχήματα που ψήφισαν ή στήριξαν το καθεστώςκατοχής και τους νόμους του. Το ΕΠΑΜ δεν θέλει να έχει σχέση με κανέναν συνένοχο του σημερινούκαθεστώτος των αδίστακτων δολοφονιών είτε με τη μορφή των αυτοκτονιών, των δήθεν εργατικώνατυχημάτων ασυδοσίας, είτε με τη δημογραφική γενοκτονία του λαού μας. Το Μέτωπο δεν θα γίνει τοάλλοθι για κανέναν από αυτούς, όταν στο άμεσο ή απώτερο μέλλον προσποιηθούν μετάνοια.

  1. Από τις δυνάμεις, τα σχήματα και τα κινήματα που έχουν απομείνει σήμερα να αγωνίζονταιεναντίον της σύγχρονης κατοχής, μόνο το ΕΠΑΜ μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στησυσπείρωση και την ενότητα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Κι αυτό γιατί διαθέτει τηνοργάνωση, τις θέσεις, τις αναλύσεις και την κινηματική εμπειρία για να το κάνει.

Μόνο το ΕΠΑΜ στη σημερινή συγκυρία μπορεί να δημιουργήσει τον αντίπαλο πόλο έναντι τωνδοσιλόγων του μνημονίου και του αντιμνημονίου. Έναν αντίπαλο πόλο που να είναι σε θέση ναδιεμβολίσει το πολιτικό σκηνικό με σκοπό την ολοκληρωτική ανατροπή του καθεστώτος κατοχής. Έναναντίπαλο πόλο που να είναι ικανός να στοιχειοθετήσει τον άλλο δρόμο και να διεκδικήσει τηνπλειοψηφία του λαού μαζί με την εξουσία.

Για όλα αυτά το Μέτωπο φέρει την κορυφαία ευθύνη να συσπειρώσει γύρω του όλες τις ζωντανέςδυνάμεις του λαού και του έθνους στον απελευθερωτικό αγώνα μέχρις εσχάτων, που κάνουναναπόδραστο οι επιβουλές του νέου ευρωπαϊκού άξονα εναντίον όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλάόλων των λαών της Ευρώπης. Θα πρέπει να συσπειρώσει γύρω του κάθε πατριώτη που μιλά στο νουκαι την καρδιά του η ελευθερία και η δημοκρατία στην πιο αυθεντική τους έννοια.

Το ΕΠΑΜ αναλαμβάνει το καθήκον να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρείας ΕπιτροπήςΕθνικής Σωτηρίας στη βάση των θεμελιωδών προταγμάτων του Μετώπου, όπου θα μπορείνα συμμετάσχουν προσωπικότητες, εκπρόσωποι των ζωντανών δυνάμεων του έθνους.Μια Επιτροπή που θα λειτουργήσει σαν πνευματική και πολιτική ηγεσία του λαού, ώστενα μην υποκύψει στις σειρήνες και την μαύρη προπαγάνδα του ενδοτισμού και τηςεθελοδουλείας. Μια Επιτροπή που θα τεθεί επικεφαλής του αγώνα ενάντια στηνυποδούλωση της πατρίδας.

  1. Το Μέτωπο δεν περιμένει κανέναν και τίποτε. Δεν ιδρύθηκε για να περιμένει μέχρις ότουεπιτευχθούν οι βασικοί σκοποί του. Δεν είναι ουραγός των μαζών και των όποιων αυταπατώντους. Οφείλει να βρίσκεται μπροστά, να ανοίγει δρόμους και να καταπολεμά αμείλικτα τιςφρούδες ελπίδες που θέλουν να καθηλώσουν την κοινωνία στην υποτέλεια. Οφείλει νααντιστέκεται σε κάθε αυταπάτη και ιδεοληψία που προσπαθεί να το ξεστρατίσει από τουςαπελευθερωτικούς σκοπούς του.

