ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑ-ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ !

MERKEL ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ Β’ ΠΠ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ 44, ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕ 120 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ…  ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ! ))

 

 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ;

ΛΑΪΤ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η Standard & Poor’s

Πληροφορίες περί σχεδίου Γκρέξιτ απο τον Π. Λαφαζάνη και την αριστερότερη πτέρυγα του Σύριζα  αναφέρει ο δημοσιογράφος της βρετανικής Telegraph, Ambrose Evans-Pritschard ο οποίος επικαλείται πηγές μέσα από το κόμμα. Σύμφωνα με αυτές, τα μέτρα που θα απαιτηθούν θα είναι έλεγχος κεφαλαίων και η δημιουργία μιας φερέγγυας κεντρικής τράπεζας υπό ένα νέο οικονομικό σύστημα. Όσο για το παράλληλο νόμισμα, μπορεί στη θεωρία να φαίνεται λειτουργικό και πιθανό, ωστόσο αυτό το σχέδιο ενδέχεται να μην ακολουθηθεί όσο η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ, επομένως αυτομάτως αυτό μπορεί να σημαίνει την ταχεία υιοθέτηση, από πλευράς της Ελλάδας, ενός άλλου νομίσματος. Τουτέστιν: επιστροφή στη δραχμή.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, αυτά τα εμπιστευτικά πλάνα έχουν πάει από χέρι σε χέρι μέσα στο Σαββατοκύριακο και υποστηρίζονται από 30 βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα, όπως και από άλλες σκληροπυρηνικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.  Επίσης, αναφέρει, είναι κατανοητό πως το εθνικινιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ είναι υπέρ της σκλήρυνσης της στάσης προς τους δανειστές – με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εικάζεται ότι η Αθήνα θα ακολούθησει το παράδειγμα της Ισλανδίας για το εσωτερικό της χώρας..

Εξακόσια εκατομμύρια λέγεται ό,τι σήκωσαν σήμερα απο τις Μπανκς στην Ελλάδα.. Από την αρχή της χρονιάς ξεπερνουν τα 35 δις οι καταθέσεις που έκαναν φταιρά.

Τι συνέβη στην Ισλανδία

Η χώρα το 2008 πήρε πάνω της τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες και κήρυξε χρεοκοπία έναντι των ξένων δανειστών του, ενώ χάθηκαν χρήματα Βρετανών και Ολλανδών καταθετών. Η βρετανική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα βάζοντας την Ισλανδία στη μαύρη λίστα των χωρών που προωθούν την τρομοκρατία – εκεί όπου βρίσκεται και η Αλ Κάιντα. Οι νέες τράπεζες κράτησαν τα παλιά τους ονόματα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν εντελώς διαφορετική μορφή. Επιβλήθηκαν έλεγχοι κεφαλαίων, όλες οι διοικήσεις των τραπεζών άλλαξαν, ενώ κάποια μέλη των παλαιών διοικήσεων συνελήφθησαν. Η Ισλανδία, συν τω χρόνω, ανέκαμψε και εμφάνισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Μέρος της θεραπείας ήταν η υποτίμηση του νομίσματος κατά 50%.

«Δεν θα θεωρήσουμε ως χρεοκοπία μια στάση πληρωμών της Ελλάδας προς την ΕΚΤ» αναφέρει σήμερα ο ένας εκ των τριών μεγάλων οίκων αξιολόγησης, η Standard & Poor’s, σπέρνοντας ανησυχία στο ρευστό παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό.
Συγκεκριμμένα, δεν θα αλλάξει σε SD (selective default), είπαν η αξιολόγηση της Ελλάδας, εάν η κυβέρνηση δεν καταβάλει τις πληρωμές στα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αξίας 6,7 δισ. ευρώ,
Ο ίδιος Οίκος προ τεσσάρων ημερών είχε αναφερθεί σε τυχόν μη καταβολή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι «δεν θα είναι χρεοκοπία» με δήλωση του επικεφαλής των αξιολογητών του οίκου, Moritz Kraemer.
Τότε είχε πει «Υπό την αυστηρή έννοια του όρου έχουμε ήδη μια μη πληρωμή δόσης την περασμένη Παρασκευή»
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο η πραγματική προθεσμία «είναι τον Ιούλιο όταν η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας». «Αν χάσουν αυτή την προθεσμία η εκτίμησή μου είναι ότι θα καταστεί αδύνατο για την ΕΚΤ να συνεχίσει με την παροχή ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσω του μηχανισμού ELA» δήλωσε ο Kraemer.
Κατά το στέλεχος της S&P το βάρος του χρέους ίσως αποδειχθεί πολύ μεγάλο για τη χώρα χωρίς βιώσιμη ανάπτυξη. «Δεν υπάρχει τίποτε για να πληρωθούν οι επερχόμενες δόσεις και πιθανότατα δεν θα υπάρξει τίποτα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Το βαρέλι έχει πιάσει πάτο» κατέληξε ο Kraemer.
«Σύμφωνα με όσα ξέρουμε, η ΕΚΤ έχει διατηρήσει το σύνολο των νέων ελληνικών κρατικών ομολόγων που απέκτησε κατά την ανταλλαγή του 2012. Ως εκ τούτου, η μη πληρωμή αυτών των ομολόγων δεν θα επηρεάσει άμεσα κάποιον εμπορικό πιστωτή. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Standard & Poor’s δεν θα άλλαζε την αξιολόγηση σε SD. Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη πιθανότατα θα αποτελούσε αρνητικό παράγοντα στην ανάλυσή μας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια χαμηλότερη αξιολόγηση (αν και όχι default) από την τρέχουσα».
Είναι σαφές ότι τελικά οι δανειστές δεν νιώθουν καθόλου ασφαλείς με μια ελληνική στάση πληρωμών και αυτό θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση επιδιώκοντας μια πραγματικά καλή συμφωνία, που θα περιλαμβάνει διαγραφή χρέους και παροχή δωρεάν οικονομικής βοήθειας, για επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Εναντι αποζημίωσης για όσα υποστήκαμε με τα μνημόνια και τη λεηλασία της Ελλάδας από τους ληστρικούς όρους καταναγκαστικού δανεισμού.. 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − nine =