ΜΕ «ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ» ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ

TSIPRAS XAMOGELO VOLH

ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ  ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΟΛΗ : «Όριο χρονικό στη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει. Όριο για την κυβέρνηση είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα είναι βιώσιμη και δίκαιη. Όριο για την κυβέρνηση είναι η αξιοπρέπεια και το δίκαιο του ελληνικού λαού», είναι απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε όσους προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι ο χρόνος λιγοστεύει και πρέπει να συμφωνήσει με τους δανειστές.

 

ΤΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ 160 ΔΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΡΕΟΣ !

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

Του Δημήτρη Καζάκη

Η κυβέρνηση Τσίπρα επέτρεψε στους δανειστές να οδηγήσουν τη χώρα σε ολοκληρωτικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό. Επέτρεψε να φτάσουν στο σημείο π.χ. τα νοσοκομεία της χώρας να μην διαθέτουν ούτε καν αναλώσιμα. Με αποτέλεσμα οι θάνατοι λόγω ελλείψεων να έχουν εκτοξευθεί.

Το νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζεται κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά παρά τις ελλείψεις.
Επέτρεψε να αυξηθούν οι αυτοκτονίες λόγω απελπισίας. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τώρα πια οι αυτοκτονίες αφορούν κυρίως νέους που συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν ούτε παρών, ούτε μέλλον. Θεωρούν τον εαυτό τους βάρος για την οικογένειά τους. Δολοφονείται μια ολόκληρη γενιά με την κυβέρνηση περί άλλων να τυρβάζει.
Επέτρεψε να φορτωθεί εμμέσως ο ‘Ελληνας φορολογούμενος ένα επιπλέον τρομακτικό τραπεζικό χρέος που πλέον ξεπερνά τα 160 δις ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2015. Λίγο λιγότερο από το ΑΕΠ της χώρας. Την ίδια ώρα που δεν τόλμησε ούτε καν να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τιςτράπεζες.
Επέτρεψε να στερέψει κυριολεκτικά η εσωτερική αγορά από εισόδημα με το περίφημο “πατριωτικό καθήκον” της ρύθμισης των 100 δόσεων. Κι έτσι να επιταγχυνθεί η ύφεση της οικονομίας, η φανερή και κρυφή ανεργία, η εξαθλίωση, τα λουκέτα στην αγορά, κοκ. Ενώ την ίδια ώρα το χρέος προς την εφορία των Ελλήνων πολιτών συνεχίζει να καλπάζει.
Επέτρεψε να οργανωθεί η μεγαλύτερη λεηλασία εναντίον των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Ποτέ άλλοτε τα τελευταία 5 χρόνια μνημονίων δεν υπήρχαν τόσοι εργαζόμενοι να πληρώνονται έναντι. Τα στοιχεία δηλώνουν σχεδόν 1 στους 3. Η μεγάλη εργοδοσία έχει προχωρήσει μαζικά σε αναστολή πληρωμών προς προμηθευτές – κυρίως μικρομεσαίους και ελευθερεπαγγελματίες – αλλά και εργαζόμενους με πρόφαση την ανάλογη αναστολή των τραπεζών ενόψει συμφωνίας.
Επέτρεψε να γίνουν εγκλήματα απίστευτης ασυδοσίας. 4 νεκροί στα ΕΛΠΕ του Λάτση από “εργατικό ατύχημα” λόγω μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας σε εργολάβους και ανύπαρκτου συστήματος ασφαλείας. Αυτά δεν εμπόδισαν την επίσημη έρευνα να αποφανθεί για “ανθρώπινο λάθος”. Όπως πάντα οι νεκροί φταίνε για την εκ προμελέτης δολοφονία τους από εργολάβους και εργοδοσία.
Επέτρεψε στην Ελντοράντο του Μπόμπολα να προχωρήσει τάχιστα στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα στο σύνολό της. Επέτρεψε να δημιουργηθεί κλίμα και καθεστώς εμφυλίου στη Χαλκιδική, όπου μισθοφόροι και παρακράτος δρουν ανενόχλητοι. Η Χαλκιδική γεύεται το μέλλον που επιφυλλάσουν για ολόκληρη τη χώρα.
Επέτρεψε στους εφοπλιστές να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο όριο ασυδοσίας. Κάλυψε με πρόστυχο τρόπο τον Μελισσανίδη όταν στις 5 Ιανουαρίου φέτος χτυπήθηκε δεξαμενόπλοιό του για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαδιστές του Χαλιφάτου στη Λιβύη. Καμιά επίσημη έρευνα. Όσο για τον Έλληνα και τον Ρουμάνο ναυτεργάτη που σκοτώθηκαν από την επίθεση, θεωρήθηκαν ως “παράπλευρη απώλεια” της ασυδοσίας του συγκεκριμένου εφοπλιστή.
Το ίδιο έκανε η κυβέρνηση όταν στις 5 Μαΐου χτυπήθηκε ξανά δεξαμενόπλοιο υπόπτων στοιχείων και ιδιοκτησίας, προκειμένου να μην φτάσει αεροπορικό καύσιμο φορτωμένο από την Motor Oil με προορισμό τους τζιχαδιστές του Χαλιφάτου στη Λιβύη. Πλήρης συγκάλυψη από την κυβέρνηση. Κανείς δεν νοιάζεται να κάνει φίλο φτερό την υπόθεση.
Επέτρεψε στον Καμμένο να δηλώνει ότι θα εκχωρήσει την εκμετάλλευση του Αιγαίου στις ΗΠΑ, ότι θα παραχωρήσει ολόκληρο νησί, την Κάρπαθο, στο ΝΑΤΟ κι ότι θα παραδώσει την Κρήτη στις ανάγκες του πολέμου κατά της τρομοκρατίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μόνο η χούντα ήταν τόσο ανοιχτή στις πολεμικές επιδιώξεις του ΝΑΤΟ.
Και τώρα τι; Τι περιμένουμε; Ρήξη της κυβέρνησης; Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο, όπως έλεγε κάποτε κι ο κ. Τσίπρας. Μήπως γίνουν διαφοροποιήσεις; Μα είμαστε καλά; Ποιός θα διαφοροποιηθεί; Αυτοί που προσυπέγραψαν και ανέχθηκαν όλα τα παραπάνω; Αυτοί που δεν τολμούν ακόμη και τώρα να διατυπώσουν εναλλακτική πρόταση ανατροπής; Αυτοί που αρκούνται σε συνθήματα για να εγκλωβίσουν όσους αντιδρούν από την βάση σ’ έναν κυκεώνα εσωκομματικών διαδικασιών ώστε να ευνουχίσουν κάθε γνήσια αμφισβήτηση;
Ή μήπως πρέπει να περιμένουμε κάτι από τους “περιμενάκηδες” που τώρα δειλά-δειλά ψελλίζουν “προδοσία”. Όσοι έλεγαν περιμένετε να δούμε είναι συνένοχοι της τωρινής κατάληξης. Είναι εκείνοι που έβαλαν πλάτη ώστε να καταλήξουμε εδώ που καταλήξαμε. Και μην ανησυχείτε. Είναι τέτοια ράκη, που στην πρώτη ευκαιρία, θα μας πουν πάλι: άσε να περιμένουμε να δούμε.

