ΠΟΥΤΙΝ : «Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΣΑΣ» !

putin Tsipras

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ» ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ !

 ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ !

Πριν λίγο ο Πούτιν μίλησε με τον Τσίπρα στο τηλέφωνο και εκδήλωσε την σταθερή στήριξή του στην κυβέρνηση της Αθήνας.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε συμπαραστάτης στην Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες και διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «Ό,τι χρειαστείτε, η Ρωσία θα είναι στο πλάι σας».
Έδειξε την «απόλυτη κατανόησή του» στην απόφαση της Ελλάδας να μην πληρώσει το ΔΝΤ στη σημερινή δόση των 300 εκατ. ευρώ και να ζητήσει συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου στις 30 του μηνός και σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «Οι άνθρωποι είναι επάνω από τους αριθμούς».
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση αφορούσε θέματα ενεργειακής συνεργασίας και έγινε εν όψει της συμμετοχής του κ. Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγ. Πετρούπολης.
Δεδομένου πάντως ότι η συγκεκριμένη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 18-20 Ιουνίου, η επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν και ιδιαίτερα ο χρόνος διεξαγωγής της, εκτιμάται ότι σχετίζεται και με την συγκυρία και το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται η συζήτηση της Αθήνας με τους πιστωτές της.Κάποιες πηγές μιλούν για μία αναμενόμενη κίνηση αντιπερισπασμού από την πλευρά του κ. Τσίπρα, εν όψει του προσεχούς διαστήματος, το οποίο περιγράφεται ως περίοδος «για δυνατούς λύτες» και «με γερά νεύρα».
Τονίζουν πάντως οι ίδιες πηγές ότι ακόμη και ο χρόνος κατά τον οποίο ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στην Αγ. Πετρούπολη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα πλησιάζει το απόλυτο χρονικό όριο λήξης του προγράμματος χρηματοδότησης Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, το διεθνές «αντίπαλο δέος» του ΔΝΤ, από πλευράς του Ρώσου προέδρου δηλώθηκε ότι «Σας αναμένουμε στις 18 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη στο forum των BRICS για να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της ελληνικής συμμετοχής. Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νοτίου Αφρικής θέλουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας».
Από εκεί και πέρα για το θέμα της προκαταβολής από τα τέλη διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Greek Stream, δηλώθηκε ότι «Τα χρήματα είναι στη διάθεση της Ελλάδας, όποτε τα χρειαστεί», ενώ συζητήθηκαν και πιθανές εναλλακτικές οδοί διέλευσης προς της Ιταλία και από εκεί προς τη Σλοβενία.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι προσφάτως και η Μόσχα, δια του ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους εταίρους της(δεξιά το σχετικό δημοσίευμα) .
Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα.
ΣΗΜ.  Η επικοινωνία αυτή δεν είχε κάποια επίπτωση στο χρηματιστήριο της Αθήνας  που συνέχισε να γκρεμίζεται..

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × three =