Οφείλει να ασκεί ανελέητη κριτική προς όλους όσοι εξαπατούν τον λαό, χωρίς να υπολογίζει σεποια αναγκαία συμπεράσματα αναπόφευκτα καταλήγει και χωρίς να φοβάται κάθε λογής εξουσία,πνευματική ή κοσμική. Το Μέτωπο δεν οφείλει σε κανέναν την αφοσίωσή του, παρά μόνο στονίδιο τον λαό που εξοντώνεται μαζικά και την πατρίδα. Το Μέτωπο δεν πιστεύει σε καμιά ιδεολογία,παρά μόνο στην ελευθερία και τη δημοκρατία που υπηρετεί τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Στις γραμμές του υπάρχει και πρέπει να υφίσταται πλήρης ελευθερία διαλόγου και αντιπαράθεσηςαπόψεων, χωρίς κανόνες και προαπαιτούμενα εκτός απ’ αυτά που καθορίζει το καταστατικό τουΜετώπου και η καλή πίστη των μελών του. Όμως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει στοΜέτωπο τη δική του ιδεολογία, ή ιδεοληψία. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σπρώξει σε αδράνεια τοΜέτωπο. Η αδράνεια είναι ο χειρότερος εχθρός κάθε ζωντανού οργανισμού και κάθε αληθινούπολιτικού κινήματος.

  1. Για να ανταπεξέλθει το ΕΠΑΜ στον αγώνα και για να αντέξει υπό τις νέες ακόμη πιο δύσκολεςσυνθήκες, χρειάζεται να γίνει ακόμη πιο συνεκτική και ενιαία οργάνωση. Θα πρέπει οιοργανώσεις και τα όργανά τους να λειτουργούν σαν ενιαίος οργανισμός μάχης τόσο στακαθημερινά πολιτικά μέτωπα, όσο και μέσα στην κοινωνία με όρους κινήματος.

Για να γίνει αυτό τα μέλη του Μετώπου θα πρέπει να μάθουν στην πράξη τι σημαίνει συνειδητήπειθαρχία. Πειθαρχία του συνειδητού αγωνιστή, που δεν στρατεύτηκε για μια βόλτα μέχρι τιςεκλογές και το κοινοβούλιο. Ούτε στρατεύθηκε σε μια ακόμη σέχτα που κατέχει την απόλυτηαλήθεια. Πρόκειται για την πειθαρχία που κρίνει και αξιολογεί τη δράση όλων ανεξαιρέτως τωνμελών και των οργανώσεων του Μετώπου με βάση το αποτέλεσμα, τη διεύρυνση της επιρροήςτου στον απλό κόσμο, αλλά και την κινητοποίηση μαζών στα προτάγματά του.

Τα μέλη του ΕΠΑΜ έχουν την ελευθερία να ασκούν ανοιχτή και δημόσια πολιτική κριτική, ακόμακαι στο ίδιο το Μέτωπο. Σε όποια πράξη ή θέση του Μετώπου, που θεωρούν ότι προσβάλλει τηνπολιτική φιλοσοφία, τα προτάγματα και τους δεσμούς του με τον ελληνικό λαό. Με όποιον τρόποθεωρείται πρόσφορο εντός και εκτός του Μετώπου.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το μέλος ή ο πυρήνας που ασκεί την κριτική, εξαιρείται από τις βασικέςυποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στο Μέτωπο. Η κριτική ή πολύ περισσότερο ηδιαφωνία, δεν συνιστά «συγχωροχάρτι» για αδράνεια ή αποχή από τη συλλογική δράση τουΜετώπου, έτσι όπως έχει αποφασιστεί από τα όργανα και την πλειοψηφία των μελών του.

Πειθαρχία στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, όχι μόνο του πυρήνα, αλλά πρωτίστως τουΜετώπου ως σύνολο, συνιστά θεμελιώδη υποχρέωση κάθε μέλους. Όποιος χρησιμοποιεί τηνκριτική ή τη διαφωνία ως πρόσχημα για αδράνεια ή αποχή, ουσιαστικά θέτει τον εαυτό του εκτόςτων οργανωμένων δυνάμεων του Μετώπου.

