ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ «ΦΑΡΜΑΚΟΥ» ΔΝΤ-ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ)

Ο πράχτωρ Μπαρουφάκης σχολίασε την πρόταση των «θεσμών» λέγοντας ότι πρόκειται για μια πρόταση που γίνεται «όταν κάποιος δεν θέλει συμφωνία» και ζήτησε ίση μεταχείριση της Ελλάδας, κάτι σαν δικαιοσύνη από τους «θεσμούς» ! .

ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ 2016!

ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΠΟΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»/ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ))

ΑΥΓΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΗΜΕΡΑ : Σχέδιο – πέρασμα από τη μνημονιακή εποχή της ύφεσης και της ανθρωπιστικής κρίσης σε μια περίοδο οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης, με την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών που αναπαράγουν την κρίση, έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση και συζητεί με τους δανειστές. Η οριστική απεμπλοκή της χώρας από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο αποτελεί και τον απαράβατο όρο για να κλείσει επιτυχώς η διαπραγμάτευση, καθώς αυτός είναι κατ’ ουσίαν και ο πυρήνας της λαϊκής εντολής που έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. (…)

Σύμφωνα με το σχέδιο, μέσα στον μήνα και ει δυνατόν μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 11 – 12.6 θα πρέπει να συνυπογραφεί μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και προϋποθέσεις αφενός για να θεωρηθεί λήξαν το υφιστάμενο πρόγραμμα, αφετέρου για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ενός επενδυτικού προγράμματος. Η υλοποίηση των δεσμεύσεων που θα αναλάβουν και οι δύο πλευρές μπορεί να γίνει κλιμακωτά, βήμα – βήμα, με ορίζοντα τον Μάρτιο του 2016, οπότε ολοκληρώνεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

Για την έκβαση της διαπραγμάτευσης, που πλέον διεξάγεται αποκλειστικά σχεδόν σε πολιτικό επίπεδο, καθοριστικής σημασίας είναι οι διαβουλεύσεις των ηγετών (Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ κ.ά.) σήμερα και αύριο, η νέα συνάντηση που πιθανότατα θα έχει ο Αλ. Τσίπρας την προσεχή εβδομάδα στις Βρυξέλλες και οι επαφές του πρωθυπουργού στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 13 =