Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΑΙΤΕΙ 1(μια) μεταρρυθμιση να στρέφεται εναντίον των «νταβάδων»

XREOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΟΜΟ να ΦΟΡΟΛΟΓει ΤΗν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !

 

Η Μέρκελ θα προτείνει «κλιμακωτή» συμφωνία στον Αλέξη Τσίπρα λένε οι  πληροφορίες του Bloomberg. Προηγουμένως, για να μας δανείσουν με τη δόση μας θα ζητήσει απο τον εκπρόσωπο της Γιάννας κλπ νταβαδων ΜΙΑ, αριθ. 1 μεταρρύθμιση. Να προχωρήσει σε φορολόγηση της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας, εκείνης των «νταβάδων» δηλαδή, ως δείγμα ότι ποντάρει στη διατήρηση με ανάπτυξη του ελληνικού κράτους κι όχι στη ρευστοποίηση και εξαφάνισή του. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα, με μία δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση για τουλάχιστον μία μεταρρύθμιση- χωρίς να ξεκαθαρίζεται ποια- και άμεσες κινήσεις, με την εισαγωγή του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή, θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» η ρευστότητα.

Η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να ικανοποιηθεί με τη δέσμευση της Ελλάδας σε τουλάχιστον μία οικονομική μεταρρύθμιση που επιζητούν οι δανειστές, προκειμένου να ξεκλειδώσει η ρευστότητα, σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν γνώση της γερμανικής θέσης.

Αν και οι Γερμανοί ακόμη επιμένουν σε ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει υψηλότερους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις και λιγότερο γενναιόδωρες συντάξεις, μπορεί να αρκεστούν σε μία σαφή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ως δείγμα για να «ξεκλειδώσει» η βοήθεια, ανέφεραν πηγές του Bloomberg που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ενώ θα μπορούσε να δοθεί χρόνος έως και το 2016 στον Αλέξη Τσίπρα για να πραγματοποιήσει τις αλλαγές, όπως οι περικοπές των συνταξιοδοτικών παροχών, θα έπρεπε να ξεκινήσει τουλάχιστον μία μεγάλη αναμόρφωση αν θέλει να πάρει ρευστό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Κανένας όμως από τους δύο δεν διευκρίνισε ποια απαίτηση θα έπρεπε η Ελλάδα να εκπληρώσει.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Bloomberg.

Για να πείσει τους δανειστές ότι η Ελλάδα σοβαρολογεί, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, για παράδειγμα να εισάγει νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην ελληνική βουλή, ανέφερε μία πηγή. Αν οι Ελληνες αξιωματούχοι κινηθούν γρήγορα, τότε τα χρήματα θα μπορούσαν να εκταμιευθούν στις αρχές Ιουλίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης, η Γερμανία δεν θα είχε αντίρρηση στην επέκταση του προγράμματος βοήθειας αν ο κ. Τσίπρας παρουσιάσει συγκεκριμένες πολιτικές για να πετύχει τους στόχους της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές, αν και δεν ανέφεραν το διάστημα αυτής της επέκτασης.

Ξεχάστε ό,τι έγινε στο Δίστομο !

ΣΤΗ ΦΕΤΕΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΒΟΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ…

Φωτογραφία του χρήστη Jo Di Graphics.
Jo Di Graphics

 

 

 

 

 

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three + 14 =