  1. Για να υπάρχει ενιαία οργάνωση απαιτείται και ενιαία ηγεσία. Το ΕΠΑΜ στις συνθήκες που έχει νααντιμετωπίσει χρειάζεται ένα κεντρικό όργανο πολιτικού και οργανωτικού σχεδιασμού, που θαέχει σαν βασικό στόχο να κινητοποιήσει το σύνολο των οργανωμένων δυνάμεων σε ενιαίακατεύθυνση. Το κεντρικό όργανο αυτό θα πρέπει να είναι μια ολιγομελής και ευέλικτη ΠολιτικήΓραμματεία επτά (7) τακτικών και τεσσάρων (4) αναπληρωματικών μελών, η οποία θα πρέπει ναεκλεγεί απευθείας από το συνέδριο και να ελέγχεται απευθείας από τους ίδιους τους πυρήνες, μεβάση τα προβλεπόμενα από το καταστατικό.

Έως το επόμενο συνέδριο, στην Πολιτική Γραμματεία θα συμμετάσχουν όποιοι θεωρούνται οιαξιότεροι, ανεξάρτητα από την πιθανή προηγούμενη θητεία τους στα κεντρικά όργανα του Μετώπου. ΗΠολιτική Γραμματεία θα επιλέξει από τις τάξεις της έναν επικεφαλής και δυό αναπληρωτές του. Οεπικεφαλής της Πολιτικής Γραμματείας, θα είναι και ο επικεφαλής ολόκληρου του Μετώπου μέχρι τοεπόμενο συνέδριο. Εκτός κι αν οι οργανώσεις του ΕΠΑΜ θέσουν θέμα ηγεσίας είτε με έκτακτο συνέδριο, είτε με ανάκληση κατά τα προβλεπόμενα του καταστατικού.

  1. Η νέα Πολιτική Γραμματεία του Μετώπου δεσμεύεται από το συνέδριο να καταθέσει εντός μηνόςαπό την συγκρότησή της σε σώμα, πλήρες και αναλυτικό πολιτικό σχέδιο δράσης του ΕΠΑΜ. Το σχέδιο αυτό θα κατατεθεί στους πυρήνες για αναλυτική συζήτηση, τροποποίηση,συμπλήρωση και εξειδίκευση με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες κάθε πυρήνα καιτομέα του Μετώπου.

Το σχέδιο αυτό θα έχει σαν στόχο να αναδείξει το ΕΠΑΜ σε δύναμη ικανή να διεκδικήσει την εξουσίαγια τον λαό άμεσα. Για τον λόγο αυτό θα είναι απόλυτα δεσμευτικό για κάθε μέλος και οργάνωση τουΜετώπου. Θα είναι το σχέδιο δράσης με βάση το οποίο θα κληθεί κάθε μέλος του ΕΠΑΜ να συμβάλει,να ενεργήσει ατομικά και συλλογικά, να πειθαρχήσει ώστε να υπάρξει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για όλο το Μέτωπο, αλλά και να λογοδοτήσει συγκεκριμένα για την δουλειά του.

Πειθαρχία σημαίνει εξατομίκευση της ευθύνης και της λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα τουΜετώπου. Πρώτα στο επίπεδο του κεντρικού οργάνου και ύστερα στο σύνολο των μελών τουΕΠΑΜ. Χωρίς αυτή την εξατομίκευση της ευθύνης και της λογοδοσίας δεν μπορεί να υπάρξεισυλλογική και αποτελεσματική δράση.

  1. Η νέα Πολιτική Γραμματεία έχει το δικαίωμα να χειριστεί ελεύθερα το ζήτημα της δημιουργίας καιαναδημιουργίας των τομέων του Μετώπου με βάση πρωτίστως τις ανάγκες των ίδιων τωνπυρήνων. Η δημιουργία νέων τομέων και οργανώσεων του Μετώπου γίνονται πάντα μεπρωτοβουλία των πυρήνων και των μελών του.