 

Κι ας πεθαίνουν οι εργάτες από την εργοδοσία, ας δολοφονείται μια ολόκληρη γενιά, ας οργιάζει η ασυδοσία της ολιγαρχίας, ας εξοντώνεται μια ολόκληρη χώρα. Αυτοί είναι σίγουρο ότι θα βρουν λόγο να μας πουν: ας περιμένουμε λίγο ακόμη να δούμε. Βλέπετε ο κομματικός πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων.

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

 

ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ «ΧΑΜΗΛΟ» ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» !

Φλύαρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κριτική τους προς την κυβέρνηση, ωστόσο κανένα δεν μας λέει κάτι για τη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές, επισημαίνει ο δημοσιογράφοςΤάσος Παππάς, Τι νομίζουν ότι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση ;

Να αποδεχθεί το πακέτο; Να το απορρίψει ως απαράδεκτο; Να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση, μπας και πετύχει καλύτερους όρους;

Ο Α. Σαμαράς προτείνει το νεφελώδες σχήμα της μεγάλης εθνικής συνεννόησης. Τι πάει να πει αυτό; Προφανώς κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα κληθεί να εφαρμόσει την επονείδιστη συμφωνία. Ξορκίζει βεβαίως τις κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει κάτι ακατάληπτα περί κρίσης νομιμοποίησης της χώρας, αλλά παραδόξως δεν ζητάει εκλογές. Κι αυτός, φαντάζομαι, δεν θα έλεγε όχι σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην οποία το κόμμα του, ενδεχομένως και ο ίδιος, θα σπεύσουν να συμμετάσχουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Ο Σ. Θεοδωράκης είναι εσκεμμένα γριφώδης: σταθερά υπέρ μιας άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και εναντίον των εκλογών, κάλεσε τον Τσίπρα να τολμήσει να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό του κόμματος του, να πάει σε ωφέλιμη για τη χώρα συμφωνία, χωρίς να μας λέει ποια στοιχεία πρέπει να έχει η συμφωνία για να χαρακτηρισθεί ωφέλιμη και την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι η λύση δεν βρίσκεται στις συνταγές λιτότητας των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης.

Η κάθε αντιπολίτευση έχει το προνόμιο να λέει ό,τι θέλει εκ του ασφαλούς και να τάζει λαγούς με πετραχήλια, χωρίς να έχει ούτε τους λαγούς ούτε τα πετραχήλια και όταν γίνεται κυβέρνηση μπορεί να υπαναχωρήσει επιστρατεύοντας το επιχείρημα περί καμένης γης που παρέλαβε από τους προηγούμενους ή τα νέα δεδομένα που προέκυψαν εκ των υστέρων. Από τον κανόνα αυτόν δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά όμως γίνονται ανεκτά σε κανονικές συνθήκες. Σήμερα οι συνθήκες δεν είναι ομαλές και απαιτείται οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν καθαρή θέση…

 

Σημ. Ως να παρακολουθούσε τη Βολή των αχρείων ο πρόεδρος του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ  και έθεσε το επισφράγισμα των συμπερασμάτων : Η Ελλάδα πρέπει να πάρει δυσάρεστα μέτρα, δήλωσε τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η καθυστέρηση της αποπληρωμής των δόσεων δεν αποτελεί λύση του προβλήματος.

Κι ο Π. Κουρουμπλής έδειξε πως δεν είναι αόματος δηλώνοντας :

«Εχω την ισχυρή και τεκμηριωμένη άποψη ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν σε συμφωνία. Κανείς από τους διαπραγματευτές δεν μπορεί να πάρει επάνω του μια ρήξη απρόβλεπτη που δεν μπορεί να προσδιορίσει κανείς εύκολα τις συνέπειές της», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega, ενώ πρόσθεσε ότι αν συμβεί κάτι, η ευθύνη θα είναι στην Ευρώπη (σσ. οπως θέλουν οι αμερικάνοι)).

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine + 1 =