ΑΝΑΤΕΛΕΙ Η ΡΟΖ ΑΛΗΘΕΙΑ : ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !

TSIPRAS-DRAGASAKHS-BAROUFAKIS

Ερχεται η ώρα να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους. Τέλος οι μπλόφες.. Το νέο «λάθος» με το οποίο χαντάκωσαν την Ελλάδα οι δανειστές σε συνεργασία με τις ντόπιες «εταίρες» έγινε φανερό..

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» !

Βασικός στόχος των «εταίρων», η ανεπίστρεπτη πολιτικοοικονομική δέσμευση της χώρας με εξολόθρευση των Ελλήνων κατοίκων της, ολοκληρώνεται ενόσω οι «διαπραγματεύσεις» τραβούν την διεθνή προσοχή, αναφέρουν ανεξάρτητοι παρατηρητές.

Η διαφορά που χωρίζει Ελλάδα και δανειστές έχει περιοριστεί σε ένα ποσό που αντιπροσωπεύει το 0,25% του ΑΕΠ, γράφει σήμερα η Αυγή  αποκαλύπτοντας έτσι την ουσιαστική  γελοιότητα  των «διαπραγματεύσεων» με τους κατακτητές.  Είναι  ένα ποσό που η Αθήνα, ως λένε, διαπραγματεύεται με δυσκολία, αλλά και το οποίο θα ήταν παράλογο να θέσει σε διακινδύνευση το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, κάτι που οι δανειστές οφείλουν να λάβουν υπόψη τους.  Η πιο κρίσιμη μάχη της τετράμηνης διαπραγμάτευσης, που εισέρχεται στην τελική της φάση με ορίζοντα το Εurogroup, διεξάγεται από χθες στις Βρυξέλλες, τονίζει πάντα η Αυγή, αλλά αυτή τη φορά λίγοι συγκινούνται..  Διότι, πολλές φορές οι δανειστές ανακατέψαν την τράπουλα, στη διάρκεια του 4μηνου,  όχι για 1/4 της μονάδας ποσοστό επί του ΑΕΠ αλλά για πολύ περισσότερα, που καθορίζουν τη μοίρα μας..

Σήμερα στις Βρυξέλλες γίνονται συναντήσεις με εκπροσώπους της ΕΚΤ και του  ΕSM και αναλυτική παρουσίαση ανά θεματική ενότητα απο την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με επικεφαλής τον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά.

Φαίνεται ότι η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει παράταση λίγων ή και πολλών μηνών της τρέχουσας δανειακής σύμβασης προκειμένου να εξαντλήσουν πλήρως τον εχθρό-λαό.  H ροζ διακυβέρνηση  της Αθήνας είναι πρόθυμη να αναλαμβάνει δεσμεύσεις για την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και για την υλοποίηση μιας σειράς από σκληρότατες «μεταρρυθμίσεις». 

Σύμφωνα με πληροφορίες η «Αριστερά» μπορεί να συναινέσει στα εξής:

μείωση μισθών και συντάξεων από πάνω προς τα κάτω, αποκλείοντας την κατάργηση του ΕΚΑΣ που ζητούν οι δανειστές

– αναθεώρηση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στα επίπεδα της πρότασης Γιούνκερ, 1% του ΑΕΠ φέτος, 2% για το 2016, 3%για το 2017, παρότι ο Μπαρουφάκης τονίζει ότι κανένα πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πλέον εφικτό, λόγω ακριβώς της οικονομικής ζημιάς από το τελευταίο 4μηνο, που  πιπιλάνε τα δάχτυλά τους με «διαπραγματεύσεις»..

στο ασφαλιστικό, οι δυο πλευρές είναι σύμφωνες στην ενοποίηση των ταμείων και στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αλλά και των επικουρικών (τελευταία εξέλιξη)

– στον ΦΠΑ η Αθήνα επιμένει στο τρίπτυχο (6,5%-13%-23%)..

Στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ελληνική αποστολή, ενώ στο Μαξίμου πραγματοποιούνται και συσκέψεις για την εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης.  Εξαιρετικό άρθρο, για το νέο «λάθος» με το οποίο χαντάκωσαν την Ελλάδα, οι «δανειστές»  με τις ντόπιες «εταίρες» βρήκαμε στο Εθνος.

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Σε κάθε παρτίδα έρχεται η ώρα για το άνοιγμα των τελευταίων χαρτιών. Είναι η ώρα που όσο κι αν δεν το θέλεις, όσο κι αν βλέπεις ότι μπορεί το χαρτί σου να μην κερδίζει, όσο κι αν υποψιάζεσαι ότι η μπλόφα σου δεν έπιασε, είσαι ταπί, δεν έχεις τίποτε άλλο να κάνεις παρά να κατεβάσεις τα χαρτιά.

Είναι η ώρα της αλήθειας. Εκεί που δεν έχει «μα» και «μου», δεν έχει χαμόγελα και ματιές αισιοδοξίας για να μπερδέψεις τους αντίπαλους παίκτες. Πολύ θα ήθελες όλα να πάνε από την αρχή. Να ξαναμοιραστούν τα χαρτιά, να διαλέξεις άλλους παίκτες, να πάρεις τα ρέστα σου πίσω και να αρχίσει και πάλι το παιχνίδι. Δεν γίνεται ούτε στη φιλική μπιρίμπα αυτό…

Κάπου εκεί βρισκόμαστε, στη δραματική αυτή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, μια παρτίδα που κράτησε λιγότερο από πέντε μήνες. Παρτίδα σκληρή, αλλά μάλλον άνιση. Το τραπέζι γεμάτο με παίκτες έμπειρους, που έχουν τινάξει την μπάνκα πολλές φορές στον αέρα. Τζογαδόροι με τσέπη γεμάτη και καβάτζα γερή και όπου τους παίρνει με χαρτιά σημαδεμένα. Ο ενθουσιασμός του πρωτάρη, του χωρίς λεφτά φιλόδοξου τζογαδόρου, δεν αρκεί. Ισως να είναι και επικίνδυνος, μια και παρασύρει σε λάθος κινήσεις, που προδίδουν τα χαρτιά σου στους απέναντι.

Οσο κι αν προσπαθήσαμε, δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Τις τελευταίες ημέρες όπου κι αν γυρνάμε τρακάρουμε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι αρκούσαν η πίστη και η δύναμη της δικής μας αλήθειας για να την εξαφανίσουμε.

Ολοι καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη είναι η στιγμή αυτή για τον πρωθυπουργό, για την κυβέρνηση, για τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν. Αλλά είναι η στιγμή που πρέπει και αυτοί να αντιληφθούν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση για την ίδια την Ελλάδα και όλο τον ελληνικό λαό. Θεωρίες, επικοινωνιακές ακροβασίες δεν έχουν καμία απολύτως αξία, απλώς κάνουν πιο δύσκολη και επώδυνη την προσγείωση στην πραγματικότητα. Ας έχουν υπόψη τους το διαχρονικό κήρυγμα του Βούδα: τρία πράγματα δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ: ο ήλιος, το φεγγάρι και η αλήθεια…

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + eleven =