Η Πολιτική Γραμματεία έχει την υποχρέωση να κινητοποιήσει όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ και να δράσεικαταλυτικά στην αύξηση των οργανωμένων του δυνάμεων, τόσο σε αριθμό μελών, πυρήνων καιτομέων του Μετώπου. Η οργανωτική ανάπτυξη του Μετώπου δεν αποτελεί το απόλυτο κριτήριο τηςδυναμικής του, αλλά συνιστά το βασικό μέσο για τη διεύρυνση της κοινωνικής του επιρροής καιεπίτευξης των σκοπών του.

Τέλος η Πολιτική Γραμματεία έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στους πυρήνες, ειδικά όταν εντοπίζειαδυναμίες και ολιγωρία στη δράση. Η Πολιτική Γραμματεία έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει σε πυρήνεςόπου παρουσιάζεται μεγάλη διαρροή μελών, χωρίς αντίστοιχη οργανωτική ανάπτυξη ή εμφανίζεταιπαρατεταμένη στασιμότητα. Η Πολιτική Γραμματεία έχει το δικαίωμα σ’ αυτές τις περιπτώσεις ναπροχωρήσει ακόμη και στη διάλυση του πυρήνα με ταυτόχρονη αναδημιουργία του με παλιά και νέα μέλη.

Οι πυρήνες του Μετώπου, δεν ανήκουν σε κανέναν άλλον εκτός από το ίδιο το Μέτωπο. Δενείναι «εργολαβία» των μελών που τον συστήνουν. Επομένως δεν μπορεί κανένας να σταματήσειτη δράση τους. Ούτε καν η συνέλευση των μελών του. Όποιος επιδιώκει την ακινητοποίηση ήτην διάλυση του πυρήνα του, τίθεται αυτομάτως εκτός Μετώπου. Η Πολιτική Γραμματεία οφείλεινα διαγράψει από τη βάση δεδομένων των μελών του ΕΠΑΜ, όλους όσοι δρουν κατ’ αυτόν τοντρόπο, αλλά και να αναδημιουργήσει τον πυρήνα με παλιά και κυρίως νέα μέλη.

  1. Δικαίωμα να εκφράζουν συλλογικά το ΕΠΑΜ προς την κοινωνία έχουν μόνο η ΠολιτικήΓραμματεία, η οποία έχει εκλεγεί γι’ αυτόν τον σκοπό από το συνέδριο του Μετώπου και έχειεξουσιοδοτηθεί απ’ αυτό. Κανένας άλλος.

Το κάθε ξεχωριστό μέλος του ΕΠΑΜ έχει το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα να μιλά ελεύθερα εντόςκαι εκτός της οργάνωσης και να εκφράζεται χωρίς να δεσμεύει το Μέτωπο. Επομένως δεν μπορείνα διατυπώνει τις προσωπικές του απόψεις υπό τα σύμβολα του ΕΠΑΜ.

Το Μέτωπο οφείλει και πρέπει να παραμείνει ανεξίθρησκο τόσο με όρους ιδεολογίας, όσο και με όρουςθεολογίας. Κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί τα επίσημα μέσα επικοινωνίας του Μετώπου για ναεπιβάλει στις απόψεις του σε όλους τους άλλους. Διαφορετικά το ΕΠΑΜ χάνει το χαρακτήρα τουΜετώπου.

Επομένως κάθε πυρήνας είναι μέρος ενός ενιαίου συνόλου. Όχι ένα ΕΠΑΜ από μόνο του. Κι έτσι, ενώο κάθε πυρήνας και το κάθε μέλος έχει το ελεύθερο να αναπτύσσει τις δικές του ιδιαίτερεςπρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις, ο πολιτικός λόγος του Μετώπου είναι ένας, ενιαίος,δεσμευτικός για όλους και διαμορφώνεται κεντρικά. Το ίδιο και οι συλλογικές ενέργειές του.

Το Σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ

Αθήνα 14 Ιουνίου 2015

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − two =